Witam, szukałam podobnego wątku ale nic nie znalazłam. Chciałabym zeby ktoś mi pomógł jeżeli jest w stanie i zna sie troszke. Otóż w pod koniec marca 2009, wypożyczyłam ksiązki z biblioteki literackiej, mialay mi slużyć do nauki do matury, przegapilam termin oddania ksiązek, zapomnialam tak naprawde niewiele mam na swoje usprawidliwienie oprócz swojej nieuwagi, gapiowstwa. Biblioteka przez okres lekko ponad 3 lat nie wysyłała monitów gdyż stwierdzili ze rezygnuja z upomnienia dla czytelnika byc moze było to zwiazane z kosztami. Po 3 latach i kilkunastu dniach dostałam list polecony z biblioteki, ze musze oddać ksiązki i uiścic kwotę w wysokości 1100zł za zwłoke. Z racji tego jestem na stażu poszłam do dyrekcji biblioteki i wyprosiłam żeby umożyli mi jakąś cześć tej kwoty. Zgodzili sie umożyć mi 600zł a reszte rozłożyć na raty i oczywiście muszę oddać wszystkie ksiązki. Czy orientuje się może ktoś po jakim czasie taka sprawa przedawnia sie?
1 2012-05-21 13:19:25 Ostatnio edytowany przez Delicious (2012-05-21 19:24:26)
w zeszlym tygodniu byl tydzien ksiażki czy coś takiego i w tym terminie mozna oddawac ksiazki bez zadznych konsekwencji finansowych. Co roku jest taki tydzień. Wystarczy tylko sledzic wiadomości lokalne albo szukać w internecie tych wiadomości. A wiem to bo uslyszalam w radiu sama
Nie chcialo mi sie wierzyc wiec napisałam maila do bibioteki z zapytaniem i potwierdzili że to prawda
Jakze bylam zadowolona bo sama mialam pare ksiazek od kilku lat i na dodatek jedna zgubilam
ale moglam oddac w zamian inna o tej samej tematyce. Więć można ![]()
wiesz co ja też próbowałam rożnych sposobów, u mnie w mieście nigdy o takim czyms nie slyszałam, pytałam w bibliotece ale one mowily ze już nie robią takich akcji... Szkoda:(:(
Z tego co sie orientuje to w kazdej bibiootece jest cos takiego w tym terminie. Musisz tylko zobaczyc dokladnie kiedy to jest
Nie wiem pytalam powiedzialy ze nie ma. Czegos takiego jak amnezja:-)niestety pewnie bede musial zaplacic to kase