Chciałabym by ten wątek odwiedziły KOBIETY, które odsiadywały wyrok. Mam nadzieję na ciekawą dyskusję. Zapraszam !
ciekawe ja nie odsiadywałam
heh ale chętnie poczytam
3 2012-05-12 11:14:27 Ostatnio edytowany przez disti (2012-05-12 11:16:25)
kurcze tez bym chciala sie dowiedziec czy fajnie jest tak w wiezieniu jak kiedys ogladalam bo kurde jedzenie maja lepsze niz my i za darmo
Kurcze szkoda ze ja mam problemy z niektorymi produktami... Bym na tydzien poszla haha ;D joke
nie, z jedzeniem podobno szału nie ma
Po wczorajszym POPiSie w Sejmie przed tysiącami jak nie milionami Polaków jawi się perspektywa albo idę drogą dobra i rozwoju albo zła i rezygnacji bo ........ a po cholerę to wszystko mój fundusz emerytalny to zakład karny. Dają żryć i jest za co żyć. W desperacji starsi ludzie zaczną się zachowywać jak zwierzęta aby jakkolwiek przeżyć. Nie dzisiejsi prawie emeryci mający 65 lat, ale ci co za 30-40 lat będą mieć te 67. Choć ja uważam że niedługo będzie pracuj do 67 (znaczy się 2067 r.) :>
Co robi np. biedaczyna pomieszkujący na dworcu, często porządny człowiek który z różnych przyczyn życiowych, losowych, wylądował na bruku i nie ma co żryć, i nie otrzymał żadnej pomocnej dłoni, nie miał szczęścia?
Bierze cegłówkę, wali w jakieś auto albo witrynę i ma przezimowanie na 3 miesiące.
Nie wszyscy którzy siedzą są tam za złe rzeczy. Za to sporo jest takich, którzy za kradzieże wałki na miliony tam nigdy nie trafią.
Dlaczego tak jest? Dlaczego np. nie chciałem iść na prawo? Bo nie ma prawa tylko lewo.
Prawo jest jak mocna stalowa zapora. Bydło czyli plebs się nie prześliźnie. A żmije i gady czyli cwaniaczki tak.
Jak porównać np. fakt iż wyrok w jednej celi siedzi mama Madzi czy inna aborcjonistka oraz pani Ela z kiosku która nie płaciła VATu bo chciała pomóc studiującej wnuczce która jest sierotą.
Pani Ela dostała wezwanie ze skarbówki, potem komornik raz drugi, potem wyrok odsiadka. I teraz porównanie w tej samej celi siedzi krzywdząca(y) i krzywdzony(a). Dlaczego? Niezłe pytanie? Wierzący odpowiedzą na nie. Niewierzący wątpię, dalej będą szukać odpowiedzi w horoskopach, "kocich wiarach", brukowcach.
w jednej celi siedzi mama Madzi czy inna aborcjonistka nie wiem kogo nazywasz aborcjonistką i co to słowo zakrawające na oskarżenie konkretnie znaczy.
Mama Madzi to chyba nigdy nie pójdzie siedzieć.
Wiem,że to nie ten temat ale nie mogłam się powstrzymać:-)
Dodam coś od siebie-mieszkam w mieścinie z bardzo wielkim, słynnym,że tak się wyrażę wiezieniem. Często widzę więżniów pracujących na wolności-kopią rowy,koszą trawniki,zbierają smieci,przemieszczają się... Nie wiem czy ja jestem zboczona ale żaden z tych których mijam, widzę nie wyglądają jak zboczeńcy czy psychole. Są mili, uśmiechnięci, chcą zagadać, mówią komplementy, pragną załapać trochę "normalnego życia". Co ciekawe więzienie w moim mieście jest właśnie dla psycholi kompletnych i zboczeńców, co jest dowodem na to,że ludzie z takimi problemami są niesamowicie przebiegli i sprytni.
