Podwójnie pierwszy raz - paranoje? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Podwójnie pierwszy raz - paranoje?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Podwójnie pierwszy raz - paranoje?

Cześć:) Planuje z moim facetem rozpocząć współżycie. Jesteśmy razem 4 miesiące - dla jednych malo, dla innych dlugo... Mamy po 19lat i problem w tym, że dla obojga nas to będzie pierwszy raz... Właśnie zaczęłam brać środki antykoncepcyjne, więc lęk przed ciaza sie umniejszył. Jednak problem w czym innym. Oboje tego chcemy, niesamowicie bardzo... Jednak ja boje sie ze w tym całym bólu krzykne aua, albo faktycznie bede krwawic lub nie uda mu sie przebic mi błony i że on spanikuje, ze wpadnie w kompleksy, zalamie sie itp.. On natomiast boi sie ze mnie skrzywdzi niechcacy, ze bedzie bolec... Troszzczy sie mega, dowiadywal sie co zrobic by bylo mi dobrze, powtarza, ze gdy zaboli mam powiedziec a przestanie, utuli i w ogole... a ja pytam 'a potem siadziesz i spanikujesz?' i odpowiada ze tak. Chcemy tego, tej bliskosci, oddac sie sobie nawzajem, ale lek O SIEBIE NAWZAJEM wciaz sprawia ze jeden drugiemu mowi ze na niego poczeka. Niemniej niedlugo raczej do tego dojdzie... jak pokonac te leki? co zrobic by bylo dobrze a czarny scenariusz sie nie spelnil?
Nie wstydzimy sie swojej nagości, reakcji ciał, bardzo dobrze wiemy co nam sprawia przyjemność bo od paru msc uprawiamy petting i sex oralny...
a jednak paniczznie boimy sie o drugiego...

Macie jakies rady? Głównie psychiczne ale tez fizyczne by oszczedzzic sobie czarnych scenariuszy wyczytanych w sieci...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Podwójnie pierwszy raz - paranoje?

Jezu jezu jezu. Ilu rzeczy Wy się boicie! Jak sobie przypominam pierwszy raz, to jasne, dużo o tym myślałam, miałam jakieś obawy, ale na pewno nie kręciłam sobie w głowie takich czarnych scenariuszy jak Wy. Bardziej chciałam niż się bałam.

Nie nakręcajcie się tak negatywnie! A Twój facet to niech okaże trochę stanowczości- jasne, że pierwszy raz bywa niezbyt przyjemny dla dziewczyny (bo boli, bo krew, itp.), ale niech się nie wycofuje przy pierwszym grymasie na Twojej twarzy, bo inaczej będziecie się z tym cackać buk wie ile. Pierwszy raz jest do przeżycia, później zaczyna się prawdziwa zabawa. smile

Zmieńcie nastawienie, nie planujcie aż tyle, nie spinajcie się, dajcie się ponieść chwili i uniesieniu, a wszystko będzie spoko.

3

Powiedzzialam mu ze pewien bol przetrwam w koncu rodzic dziecko kiedys bede robic i ustalilismy ze wycofa sie dopiero gdy o to poproszę stanowczo. Ale poprostu nie chce by on sie przerazil np. krwi czy cos... sama boje sie bolu, ale raz sie zyje - gdy bylam u gina per rectum mialo bolec a nic nie czulam no to no wink

Czasem nas ponosi, zdarza sie ze zaczynamy calowac sie namietnie, gladzic po ciele, masowac, rozbierac, oplatam go nogami i ogolnie jest tuz tuz po czym oboje padamy na poduszki wtuleni glaszczac druga osobe i mowiac ze boimy sie o ta druga osobe...

4

Powiem tak, podoba mi się wasza wzajemna troska o siebie i to właśnie + nastrój spowoduje to że wasz pierwszy raz będzie wspaniały i niezapomniany smile
Moja młodsza siostra dowiedziała się ostatnio że straciła dziewictwo dopiero po roku współżycia i nawet nie bolało, tylko zdziwiła się że lekko krwawiła smile więc nie ma się co martwić na zapas bo ważne jest Twoje psychiczne nastawienie do tego. Jeśli będziesz rozluźniona i dobrze "nawilżona" to możesz tego nawet nie poczuć smile

5

oby smile ogolnie ciagle jedne stara sie by drugiemu bylo najlepiej smile co do nawilzenia... on chce mnie najpierw dosc wymeczyc ustami i ogolnie, ale zastanawiamy sie nad jakims srodkiem... co uwazacie?

6

Ja osobiście nigdy nie używałam żadnych żeli chociaż podobno dobre są Durex'a 2w1 do masażu i intymne smile przydaje się też oliwka dla dzieci jeśli nie macie uczulenia. Ale uważam że naturalne nawilżenie jest najlepsze smile

7

juz sama nie wiem... wyluzowac?

8

Odpuścić i nie planować. Ewidentnie jest to dla was za wcześnie. Tak się stresujesz, tak się nakręcasz, że nie ma opcji, żeby było dobrze....

