hej! co sadzicie o depilacji brazylijskiej bikini? moze ktoras z Was ma juz jakies doswiadczenie?
Gdzie najlepiej i najtaniej wybrac sie na depilacje brazylijska bikini we Wroclawiu?
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Depilacja Brazylijska
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
hej! co sadzicie o depilacji brazylijskiej bikini? moze ktoras z Was ma juz jakies doswiadczenie?
Gdzie najlepiej i najtaniej wybrac sie na depilacje brazylijska bikini we Wroclawiu?
Niech mi ktoś wyjaśni kto dobrowolnie dałby się tam wydepilować? Jaki to musi być potworny ból... Ja sobie raz wjechałam trochę od góry depilatorem, byłam ciekawa na ile jestem w stanie zjechać w dół. Udało mi się naprawdę niewiele, prawie się poryczałam z bólu. A na dodatek piękne mi się potem zapalenie mieszków włosowych zrobiło... Stanowczo wolę się ogolić żyletką raz na 2 dni. Nie boli i nie powoduje infekcji. No i wychodzi o wiele taniej
Nigdy się nie odważę Tak jak pisze kaisa - nie wiem kto godzi się na to z własnej woli
ehhh te bikini...ja bym się zdecydowała na depilację laserową ,niestety z poczucia wstydu nie odważę się na to żeby ktoś obcy grzebał mi w takich miejscach .
Ja robiłam raz depilację brazylijską i oczywiście bolało ale o dziwo nie aż tak bardzo, bardziej bolała mnie depilacja pach. Woskiem to nie to samo co depilarorem. Woskiem mimo wszystko mniej boli, ale jest też ważne żeby to było wykonane w odpowiedni sposób. Myślę że najlepiej jest poszukać kosmetyczki która ma dobrą opinię jeśli ktoś się na to decyduje.
Mam zamiar wybrać się na woskowanie w następnym tygodniu z tym, że ja mam zamiar zaliczyć depilację hollywodzką czyli od pasa w dół na totalne zero a włosisk mam niestety sporo. Nie powiem, że się nie boję ale jadę na 2 tyg na Maltę i to mnie motywuje. Pamiętam wakacje dwa lata temu, codziennie rano maszynka i jazda... potem wchodziłam do morza i kończyło się strasznym pieczeniem i samymi czerwonymi krostkami które wyglądały bardzo źle. W tym roku powiedziałam stanowcze nie.
Swoją drogą nie porównujcie depilatora do wosku zwłaszcza tego u dobrej kosmetyczki. Depilator wyrywa max kilka włosków na raz a u kosmetyczki pod wpływem ciepłego wosku pory w skórze się otwierają i zbiera bardzo dużo włosów na raz przez co nie jest tak tragicznie. Wiem co mówię bo próbowałam już obu metod.
Depilator- długotrwały umiarkowany ból z dziwnym uczuciem napięcia skóry
Woskowanie- krótki , intensywny ból, przynajmniej dla mnie.
O bólu okolic intymnych wypowiem się za dwa tyg... No chyba,że odbierze mi mowę...
Ja radzę sobie sama. Najpierw wosk, potem balsam na podrażnienia. Nie widzę wielkiej różnicy w bólu w porównaniu z np. łydkami, kwestia dobrego napięcia skóry przed oderwaniem paska. Gdyby udało mi się kupić pastę cukrową, byłaby już pełnia szczęścia. Maszynka jest może i bezbolesna, ale musiałabym zabieg powtarzać codziennie, a za leniwa jestem na to.
ja raz na 6 tygodni robię depilacje brazylijską. Wiadomo za pierwszym razem bolało, ale nie aż tak jak myślałam(jak dla mnie bikini boli bardziej) Polecam naprawdę. Używam wosku do tej depilacji bo depilatorem idzie nieco gorzej, poza tym bardziej boli i dłużej trwa.
niestety nie wiem, gdzie możesz się wybrać na taką depilację we Wrocławiu, ale wiem, że warto się poddać takiej depilacji. Moim zdaniem super sprawa. No może ciut bolesna, ale naprawdę warto.
ja raz na 6 tygodni robię depilacje brazylijską. Wiadomo za pierwszym razem bolało, ale nie aż tak jak myślałam(jak dla mnie bikini boli bardziej) Polecam naprawdę. Używam wosku do tej depilacji bo depilatorem idzie nieco gorzej, poza tym bardziej boli i dłużej trwa.