Aczkolwiek z tego wiezięnia się nie wychodzi więc nie mam możliwości poznania takiej osoby:-)
I ZONK. Ludzie uważani przez społeczeństwo za gorszych robią więcej dobrego niż uważani przez społeczeństwo za lepszych. Przykładowo w tej chwili paru menedżerków i uważających się za elitę osób pójdzie z psem który nasra na trawę i nie sprzątnie po nim. A zrobią to więźniowie.
Możesz rozwinąć swoją myśl? Bo nie rozumiem.
Za niewinność i dobroć się nie siedzi.
Autentyczna historia której ofiarą mogła paść KAŻDA żona handlowca.
Była sobie pani E. której mąż był sprzedawcą zabawek. Lata 90-te (późne). Zarabiał troszkę ponad średnią krajową, ona wychowywała dzieci. Weszły Tesca i inne molochy sieci. Obroty spadły. Zamiast 1500 zaczął zarabiać 600-800. Z czegoś trzeba żyć, nie? Przestał płacić vat i zus, mając do wyboru vat lub książki do szkoły dla córki.
Żona pracy nie mogła znaleźć, mąż wyjechał do Irlandii. Wkrótce miał pecha zginął w wypadku.
Długi rzędu kilkunastu tys. zostały. Przeszły na żonę oczywiście. Skarbówki i zusu to nie interere. Potem zbieg egzekucji, komornik, i wyrok za długi.
1. W czym zawiniła pani E. ?
2. co złego zrobiła ta pani ?
3. gdzie była choć JEDNA osoba która mogłaby pomóc, np. pani z urzędu/opieki pokierować jakiś darmowy radca prawny, jakaś zamiana lokum na mniejsze ?
Skąd wiesz czy kiedyś i ty nie trafisz tam za niewinność. Prawo papierowe niekoniecznie musi mieć wiele wspólnego z poczuciem sprawiedliwości (społecznej).
Ubek lał pałą i katował młodego chłopca. Ubek ma dziś 6800 i leży i odpoczywa. A chłopiec ma 600 renty bo połamany albo nie ma jak pracować albo tuła się po caritasach albo trafił do pudła bo nie miał co żryć i nikt mu nie pomógł.
Są ludzie i ludziska, tak na wolności, jak i w pudle.
11 2012-05-13 19:41:18 Ostatnio edytowany przez FollowMe (2012-05-13 19:41:54)
Ja akurat mówiłam o więzieniu ciężkim- w takim nie odsiadują wyroków ludzie z długami, wystarczy czytać uważnie.
kms33, jednak to jest mniejszość. Oczywiście zdarza sie, np. za niepłacenie alimentów też jest sporo facetów, ALE no..jest to wykroczenie przeciw prawu, było nie było. Nie patrzmy na to z punktu moralnego, tylko prawnego.
No w sumie masz rację. Gazowanie w komorach też było zgodne z obowiązującym prawem. Pozostaje więc zaufać tym co tworzą prawo, że to dla ludzi i ich dobra. :>
No w sumie masz rację. Gazowanie w komorach też było zgodne z obowiązującym prawem. Pozostaje więc zaufać tym co tworzą prawo, że to dla ludzi i ich dobra. :>
czepiasz się tylko po to zeby się czepiać. nie wiem w ogóle do czego dążysz na tym wątku: do udowodnienia, że źli ludzie chodzą na wolności a dobrzy siedzą? daruj sobie
No to przyjmijmy że jedziesz autkiem, wypadek, lądujesz na wózku, rodzinki nie ma, zostaje 300 zł zasiłku pielęgnacyjnego, plus oszczędności. A w międzyczasie czynsze wzrosły, i prąd i gaz. Po paru miesiącach dostajesz WYROK eksmisyjny. Lądujesz pod płotem. Różnica do poprzednich lat tylko taka, że bez prawa nawet do kartonu.
Owszem panienka ma łatwiej bo zawsze za danie d**y może wyjść z bagna. Faceci żyjący na pograniczu minimum socjalnego czy pensji "średniej" stąpają po cieńszym lodzie. Jeden błąd i albo pod płot, albo pudło, mimo bycia niewinnym.
A co będzie jak taki spadający z "niskiego konia" w desperacji i walce o byt pomyśli MÓJ fundusz emerytalny to zakład karny. A ch** rozwalę wysadzę tam przynajmniej mam żarło i dach nad głową i tak nie mam po co żyć z takimi długami / bez pracy ....
