za 2 miesiące mam ślub zastanawiam sie nad zakupem parasolki na ten dzień.szukalam troche w internecie, ale kolezanka poleciła mi sprawdzony przez nią sklep internetowy spam w ktorym sama dokonywała zakupów na swoj slub. parasolkę miała śliczną z tego co wiem dodatkowym atutem zakupu w tym sklepie jest to ,że za darmo dokonują grawerowania na rączce parasolki - mjojaznajoma chciała date ślubu wraz z imieniem swoim i męża. astanawiam sie nad zakupem białej lub czerwonej
1 2012-06-14 14:40:18 Ostatnio edytowany przez Lena (2012-06-14 20:45:14)
Myślę iż biała to nie jest dobry pomysł, wszystko zleje się w jeden kolor, a czerwony to jakaś "inność" myślę że kolor czerwony jak najbardziej ![]()
temat do dyskusji rzeczywiście poważny..... ja bym kupiła odblaskową- te kolory znów wracają !
Catwoman każdy temat jest dobry do dyskusji...
bucik-u
a tak na dobra sprawe to po co ci ta parasolka? Do zdjec napewno będzie miał fotograf, a poza tym to bedzie kolejna rzecz z grawerem(czy też napisem), z którą nie bedziesz miała co zrobić ![]()
5 2012-06-24 19:14:27 Ostatnio edytowany przez Bastat (2012-06-24 19:17:26)
Ja bym mogła mieć parasolkę. Zamiast welonu
np. takie coś
http://www.dodatkiweselne.pl/parasolka- … -1563.html
Ale w żadne grawerowanie bym się nie bawiła. Nie rozumiem po co. Wystarczy mi data na obrączce.
6 2012-06-24 19:15:34 Ostatnio edytowany przez Bastat (2012-06-24 19:16:32)
Przepraszam! Nie wiem czemu dwa razy mi się post wstawił.
7 2012-06-24 19:21:26 Ostatnio edytowany przez Catwoman (2012-06-24 19:23:20)
Piszesz, ze masz problem: czy czerwona czy biała. Otóż tak naprawdę da się go rozwiązać dość szybko: zastanów się, ile jest w Tobie z patriotki. najlepiej udac się w tym celu do psychologa- da Ci odpowiedni test i po kłopocie! Jeśli wyjdzie, że masz wysoką wrażliwość patriotyczną, nie ma się co zastanawiac, najlepiej wybrać obydwie, inaczej będziesz rozdwojona przez cały ślub -a to przecież najwazniejszy dzień w życiu.
Więc i czerwona, i biała będzie dobra- jeszcze tylko ustalić, którą ty będziesz miała, a którą twój mąż. I tu z kolei warto kierowac się kolorem krawata. Do bieli pasuje niemalże wszystko- może zatem bezpiecznie będzie mężowi "zaklepać" białą-z kolei biała się szybko brudzi
Ale przecież po ślubie można dać do czyszczenia, parasolka będzie jak nowa.
Jeśli jednak twój wskaźnik patriotyzmu byłby niski, aby nie doszło do niepotrzebnych kłótni jeszcze przed ślubem, warto po prostu ustalić inny kolor niż czerwony i biały- tu też warto zrobić test u psychologa, z którego dowiecie się w których kolorach z mężem się "ścieracie" - i ten kolor wybrać ![]()
Ewentualnie mozna sie zastanowic nad kolorem przewodnim slubu. Bo widzisz jesli masz np jako kolor przewodni blekit to czerwien pasuje do tego jak piesc do oka. Ta samo jesli masz zolty czy seledyn. Ta czerwona sie z tym pogryzie. Bo co dodatki blekitne a ni stad ni zowad wyskoczysz z czerwona parasolka? Tak ni przypial ni przylatal? Tak samo jesli masz kolorowe aplikacje na sukni. To wszystko musi pasowac. Nie chcesz wygladac jak na odpuscie majac np blekitne aplikacje n sukni i czerwien na parasolce. Biala jest wtedy lepsza.
Wazny jest tez kolor twoich oczu. Pamietaj ze czerwona tkanina daje czerwonawa poswiate na twarz. Jak to bedzie wygladalo na zdjeciach? Skora o chlodnym odcieniu moze dobrze wygladac (blondynka jasna cera) Ale jesli jestes ciemnooka brunetka to juz moze sie ta czerwien klocic z odcieniem twojej skory. Wtedy lepsza bedzie biala.