Kosmetyki firmy ORIFLAME - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2009-03-04 10:11:34

oliwka
100% Netkobieta

Kosmetyki firmy ORIFLAME

Witajcie.Jestem dziewczyny związana z firmą Oriflame.Moje łazienkowe półki są zajęte przez kosmetyki właśnie tej firmy:) Ja jestem bardzo zadowolona,ponieważ poszukałam wszystkiego odpowiedniego do mojej skóry a jest ona bardzo wrażliwa,sucha no i zaczęły się problemy z naczynkami,które mi pękają.
Ale moje pytanie brzmi: czy Wy znacie tą firmę,czy używacie a jak tak to czy jesteście zadowolone?
Chciałabym poznać Wasze zdanie Netkobietki:)))

Ostatnio edytowany przez oliwka (Dzisiaj 10:08:19)

"Człowiek jest wielki nie przez to,co posiada,lecz przez to,kim jest;
nie przez to,co ma,lecz przez to,czym się dzieli z innymi."

#2 2009-03-12 12:59:33

Nysza
Dobry Duszek Forum

Re: Kosmetyki firmy ORIFLAME

tak, znam ORI i jestem zadowolona , jeśli chodzi o kolorówkę świetne pomadki, które nawilżają moje wysuszone usta , balsamy bardzo OK .... troszku mniej byłam zadowolona z perfum - szybko traciły zapach i były takie nijakie ALE na szczęście ostatnio się to zmieniło i mam nadzieje, ze tak już zostanie wink ... męskie wody - rewelacja .... i nie piszę tego dlatego, że jestem konsultantką ORI po prostu jestem wymagającym konsumentem i ORI się sprawdza ...

zapraszam  smile http://nysza-stylizuje.blog.onet.pl/ zapraszam smile
Kliknij w ramkę i zarejestruj się z polecenia
[img]http://www.nailspace.pl/176.jpg[/img]

#3 2009-03-12 15:30:22

oazuu
100% Netkobieta

mpim zdaniem ORIFLAME jest sto razy lepszy niż AVON i wiele kosmetyków tej firmy używam smile

jeśli chcesz wiedzieć coś o mnie, to coś Ci zdradzę.
miłość dla mnie to huśtawka, która stoi w równowadze.
bo chcę Cię z każdą wadą. Nic nie zmienię.

mój narkotyku, mój tlenie. < 3

#4 2009-03-21 19:27:53

Lenka
Wkręcam się coraz bardziej

oazuu napisał:

mpim zdaniem ORIFLAME jest sto razy lepszy niż AVON i wiele kosmetyków tej firmy używam smile

to na pewno ;-)
Lubię kosmetyki tej firmy, mój ukochany zapach: enigma <3<3
tusz WONDER jest bardzo dobry, jak juz sie nauczy obsługiwac ta szczoteczke.

#5 2009-03-24 14:38:56

kasiula810
Cioteczka Dobra Rada

oliwka napisał:

Witajcie.Jestem dziewczyny menadżerem firmy Oriflame.Moje łazienkowe półki są zajęte przez kosmetyki właśnie tej firmy:) Ja jestem bardzo zadowolona,ponieważ poszukałam wszystkiego odpowiedniego do mojej skóry a jest ona bardzo wrażliwa,sucha no i zaczęły się problemy z naczynkami,które mi pękają.
Ale moje pytanie brzmi: czy Wy znacie tą firmę,czy używacie a jak tak to czy jesteście zadowolone?
Chciałabym poznać Wasze zdanie Netkobietki:)))

Znam:)
Kiedys bylam konsultantka tej firmy.
Mam pytanie czy sa w ofercie jeszcze perfumy dla kobiet "TOGETHER"?

#6 2009-03-24 14:50:55

nokia
Przyjaciółka Forum

znam ta firme, kiedyś miałam jakiś balsam jakąs maseczke i jakąs maskare..
ale ogólnie nie korzystam z ich oferty, gdyż ja nie lubię zamawiać z katalogów.

Zwłaszcza kosmetyków kolorowych.
Jak mam już wydać te 50 zł na podkład to wole iść do sklepu i go "wymacać' poznać fizycznie, wtedy zmniejszam ryzyko pomyłki  smile

#7 2009-03-28 18:09:40

oliwka
100% Netkobieta

Miło mi słyszec,że jesteście zadowolone z kosmetyków tej firmy:)
Kasiula 810 niestety nie ma juz w ofercie takiego zapachu o który pytałas...,Ale jest wiele innych ładnych zapachów w naszej ofercie min.ENIGMA,który wymieniła koleżanka powyżej:)Zapach jest uwodzicielski:)))
Kasiula dlaczego zrezygnowałaś z Oriflame???

