jak matka moze pomóc dorosłym dzieciom,po samobójczej śmierci ich ojca - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » jak matka moze pomóc dorosłym dzieciom,po samobójczej śmierci ich ojca

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez porzucona (2012-05-10 21:42:04)

Temat: jak matka moze pomóc dorosłym dzieciom,po samobójczej śmierci ich ojca

11 miesięcy temu mój mąż popełnił samobójstwo,leczę sie w poradni psychiatrycznej,zapisałąm sie tam zaraz po smierci męza,biore leki antydepresyjne,pracuję i niby jakos funkcjonuję.Ale mam poważny problem z dziećmi,córka mówi ,że sraciła tate,ale zyskała mamę,syn parę dni przed śmiercia meża powiedział nam,że jego żona jest w ciązy.Mój syn mówi,że cieszył się z dziecka przez 4 dni,a jak dowiedzia się o śmierci ojca zaczeły się problemy u mojego syna,i to bardzo poważne,np.dowiedziałąm się,że zdenerwował sie na coś,lub kogos,i uderzył reka w szybe,cudem nie uszkodzi sobie ścięgien,i było sporo innych problemów,córka jest młodsza od syna,ale mój mąż znał jej dziecko,czyli wnuczkę,bylismny nawet na roczku,a starszy syn poczuł się przez to jeszcze gorzej,bo gdy tylko powiedzial nam,mi i mężowi,że będą mieli dziecko,on ,mój mąż po 2 dniach odebrał sobie życie.Ale ta wiadomość nie miałą związku z męża decyzją,tak myślę

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak matka moze pomóc dorosłym dzieciom,po samobójczej śmierci ich ojca

dodam jeszcze,że mój syn bardzo kochał ojca,a ojciec jego,i nie wiem jak pocieszyć dorosłego chłopca,że tauś nie potrzyma na rękach jego ,syna,tak jakby gardził nim,lub mniej go kochał

3

"wtedy,gdy się najmniej spodziewasz,nagła wiadomość pchnie  cię nożem,tepy znajomy ból,znów stare blizny się otworzą"

4

musisz wytłumaczyc swoim dzieciom ze ojciec nie zrobil tego aby ich skrzywdzic, to nie jest tak ze on nimi gardzi czy cos, po prostu mial chwile zalamania podjal taka a nie inna decyzje, nie przemyslal tego i koniec stalo sie, to ogromna tragedia ale nie mozecie odbierac tego na zasadzie ze kims gardzil, nie. Problem na pewno byl inny. Moze Twoj syn potrzebuje porady psychologa? mysle e to bedzie dobre rozwiazanie musicie trzymac sie razem i tlumaczyc sobie ze jego decyzja nie miala na celu w Was godzic!!

5

porzucona napisał/a:

11 miesięcy temu mój mąż popełnił samobójstwo,leczę sie w poradni psychiatrycznej,zapisałąm sie tam zaraz po smierci męza,biore leki antydepresyjne,pracuję i niby jakos funkcjonuję.Ale mam poważny problem z dziećmi,córka mówi ,że sraciła tate,ale zyskała mamę,syn parę dni przed śmiercia meża powiedział nam,że jego żona jest w ciązy.Mój syn mówi,że cieszył się z dziecka przez 4 dni,a jak dowiedzia się o śmierci ojca zaczeły się problemy u mojego syna,i to bardzo poważne,np.dowiedziałąm się,że zdenerwował sie na coś,lub kogos,i uderzył reka w szybe,cudem nie uszkodzi sobie ścięgien,i było sporo innych problemów,córka jest młodsza od syna,ale mój mąż znał jej dziecko,czyli wnuczkę,bylismny nawet na roczku,a starszy syn poczuł się przez to jeszcze gorzej,bo gdy tylko powiedzial nam,mi i mężowi,że będą mieli dziecko,on ,mój mąż po 2 dniach odebrał sobie życie.Ale ta wiadomość nie miałą związku z męża decyzją,tak myślę

Witam.Podziele się może moim bolesnym doświadczeniem.Moj mąż popełnił samobójstwo ponad 5 lat temu.Zostawijąc mnie z dwójką synów

12l i 14l.Długo obwiniałam się że czegoś nie dopilnowałam coś przeoczyłam.Zanim zrozumiałam że mąż jak każdy człowiek dorosły odpowiada sam za siebie że miał problem sam ze sobą z którym nie mógł sobie poradzić chociaż dobrze wiedział że zawsze może na mnie
liczyć.Twoje dorosłe dzieci muszą sobie to w ten sposób wytłumaczyć bo mają bliskich których nie mogą ranić tylko dlatego że ich ojciec zmarł w ten sposób.Musicie żyć tu i teraz bo po prostu nic nie jesteście wstanie nic zmienić.Wspierajcie się razem chociaż wiem jaki to ból.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » jak matka moze pomóc dorosłym dzieciom,po samobójczej śmierci ich ojca

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024