A jak poradziłaś sobie z wrastającymi włoskami? Ja depilowałam wszystkie włosy w okolicach bikini dopóki nie zaczęły się wrastać;/
Dziś przeprowadziłam swoją pierwszą brazylijkę w Rzeszowie. Nie pamiętam nazwy salonu - znajduje się on naprzeciwko filharmonii, przy ul. Słowackiego. Jestem bardzo zadowolona zarówno z jakości salonu, profesjonalizmu osoby wykonującej zabieg, jak i z ceny - zapłaciłam 60 zł za całość. "Depilatorka" naprawdę sprawnie przeprowadziła całą "operację". Ponieważ był to mój pierwszy tego typu zabieg, pani obchodziła się ze mną delikatnie, ale nie przesadnie jak z jajem, kierowała mną, aby jak najcelniej usunąć zbędne owłosienie za pierwszym pociągnięciem. Co ważne, wiedziała jak mam ułożyć ręce, aby jak najbardziej napiąć skórę, wtedy wychodzi wszystko za pierwszym razem. Trochę o bólu - nie jestem zbyt wrażliwa, ale bez bólu się nie obeszło. Typ bólu? Chm... Jakby zaciąć się maszynką, lub zadrapać szczotką drucianą, ale trwa 1-2 sekundy i można żyć dalej. Miałam osobisty problem z włosami, chmmm, tzw. "od środka" ale z tym też sobie poradziłyśmy, a kilka pojedynczaków wyszło za pomocą pęsetki. Najważniejsze, aby "depilatorka" wprowadziła odpowiednią atmosferę. Ja nie mam problemu z nagością, ale niektóre z kobiet na pewno. Tak więc gadałyśmy o pierdołach, w przerwach na "au?!", pośmiałyśmy po którym rwaniu przestaniemy się lubić. Wesoło. Polecam każdej/ każdemu. A co do laseru: miałam na nogach, nigdy nie zrobię bikini. Płakałam przy łydkach jak bóbr...
Bardzo dziekuje za wszystkie opinie!.
wiewor napisał/a:ja raz na 6 tygodni robię depilacje brazylijską. Wiadomo za pierwszym razem bolało, ale nie aż tak jak myślałam(jak dla mnie bikini boli bardziej) Polecam naprawdę. Używam wosku do tej depilacji bo depilatorem idzie nieco gorzej, poza tym bardziej boli i dłużej trwa.
A jak poradziłaś sobie z wrastającymi włoskami? Ja depilowałam wszystkie włosy w okolicach bikini dopóki nie zaczęły się wrastać;/
smaruję kremami i codziennie do mycia korzystam z szorstkiej gąbki
Byłam kiedyś u kosmetyczki, i opowiedziała mi o dziewczynie która u niej była kilka dni wcześniej. Dziewczyna chciała wydepilować się dla chłopaka, koniec końców płakała z bólu w głos, miała otwarte rany, i z pięknej wizji wyszły nici.
Mniemam że duża wina była w tym tej kobiety-kosmetyczki, ale mimo wszystko. Ból musiał być ogromny.
ja kiedyś chodziłam na depilację brazylijską pastą cukrową, ale niestety nie jestem z Wrocławia i nie wiem, gdzie taką można tam zrobić. ale jeśli chodzi o jakieś wrażenia to jedno co mi utkwiło najbardziej w pamięci to to, że strasznie boli. Taka depilacja na pewno nie należy do przyjemności. Ale też z doświadczenia muszę wam powiedzieć, że najbardziej skuteczna dla mnie jest depilacja laserem.
Ja depiluje sobie bikini woskiem u kosmetyczki i samodzielnie (mam do tego maszynkę). Nie jest to jednak depilacja całkowita. Nie ze względu na ból, ale dlatego, że nie podobam się sobie z zupełnie pozbawionym owłosienia łonem:) Pomimo preferencji mojego mężczyzny, jestem wierna sobie i depiluje się na tyle, na ile mam ochotę.
Nie wiem czy wiecie ale brazylijska mozecie zrobic tez laserem i to bezbolesnie!!! Ro jest rewelacja, nie boli i jest na stale. Nie mam podraznien i wrastajacych wlosow, sprawdzilam i jest cos wspanialego. o wazne jest szybka bo moze 5 minut zajmuje wiec nie ma krepacji jak przy wosku.
Ja stawiam na depilację w domowych warunkach. Kilkukrotnie byłam na depilacji woskiem w salonach we Wrocku i tylko się do nich zraziłam. Wydałam masę pieniędzy, a efekt był nietrwały. Od niedawna zaczęłam używać wosku do depilacji i samodzielnie robić sobie depilację. I wiecie co? Efekty są dużo lepsze niż po depilacji w salonie. Jak to możliwe?
Ja zrobiłam własną pastę cukrową, paski dobrze sprawdzają się ze starych dżinsów wycięte. Skuteczna taka depilacja jest, ale z temperaturą trzeba bardzo uważać żeby się nie poparzyć niechcący. Natomiast wrażenia z depilacji - koszmar.Tak zwany "trójkącik" jeszcze ok. ale niżej nie było szans żeby wytrzymać.
U mnie też tylko maszynka. Depilator kupiłam sobie jeszcze w liceum i przez jakiś czas goliłam nim nogi, niestety włoski mi wrastały i po goleniu miałam bardzo podrażnioną skórę i brzydkie czerwone kropki
Próbowałam też wosku ale takiego zwykłego, więc może po tych profesjonalnych byłoby lepiej, w każdym razie efekt mnie nie powalił, no i też miałam po nim czerwone kropki.
Ogólnie zastanawiam sie nad depilacją bikini woskiem w gabinecie: https://denimal.pl/depilacja-lycon/ Ponoć jest delikatniejszy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Depilacja Brazylijska
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024