#8 2009-03-28 18:38:13

Selena
Gość Netkobiet

Ja dopiero rozpoczęłam testowanie kosmetyków tej firmy.Mam nadzieję,że będę zadowolona także w przyszłości.

#9 2009-03-28 21:18:35

LANDA
Cioteczka Dobra Rada

oazuu napisał:

Ja też używałam kosmetyki obu firm i uważam, że są porównywalne.

#10 2009-03-31 13:03:35

Puch marny
Na razie czysta sympatia

Oriflame i Avon moim zdaniem mają podobne kosmetyki...jednak uważam, że jak nak na firmy które mają małe koszty związane z ich dystrybucją mają zbyt wysokie ceny.
Czasami zaopatruję się w kosmetyki tych firm i nie zauważyłam by znacznie różniły się w działaniu od tych ze sklepów.
Jedyny plus jaki widzę...to możliwość dorobienia sobie kilku złotych przez "normalne" kobiety.

"Babę zesłał Bóg, raz mu wyszedł taki cud...."

#11 2009-04-01 01:31:41

kasiula810
Cioteczka Dobra Rada

oliwka napisał:

Miło mi słyszec,że jesteście zadowolone z kosmetyków tej firmy:)
Kasiula 810 niestety nie ma juz w ofercie takiego zapachu o który pytałas...,Ale jest wiele innych ładnych zapachów w naszej ofercie min.ENIGMA,który wymieniła koleżanka powyżej:)Zapach jest uwodzicielski:)))
Kasiula dlaczego zrezygnowałaś z Oriflame???

Zajmowalam sie nim jak studiowalam w wiekszym miescie, jak skonczylam nauke nie chcialo mi sie jezdzic po kosmetyki do firmy sad
Ale pomietam,ze mieli bardzo dobre produkty, przynajmniej dla mnie:)
Szkoda, ze nie ma tego zapachu bardzo mi sie spodobal:)

#12 2009-05-26 23:57:04

mala_mi
Wkręcam się coraz bardziej

też jestem konsultantką i jestem baardzo zadowolona wink
sama używam wielu kosmetyków: do włosów, ciała, twarzy, kolorowych...wink
i wolę te od Avonu.

powietrze pachnie jak malinowa mamba  : )

#13 2009-07-03 18:07:24

kircke
Tajemnicza Lady

zgadzam się z landą i puchem marnym.
ceny zawyżone - szczególnie oriflame, z związku z czym częściej kupuję kosmetyki firmy avon. nigdy nie byłam zawiedziona avonem.
co do oriflame - genialny korektor, ostatnio był w promocji, więc skorzystałam. i jestem zadowolona.

#14 2009-07-03 20:36:02

blanche
Netbabeczka

Też znam kosmetyki obu firm wymienionych przez Was. Uważam, że kosmetyki Oriflame są o niebo lepsze. Moja skóra nie jest po nich sucha, włosy nie wypadają i nie pojawia mi się nagle łupież, a tak miałam po stosowaniu produktów Avonu. Perfumy Avonu nie dorównują zapachem i trwaniem tym z Ori. Odnosząc się do poprzednich postów: korektory, tusz wonder są super. Dodatkowo wszelkiego typu akcesoria, woda Elvie i Gordiani i cienie do powiek beauty - długo się utrzymują i mają świetne kolory. Na pocieszenie dla Avonu dodam, że mają świetny krem do pięt i czasami ładne torebki

#15 2009-07-30 15:01:06

larusiaa
Zaglądam tu coraz częściej

I tu sie zgadzam smile Kosmetyki Oriflame są o niebo lepsze:) byłam wcześniej konsultantką Avonu ale zauwałyłam , że moje koleżanki przerzucają się na Oriflame więc poszłam za nimi i dobrze zrobiłam smile Teraz jestem konsultantką Oriflame ale nie zachwalam ich z tego powodu smile po prostu polecam:)

A tak na marginesie, jak są jakieś dziewczyny z krakowa , które nie mają swojej konsultantki Oriflame to zapraszam smile
lara.1906@gmail.com smile

#16 2009-08-04 08:58:36

oliwka
100% Netkobieta

Tak elvie piękny zapach taki delikatny a giordani,który...srebny czy złoty? Bo ja uważam,że srebny jest ładniejszy...
A jak dziewczyny Wasze klientki ? Zadowolone są z kosmetyków? Rozwijacie się w tym kierunku czy tylko robicie zamówienia?

