Czy mama chociaż cień szansy ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Czy mama chociaż cień szansy ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Czy mama chociaż cień szansy ?

Dzień dobry.

Pragnę chociaż troszeczkę naświetlić mój problem i prosić o radę.
Mianowicie przez ponad dwa lata prowadziłam działalność gospodarczą tz prowadziłam ją tylko na papierze.Bo fizycznie
prowadził mój ówczesny partner.Ja niczym się nie zajmowałam po zatym że nabrałam kredytów na swoją osobę oraz podpisywałam
umowy względem kontrahentów naszych.Ufając ślepo że firma się rozwinie i nie kontrolując działań partnera.

Jednak partner mnie oszukał pozostawił z długami w banku oraz ze spłatami wszystkich zobowiązań.Czy ja mogę jakoś wyegzekwować
od niego spłacania razem ze mną tych długów? Nie mam gdzie się poradzić a na porady adwokatów zwyczajnie mnie nie stać.

Dziękuje bardzo za jakąkolwiek porade.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mama chociaż cień szansy ?

A długi na kogo widnieją, na Ciebie czy na partnera? Możesz pójść do poradni prawnej darmowej, czesto takie są przy szkołach prawniczych. Jezeli jestes z Warszawy to podam Ci adresy.

3

msmonika napisał/a:

A długi na kogo widnieją, na Ciebie czy na partnera? Możesz pójść do poradni prawnej darmowej, czesto takie są przy szkołach prawniczych. Jezeli jestes z Warszawy to podam Ci adresy.

Długi w bankach i wszystkie zobowiązania są na mnie .Dlatego mam straszny problem bo przewyszają moje dochody.

Ponadto mam na utrzymaniu dwóch nastoletnich synów którzy otrzymują rente po zmarłym męzu.

Nie wiem czy jeśli dojdzie do komorniczych zajęć czy renta synów będzie brana pod uwagę czy tylko moje

wynagrodzenie z umowy o prace.Nie jestem z Warszawy lecz z Górnego Śląska .

4

19 maja jest akcja pro bono - serdecznie zachecam do wzieacia udzialu, adwokaci udzielaja bezplatnych porad w swoich kancelariach.

kto podpsiywal papiery, faktury lub czy jego imie i nazwisko widnieja gdzies, albo czy masz moze swiadkow ?

5

brygaga napisał/a:

19 maja jest akcja pro bono - serdecznie zachecam do wzieacia udzialu, adwokaci udzielaja bezplatnych porad w swoich kancelariach.

kto podpsiywal papiery, faktury lub czy jego imie i nazwisko widnieja gdzies, albo czy masz moze swiadkow ?

Dziekuje za informajcę popytam w swoim miejscowości.Ja podpisywałam tylko umowy a faktury mój partner.On kontaktował się

fizycznie oraz telefonicznie z firmami gdzie ja później podpisywałam tylko umowy.

6

bebe91 napisał/a:
brygaga napisał/a:

Dziekuje za informajcę popytam w swoim miejscowości.Ja podpisywałam tylko umowy a faktury mój partner.On kontaktował się

fizycznie oraz telefonicznie z firmami gdzie ja później podpisywałam tylko umowy.

Poszukaj przy Uniwerku Wydziale Prawa. Tam też udzielają darmowych porad, tylko że studenci pod czujnym okiem mecenasów.

Renta rodzinna jest dzieci, a komornik ściąga tylko z dłużnika. Myślę, że nie powinien jej zająć.

Popytaj w tych firmach. Poszukaj świadków, którzy złożą zeznania.

Ciężka sprawa. Strasznie Ci współczuje i trzymam kciuki, aby wszystko ułożyło się jak najlepiej dla Ciebie! Pozdrawiam!

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Czy mama chociaż cień szansy ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024