Zdrowe i ładne włosy?Nie moje... - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2009-03-15 20:09:58

fobia
Do zakochania jeden krok

Zdrowe i ładne włosy?Nie moje...

Witam.Zapewne temat ,który chcę rozpocząć już gdzieś był,ale szczerze już mam dosyć grzebania w starych archiwach,więc zapytam...co zrobić,by przyśpieszyć porost włosów?

Od jakiegoś roku (tak mi się wydaje) używam Vaxa.Bardzo mi pomógł.Widzę pozytywne efekty,a na włosach już mam spore odrosty.Jednak włosy rozjaśniam (chcę uzyskać platynę) i są niestety bardzo zniszczone.Na dodatek schodzę z ciemnego brązu.Gdzie nie gdzie mam białe pasma ,ale rude refleksy nie chcą zejść.Postanowiłam je ścinać.Fakt...włosy się bardzo odżywiły (w porównaniu z masakrą jaką miałam wcześniej),ale nie chcę ,by były,aż tak krótkie!
Na dzień dzisiejszy osiągają długość za ramię.Ale ja chciałabym cieszyć się długością do biustu.Wiem,że to niemożliwe,bo tak chore włosy wolno rosną ,a jak je ścinam to po tygodniu znowu są suche,rozdwojone,pozbawione życia.
Ostatnio (z,ok.dwa miesiące temu) po wyjściu od fryzjerki mogłam cieszyć się ich blaskiem i dosyć ciekawym kolorkiem (prawie blond) ,ale teraz znowu się zrobiły szare...wydaje mi się nawet ,iż bardziej rude neutral.Nie wiem już co mam z nimi zrobić...ściąć?I czekać ,aż odrosną zdrowe,naturalne włosy,a potem z nimi coś zrobić?Czy dalej je masakrować?
Dodam ,że regularnie je prostuję.Gdybym tego nie robiła włosy wyglądałyby jak jedna wielka szopa;/.Nie zachwycający widok.Coś okropnego.
Na dodatek chciałabym mieć długie włosy (ewentualnie zachwycający kolor) do pewnej uroczystości jaka mnie czeka gdzieś w czerwcu.
Napiszę też,że w ciemnym mi brzydko,a białe włosy mi bardzo pasują.
Macie jakąś radę?
By szybciej rosły i aby były żywsze?
Z góry dziękuję wink.

Ostatnio edytowany przez fobia (2009-03-15 20:12:18)

If I had just one more day I would tell you how much that I've missed you

#2 2009-03-16 13:26:16

wczesajka
Przyjaciółka Forum

Re: Zdrowe i ładne włosy?Nie moje...

zakupilam opstatnio odzywke schwarzkopf gliss kur, taka mgielka. jest kilka rodzai odzywki i naprawde jest rewelacyjna.
ostatnio mialam zajawke na zabawe wlosami, przez rozjasnianie u fryzjera , w domu rozjasniaczem, farbowanie z czarnych na blond (generalnie okolo 2 razy na miesiac cos z nimi robilam -tak przez 4 miesiace) moje wlosy teraz- po powrocie do ciemnego koloru troche oslably.
pusza sie. rozdwajaaja. ale oodzywka pomogla. sa gladkie i mile.
mozna ja stosowac na mokre i suche wlosy.
a poza tym nie jest droga -okolo 12 zł.

http://wczesajka.blogspot.com/

#3 2009-03-17 09:59:15

fobia
Do zakochania jeden krok

Dziękuję za radę wink.
A dokładnie do jakiego typu włosów tą odżywkę kupujesz?
I czy znasz może coś na porost?
Zależy mi na tym,by moje włosy były dłuższe.
Zapewne teraz bym się cieszyła długością do biustu ,ale cóż...sytuacja wymagała ścięcia xd.