#17 2009-08-04 10:19:22

blanche
Netbabeczka

Wolę złoty Giordani, może tylko dlatego, że srebrnego nie kupiłam smile

#18 2009-08-11 20:49:32

blacrose
Dobry Duszek Forum

Jestem konsultantka Oriflame ze względu na to, że te kosmetyki mniej mnie uczulaja od wspomnianego wyżej Avonu.

#19 2010-02-22 16:17:09

madox
Do zakochania jeden krok

a ja mam pytanko do Was kobietki używających i sprzedających  kosmetyki /produkty Oriflame
zastanawiam się nad zakupem któregoś z tych koktajli Balance ....i niewiem czy to faktycznie jakies w miare skuteczne gdyż cena nie jest niska .....proszę o pomoc Was bo Wy w temacie smile
Pozdrawiam

#20 2010-02-22 17:48:47

Tiff
Przyjaciółka Forum

jestem zadowolona z kremu do rąk z olejkiem migdałowym

Nie mam wrogów, to wrogowie mają mnie!

#21 2010-02-23 15:48:39

slodka ksiezniczka

rowniez bylam konsultantka kosmetykow ORIFLAME ,sa naprawde bardzo dobre ,a aloesowa seria wprost uratowala maja cere przed tradzikiem ,swietne sa takze cienie do powiek ,swietne kolory i dlugo utrzymuja sie na powiece .Polecam wink

#22 2010-02-26 23:48:54

nastka

uwielbiam całą serie giordani gold, a z perfum też enigmę, uwodzicielskie

#23 Dzisiaj 10:13:10

oliwka
100% Netkobieta

madox napisał:

a ja mam pytanko do Was kobietki używających i sprzedających  kosmetyki /produkty Oriflame
zastanawiam się nad zakupem któregoś z tych koktajli Balance ....i niewiem czy to faktycznie jakies w miare skuteczne gdyż cena nie jest niska .....proszę o pomoc Was bo Wy w temacie smile
Pozdrawiam

Bardzo przepraszam,ale dawno nie zaglądałam do tego wątku wink
No faktycznie koktajle nie są tanie no i pytanie czy skuteczne ? Powiem Ci,że moja koleżanka również konsultantka stosowała je długi czas i bardzo regularnie.Pomogły i schudła. Nie miała takiego łaknienia na pokarmy,piła dużo wody,ale również dużo ćwiczyła.I to razem pozwoliło jej pozbyć się wagi,którą miała wcześniej,więc myślę,ze możesz spróbować.

Seria Giordani Gold jest jedną z lepszych serii taką ekskluzywną.Ja bardzo lubię tą serię i stosuję  podkład do twarzy,puder w perełkach i błyszczyki.Klientki moje były tez bardzo zadowolone z lakierów do paznokci i pomadek.
Używam również serię aloesową lub optimals chodzi mi o żel do twarzy i tonik.Mam skórę suchą i wrażliwą i po tych kosmetykach nie wystąpiła u mnie żadna reakcja pieczenia czy zaczerwienienia skóry.
Lubię też kremy z serii Optimals do cery suchej i wrażliwej,których używam.Niestety nie mogę  używać żadnych kremów przeciwzmarszczkowych,ponieważ Optymils Time Relax powodował u mnie rozszerzanie naczynek krwionośnych ponieważ zawierał pochodne retinolu. Chciałabym wypróbować serię Royal Velvet lub Ecollagen, ale to za dwa-trzy lata wink
Polecam też tusz do rzęs Wonder smile
Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Delicious (Dzisiaj 11:50:55)

#24 Dzisiaj 10:36:54

różyczka
Przyjaciółka Forum

Kiedys duzo zamawiałam z Orf ale przestałam bo akurat u mnie ciężko o konsultantkę , wszyscy raczej Avon.
Ale jest utarta jakaś opinia o kosmetykach ORF że sa nie trwałe i zbyt nie widoczne jak np tusze.
Mówię tu o opiniach moich koleżanek w okolicy. Mam wrażliwe oczy i mi pasowały  wasze kosmetyki ale teraz nie zamawiam bo nie mam u kogo. A i w sklepach duży dostęp.

"Każdy facet ma coś z rycerza --> zakuty łeb"

#25 Dzisiaj 11:53:20

Delicious
Moderator

Oliwka, pisanie posta pod postem jest nie zgodne z regulaminem. Używaj opcji "edytuj"

Stopka forum