Witam ;-) Zastanawiam się nad wyborem studiów.. Grafika komputerowa to jeden kierunek, który przyszedł mi do głowy. Problem polega na tym, że o tym kierunku w zasadzie nie wiele wiem. W związku z tym mam pytanie, a brzmi ono następująco: Czy któraś z was studiuję lub studiowała w tym kierunku i mogłaby poświęcić odrobinę czasu, aby nakreślić trochę jak przebiega nauka na owym kierunku? Czy do niego koniecznie należy znać się jakoś specjalnie na informatyce? Czy według was jest to ciężki orzech do zgryzienia, co do przyswajania wiedzy? No i czy jest to opłacalny kierunek?
Czemu chcesz studiować kierunek, o którym nic nie wiesz? Nie możesz wejść na stronę wydziału danej uczelni i sprawdzić programu studiów?
Ja natomiast polecam przyswojenie sobie wymagań pracodawców, a następnie konfrontację z programem i możliwościami uczelni. Niestety ujrzymy w tym zestawieniu czarną rzeczywistość poziomu polskich uczelni. Gdybym miał doradzać..., inaczej, ściągnij sobie ze strony Adobe wersję trail pakietu Adobe Web Premium lub Adobe Design Premium zainstaluj całość i zmierz się z:
Photoshopem
Ilustratorem
Flashem Professional
Jak uznasz, że spoko i nie święci garnki lepią uderzaj. Grafika komputerowa tak naprawdę to temat głęboki jak studnia obejmuje ona od projektowania stron www, banerów, reklam, postaci, maskotek, scen, modelowania 3D, po animacje wektorowe, projektowanie UI i tzw. motion design. Dobrym być we wszystkim się nie da chociaż i tacy bywają ale warto się ukierunkować na jakąś specjalność.
Czy kierunek ma przyszłość OJ MA czy są z tego pieniądz A SĄ tylko trzeba być dobrym i kreatywnym bo to właśnie Ty będziesz wymyślać im lepiej to robisz tym więcej zarobisz.
mój facet również wybiera się na grafikę
z tego co wiem wybitnym informatykiem to on nie jest, ale do tej pory, jako hobby, tworzył coś przy pomocy różnych programów i, to muszę przyznać, jest w tym obeznany.