9

Pewnie, ze wyluzowac, bo jak bedziecie sie stresowac, to do niczego nie dojdzie albo w trakcie zrezygnujecie, lub facet bezie mial problemy z dojsciem czy chocby ze wzwodem smile
Ja rowniez swoj pierwszy raz przezylam z prawiczkiem i tez oboje sie balismy, ale rowniez mu powiedzialam, ze ma przerwac wtedy, kiedy ja stanowoczo o to poprosze, bo gadac w trakcie, to ja sobie moge:) i tak tez bylo, w sumie 3 razy probowalismy, bo za kazdym razem tak bardzo bolalo, ze myslalam, ze padne z bolu (doslownie), krwi polecialo dosc duzo, ogolnie ciezko bylo, ale dalam rade smile co prawda przez nastepne dni nie moglam chodzic, siedziec i nabawilam sie torbieli (nie wiem czy akurat przez to), no ale potem juzx bylo tylko lepiej smile ja proponuje wyluzowac sie, zrobic sobie masaz, pieszczoty oralne przed seksem i cieszyc sie soba, a nie myslec o bolu smile

10 Ostatnio edytowany przez PłomiennaLena (2012-05-11 14:18:52)

Wlasnie to jest dziwne ze gdy lezymy razem, rozmawiamy - niemalze nostres. gdy jestesmy w czasie upojnych chwil tez jakos poprostu stres niknie pragnienie oddania sie drugiej osobie siega niemal zenitu. gdy tylko pomyslimy o tym co w sieci nawypistwane jest - stres o druga osobe level high...

Mika - torbiele to.chyba nie od tego wink. jeju ja myslalam ze sie dowiem jak zbudowana jest u gina ale on uznal ze per rectum bo okolice te woli zostawic ulochanemu wink wiec czeka mnie niespodzianka. aczkolwiek pare raxy plamilam po zbyt hmm szalonych zabawach wiec nie wiem xd

11

to moze wypijcie co nieco przed tym i bedzie juz nostres? lol mowie calkiem powaznie smile oczyiscie nie kaze Wam sie upijac, ale kolacja z lampka wina nikomu chyba jeszcze nie zaszkodzila, a dodatkowo moze pobudzic Wasze zmysly smile ja tam jestem romantyczka, wiec lubie zadbac tez o klimat - swiecie i te sprawy, by bylo milej smile na spontanie tez mozna to zrobic i to chya bedzie najlepsze wyjscie u was, po prostu dac sie poniesc emocjom i nie myslewc o niczym innym smile bo jak zaczniecie przygotowywac, planowac, to moze nic z tego nie wyjs, bo was strach sparalizuje, choc nie wiem czemu, bo przeciez to nie jest zadna walka o zycie, to ma byc PRZYJEMNOŚĆ smile

12

świece czesto sie pojawiaja, oboje jestesmy jednoczesnie szaleni i romantyczni. myslelismy o tym,ale oboje mamy mega slaba glowe i po lampce nam dosc szumi wiec uznalismy ze nawet jesli bedzie strasznie to chcemy pamietac.

13

Witaj, kupcie sobie żel nawilżający durex jeśli chcecie sztuczne nawilżenie, krwią się nie przejmuj, ja np przy stosunku nie krwawiłam, dopiero 2 godziny po smile A jeśli piszesz że miałaś plamienia po ostrej zabawie, to tym bardziej nie masz się czym stresować, bo tej krwi będzie mało, albo wcale tongue
Net i wujek google, po co to czytasz ?
W 78% są to wypowiedzi nastolatek, które same nie wiedzą co piszą, zgadzam się z Miką romantyczna atmosfera pomaga , a więc do dzieła yikes

14

No zdarzyło się pare razy mi plamić, dwa razy dość nawet gdy moj luby wsunal mi dwa palce, a ja bylam raz niedosc nawilzona, drugim razem w nieco niewygodnej pozycji...

coraz mniej sie boje, choc nadal o niego..

15

A może byście jeszcze trochę poczekali? Pierwszy raz tak jak inne "razy" powinien być przyjemny. Jasne, pewnie też jest jakiś strach, ale nie powinien paraliżować. Ja osobiście zdecydowałam się na pierwszy raz, gdy nie było tych wielkich lęków, jasne, wiedziałam, że może zaboleć, lecz nie przejmowałam się tym tak bardzo. No i faktycznie "rachu-ciachu" i po strachu. Nic strasznego, pod warunkiem, że się panicznie nie boimy. Po prostu, nie ma się co czego śpieszyć, każdy dojrzewa w innym tempie do tego i ja myślę, że może jeszcze powinniście poczekać, a z czasem na pewno te lęki się zmniejszą.

16

właśnie one zanikaja ciagle, gdy jest mega goraco to prawie całkiem, ale gdy pomyslimy o nieszczesnych opowiesciach babc czy cos i opisach w necie to jeju...

Dziwne to jest dlatego tez ze choc pare razy cos nie wychodzilo w obecnych formach to robilismy to instynktownie i bylo ok. ale nikt nie gada ze petting jest straszny.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Podwójnie pierwszy raz - paranoje?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024