Ciąża i praca - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża i praca

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez majorka1 (2012-06-27 00:14:16)

Temat: Ciąża i praca

Cześć Netkobiety! smile
Jestem w 20 tygodniu ciąży i chciałabym podjąć jakąkolwiek pracę. Bardzo potrzebuję pieniędzy. Wiem, że mogę liczyć tylko na umowę zlecenie lub o dzieło. Jutro zamierzałam iść do miasta (małego hmm) i czegoś szukać. Ale im bliżej jutra, tym więcej mam wątpliwości. Czy to w ogóle ma sens? Jestem po pedagogice, ale mogę robić cokolwiek.
Jak myślicie, gdzie mogę szukać, w jakich branżach? Nie mam pomysłu...
A co z faktem bycia w ciąży? Lepiej stawiać sprawę jasno i od razu mówić, czy to zataić?
Jestem w kropce.

Może mogłabym też odbyć 3 miesięczny staż, ale czy ktoś mnie przyjmie? Co o tym myślicie?

Może ktoś był w podobnej sytuacji i jakoś sobie poradził?

Pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciąża i praca

Hej.
Kurcze nie chce Cie dolowac, ale bedzie ciezko ze znalezieniem pracy w ciazy. Ja nawet nie szukam, bo szkoda mi czasu i nerwow. Tobie moze sie jednak udac znalezc. W jakiej branzy? ciezko powiedziec moze jako opiekunka do dziecka. Zaczynaja sie wakacje i ludzie szukaja opieki do dzieci, bo przedszkola i zlobki w wiekszosci sa nieczynne. Ale od razu stawiaj sprawe jasno, ze jestes w ciazy. Lepiej tego nie ukrywac, bo pozniej bedziesz miala same nieprzyjemnosci, a po co Ci to?  Jesli chodzi o staz to pojdz do UP i sie dowiedz, moze jakies maja staze.
To tyle z mojej strony. Trzymam kciuki, ze sie uda i powodzenia smile

3

Hej smile
Majorko, może być ciężko ze znalezieniem pracy. W ogóle jest ciężko, a co tu mówić o kobiecie w ciąży. Jesteś już w 20tc i nie ma co ukrywać że powoli będzie Ci coraz trudniej  cokolwiek robić. Bo brzuszek będzie coraz większy, jest lato i ta pogoda jest różna i kobiety w ciąży różnie znoszą taką pogodę. Najlepsza by była praca siedząca. Trzymam kciuki że by się udało :* A co z ojcem dziecka?? Pomaga Ci??
Powodzenia :*

4

niestety zgadzam się z dziewczynami, ale będę trzymać kciuki smile

5

Mam znajomą która też chciała iść na staż, ale jak zobaczyli jej brzuszek to z miejsca podziękowali. Ale próbuj coś znaleźć, może akurat się uda. Może być Ci ciężko cokolwiek robić, bo niestety kobieta staje się ociężała, chociaż ja z największym brzuchem chodziłam przez okres lata (urodziłam we wrześniu) a pracowałam praktycznie do ostatniego dnia przed rozwiązaniem (to w dużej mierze zależy od aktywności fizycznej).
Powodzenia wink

6

wszystko zależy jaka praca ... bo ja jestem w początkowej i powiem szczerze że mi ciężko ... sad

7

witaj majorka1

...też jestem w 20tc i dziś ostatni dzień w pracy...

jakoś nie wesoło widzę Twoje poszukiwania tak z marszu, zacznij w necie, w ogłoszeniach, popytaj znajomych, te staże z up to lipa dostają się tam po znajomościach (oczywiście są wyjątki wink)  ale nie chciałabym cię załamywać - nie wielu zatrudni ciężarną...co robiłaś do tej pory?

Uszka do góry mimo wszystko... smile

8

Możesz poszukać pracy w szkole. Wiem, że w szkołach podstawowych potrzebują osób po pedagogice. Ja jestem po polonistyce i kiedy złożyłam CV do szkoły to powiedzieli mi, że potrzebują absolwentów pedagogiki. Nie sądzę, że ciąża to jakiś problem w znalezieniu pracy. Jestem w 22 tydzień ciąży i znalazłam pracę w redakcji. Jak widać dla chcącego nic trudnego, a ty prędzej czy później coś znajdziesz. Nie przejmuj się.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża i praca

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024