#4 2009-03-17 11:38:13

wczesajka
Przyjaciółka Forum

ja kupuje do wlosow cienkich i zniszczonych.

na porost nie znam nic. smile

ale polecam -co do odnowy- jedwab BIOsilk. Mala buteleczka- ok 3 ml kosztuje 10 zł, sa i wieksze. starcza na jakis miesiac-moze dwa. nakladasz kropelke i wcierasz we wlosy. delikatne sa jak ... jedwab big_smile

#5 2009-03-17 16:52:34

Selena
Gość Netkobiet

Testuję nowy szampon firmy "Doliva".Wszystkie kosmetyki z tej firmy są ok,warte polecenia.

#6 2009-03-17 16:54:11

fobia
Do zakochania jeden krok

Oke dzięki.
Czas najwyższy wybrać się do sklepu wink.
A tak swoją drogę znalazłam dzisiaj ciekawy przepis na maseczkę,oto i on:

(Jednak maseczka jest przeznaczona wyłącznie dla blondynek (rozjaśnia włosy) o włosach suchych i matowych!!!!)

Składniki:
•    2 żółtka kurzych jaj,
•    sok z połowy cytryny,
•     2 łyżki cukru,
•    pół średniego banana,
•    2 łyżki jogurtu naturalnego,
•    3 łyżki miodu pszczelego.
Składniki mieszamy w mikserze do uzyskania jednolitej papki.
Przed nałożeniem maseczki myjemy włosy jeden raz łagodnym szamponem i spłukujemy mocno ciepłą wodą.

Maseczkę nakładamy równomiernie na włosy, delikatnie wcieramy przez krótką chwilę, nakładamy folię lub czepek foliowy i okręcamy głowę ręcznikiem, aby utrzymać ciepło.

Maseczkę pozostawiamy na włosach przez co najmniej 40 minut, zalecane jest utrzymanie maseczki przez godzinę lub dłużej.

Maseczkę zmywamy ciepłą wodą z dodatkiem niewielkiej ilości łagodnego szamponu.

Jak pójdę po produkty to ją wypróbuje i napiszę jakie efekty wink.

#7 2009-03-17 21:14:05

wczesajka
Przyjaciółka Forum

dobrze,ze ostrzeglas ze dla blond smile
bo juz mialalm chec robic smile

#8 2009-03-18 19:46:22

banshee
Na razie czysta sympatia

A nie zastanawialas sie nad dekoloryzacja wlosow? Skoro chcesz uzyskac platynowe wlosy mysle ze to dobry pomysl.
A co do rozdwajajacych sie koncowek to musisz po kazdym umyciu wlosow stosowac odzywke (najlepiej bez splukiwania).
Moim zdaniem powinnas pojsc do fryzjera, tam najlepiej Ci doradza.
Jezeli tak bardzo Ci zalezy zeby urosly i byly ladne to zwiazuj je i nie czesz za czesto w ciagu dnia wink

#9 2009-03-19 14:13:36

AnkaAnka
O krok od uzależnienia

Na porost włosów wypróbuj szampon "dermena" w aptece mozna go tylko kupić. Zacytuje Ci troszkę opis z etykiety szamponu ....
Szampon zapobiegający wypadaniu włosów i stymulujący odrastanie włosów skuteczność potwierdzona w badaniach klinicznych ... ...
Zanim go kupiłam czytałam tez na jakimś forum ze właśnie kobitki go stosował jak miały przykre zdarzenie z nożyczkami wink i dzięki niemu odrastały im o wiele szybciej:)

Czasem gdy wszystko wiruje,a cała szpetność oddala się
w głęboki sen. Przychodzi przebudzenie
a reszta jest prawdą. Gdy ciało niszczeje
duch rośnie w siłę. - Jim Morrison

#10 2009-03-19 15:23:20

oazuu
100% Netkobieta

a ile taki szampon kosztuje ?

jeśli chcesz wiedzieć coś o mnie, to coś Ci zdradzę.
miłość dla mnie to huśtawka, która stoi w równowadze.
bo chcę Cię z każdą wadą. Nic nie zmienię.

mój narkotyku, mój tlenie. < 3

#11 2009-03-19 17:22:47

fobia
Do zakochania jeden krok

banshee- zastanawiam się nad dekoloryzacją włosów jednak słyszałam,że to strasznie niszczy włosy...jeszcze gorzej niż rozjaśnianie.I pytanie...na czym to dokładnie polega?Czy efekt jest murowany?I jakie są tego koszty?

Hehehe co do włosów to staram się jak najmniej z nimi cudować.Nawet prostownicę dosyć rzadko używam ^_^.

A!I słyszałam też,że ponoć dobry jest preparat do włosów o nazwie seboradin.

#12 2009-03-20 08:25:32

AnkaAnka
O krok od uzależnienia

hmm nie pamiętam dokładnie ale na pewno nie dużo smile spytaj w aptece najlepiej bo nie chce wymyślać smile

Czasem gdy wszystko wiruje,a cała szpetność oddala się
w głęboki sen. Przychodzi przebudzenie
a reszta jest prawdą. Gdy ciało niszczeje
duch rośnie w siłę. - Jim Morrison

#13 2009-03-25 20:18:05

fobia
Do zakochania jeden krok

Dobra!Nie ma co rozpaczać,a czas zacząć działać.Po świętach wielkanocnych łapię za telefon i załatwiam sobie wizytę u fryzjerki.Muszę coś zrobić z już dość sporym odrostem i moimi rudymi włosami.Mam nadzieję,że wreszcie będą przypominać przynajmniej z 80 % blondu/platyny wink.Hehehe...także zdecydowałam się na to,iż podetnę końce,bo za zdrowe to one nie są.
Dziękuję za wszystkie rady.Z chęcią jakieś jeszcze przeczytam! wink).

#14 2009-03-25 20:58:25

wczesajka
Przyjaciółka Forum

ja dwa miesiace temu wpadłam na pomysł zeby mieć blond.

a miałam włosy bardzo ciemny brąz.
poszlam na powracanie do naturalnego-zaplacilam majatek i nic nie bylo widac!

po jakims zasie kupilam rozjasniacz joanny. potraktowalam nim moje wlso i bylam kurczątko.
pozniej kupilam farbe platynowy blond- i bylam blond smile ale jeszcze nie bylo to to.

wic ponownie rozjasniacz i farba i udało sie. big_smile

a teraz znow jestem ciemna big_smile

#15 2009-03-25 21:24:05

fobia
Do zakochania jeden krok

To Ci zazdroszczę!
Ja cuduję i cuduję noi nic mi nie wychodzi!Dosłownie...,a skoro już wzięłam się za rozjaśnianie to będę dążyć do wymarzonego efektu wink!A po drugie mi nie pasują ciemne kolory.Strasznie mnie postarzają neutral.Osobiście wybieram biały...dodaje mi uroku (że tak to nazwę) wink.Hehehehe.

Ostatnio edytowany przez fobia (2009-03-25 21:24:52)

#16 2009-03-26 12:35:57

wczesajka
Przyjaciółka Forum

a robilas rozjasniaczem?

bo mi wlasniekolezanka polecila ten joanny. najmocniejszy. bo jest dobry-nie pali wlosow, i nie niszczy jak inne. tylko trzeba trzymac dokladnie tyle ile jest napisane. choc ja trzymalam kilka minut dluzej smile ale to na wlasne ryzyko.
i po nim juz powinnas miec biale smile
chyba ze dlugo farbowalas na duzo ciemniejszy kolor. wtedy wlasnie sa klopoty smile

#17 2009-03-26 16:48:44

fobia
Do zakochania jeden krok

Ja nawet u fryzjerki robiłam najmocniejszymi środkami i efekt nadal nie wymarzony.
Sama również cudowałam poprzez utleniacze,rozjaśniacze i nic!Nie wiem co ja za włosy mam.Jedyne co wyszło białe to moje naturalne (odrosty)...

Rozjaśniaczem Joanny nie próbowałam,ale jak już włosy będą w dosyć dobrej formie to spróbuję wink.Chyba już nic mnie nie zadziwi xd.
Dziękuję za radę ;*.

#18 2009-03-29 15:11:29

fobia
Do zakochania jeden krok

Wczesajko słuchaj mam ważna sprawę.
Otóż kupiłam ten rozjaśniacz Joanny i po ostatniej dekoloryzacji minął niecały miesiąc.Myślisz,że mogę go dzisiaj zastosować czy nie bardzo?

#19 2009-03-29 21:48:21

dorrottaa
Zbanowany

Ja sama używam i słyszałam, że na porost włosów dobry jest szampon z pokrzyw, a oprócz tego stają się mocniejsze i końce się nie rozdwajają ! jednak nie jest dobry dla alergików. Ale zawsze możesz spróbować : )
Pozdrawiam.

#20 2009-03-30 09:22:35

vichy123
Do zakochania jeden krok

dziewczyny, ja wam polecam : odzywke do włosów alfaparf chyba dobrze napisalalam nazwe, dla mnie ejst swietna.
co prawda musze czesiej myc wlosy. Jednak, gdy uzyje tej odzywki wlosy sa miekkie w dotyku i takie ah no przyjemne, na zniszczone koncowki pomagaja ekstra.
nie ejst to tania sprawa ale starsza na dlugo, bo na wlosy dajesz (jak masz za ramiona troszke) 3 krople

pozdrawiam smile

#21 2009-03-31 12:36:54

liza1971
Cioteczka Dobra Rada

Kobietki ja osobiście robię sobie takie miksturki z naturalnych ziół  i jajka  nakładam na włosy i siedzę z tym przez 20 minut a włosy są lśniące  proste i nie mam kłopotu z elektryzowaniem . Dodam że mam długie .

#22 2009-03-31 12:44:04

wczesajka
Przyjaciółka Forum

ja stosowalam dwa razy- i wlasnie miedzy jednym a drugim rozjasnianiem bylo ok miesiaca.

ale to zalezy od wlosow.
mi sie nic nie stało. ale to kwestia wlosa. smile

#23 2009-03-31 19:01:59

fobia
Do zakochania jeden krok

Jednak zaryzykowałam i rozjaśniłam.
Włosy wydają się cały czas takie same...nie są jakoś mocniej podniszczone czy coś.
Plusy są takie,że odrostów się pozbyłam...ewentualnie włosy troszkę jaśniejsze lecz nie wiem czemu ten rudy nie chce zejść.Dlatego też doszłam do wniosku,iż sama się pobawię we fryzjerkę i będę się męczyć,aż do jakiegoś zadowalającego efektu.
Generalnie na dzień dzisiejszy rezygnuję z fryzjerów,którzy zamiast podcinać końce ścinają włosy za ucho -_- echhh złe przeżycia!Na dodatek nie ważne jak dobrego fryzjera się poradzę to i tak zostaję z rudym kolorem na głowie,a więc OLAĆ TO!
Samemu też powinno wyjść.
Aaaa i mam pytanie Wczesajka...ty zaraz po rozrobieniu tego rozjaśniacza nakładałaś go na włosy?Bo ja nie miałam czasu i zostawiłam go na jakieś 10 minut w łazience bez zakrycia i on tak jakby wysechł ,ciężko go było potem rozprowadzić na włosach...czy Ty też tak miałaś?
Chyba,ze ja kupiłam inny rozjaśnić.ale zapewniam,iż firmy Joanny.Rozjaśniał od 3-5 tonów czy jakoś tak.

Ostatnio edytowany przez fobia (2009-03-31 19:08:23)

#24 2009-03-31 19:16:02

Selena
Gość Netkobiet

Ładne,zdrowe włosy,to także odpowiednia dieta.Jeśli jesteśmy zdrowe,takimi są nasze włosy.Należy dbać o nie-zewnętrznie,ale także dostarczać odpowiednich "budulców" od środka.

#25 2009-04-01 21:02:59

fantastyka
Niewinne początki

a byście powiedziały na różnego rodzaju witaminy (skrzyp, a+e...) ja mam wrażenie, że za każdym razem gdy zaczynam brać takie "budulce" moje włosy i paznokcie szybciej rosną...:-)

Stopka forum