Jeden trafił tam bo zadźgał żonę, bo się puszczała takie miał zasady. Inny odszedł od żony trafił na dworzec i w końcu żeby mieć gdzie przezimować rozwalił kilka witryn.
Tak są winni wobec prawa. Ale może nie mieli innego wyjścia. Zrozumieli że NIE MA ŻADNEGO CZŁOWIECZEŃSTWA obecnie, że wszyscy ludzie to WILKI i nikomu się nie ufa. A żeby żyć trzeba żryć więc wtedy NIECH SIĘ DZIEJE CO CHCE.
Jak będziesz w sytuacji wycia z głodu zobaczymy co "wymyślisz". Pewnie moralizację i inne psychopierdółki. Życie poznacie wkrótce po kryzysie.
Życie poznacie wkrótce po kryzysie. a ty gdzie wtedy bedziesz?
Catwoman też mnie to zastanawia? :-))))))))))
W walce o byt pomiędzy głodnymi a głodnymi nie będzie się liczyć stan konta tylko umiejętności zwierzęce.
Załóżmy że wierzymy w tzw. miłość. I załóżmy że żona i mąż albo matka i syn zostają zamknięci na 10 m2 na trzy albo pięć tygodni bez żadnej żywności. W przedostatniej fazie KTOŚ kogoś ZAGRYZIE. Ten co zagryzie zostanie ostatni i zgasi światło, wyjąc z bólu. Więc ten przedostatni chociaż krócej się pomęczy. Obrączki i inne pierdółki będą sobie mogli wsadzić w d***.
A do tego coraz bliżej. Wystarczy np. atak hakerski, jakieś zakłócenia elektromagnetyczne, kilkanaście, kilkadziesiąt dni bez internetu, prądu, totalny Matrix. Kto przeżyje ? Kto znajdzie żywność wodę ogień ? Oto jest pytanie.
Ej co ty masz za wizje bo ja już Cię nie rozumiem?
Czemu mają zostać zamknięci? Ktoś kogoś ZAGRYZIE? No nie. Chyba za dużo fantastyki czytasz kochana.
No to inny przykład klatki zwanej systemem, z której nie ma wyjścia.
Jest sobie gość który uczciwie całe życie pracuje, no ale wziął rozwód, do tego podupadło zdrowie, skończyły się oszczędności, ląduje w mieszkaniu o niskim standardzie tzw. socjalnym.
Robi na czarno bo ma 50 lat i nikt go nie chce. Ale że wydaje na leki 300 zł więcej po podwyżkach, ląduje na bruku.
Potem żebrając od opieki społecznej (bo przecież nikt z tzw. dawnych przyjaciół nie chce już znać tzw. brudasa i śmiecia bo to ludzie gorszego sortu) kula się od jadłodajni do jadłodajni.
Owszem opieka pomaga poprzez tzw. darmowego "psychoterapeutę". :>
Tak tak, wszystko będzie dobrze, poradzi pan sobie, trzeba tylko wierzyć. Chociaż sama nie wierzy w to co mówi pani wszystkowiedząca, ale musi, to jej praca, ściemnianie i kłamanie.
Bo przecież ta sama pani psycholog następnego dnia jako specjalista HR (zasoby ludzkie) przy przyjęciach do pracy w swoim zakładzie odrzuca wszystkich nie twarzowych i starszych od 30 lat :>
Potem nasz główny bohater zaraża się syfem w szpitalu powiatowym gdzie zwiozła go kolejna dywizja systemu czyli przedstawiciele prawa (chciał zamarznąć na ławce bo chciał już odejść i się przestać męczyć). Zostawili na ławce w poczekalni i odjechali.
W szpitalu na nocnym dyżurze w tym czasie piguła zabawiała się w najlepsze z pożal się Boże konowałem :> Cholera, znów przerwali im miłe chwile. Bierze więc piguła strzykawkę i faceta zarażają. I wyrzucają z powrotem po ósmej rano by sobie poszedł dalej funkcjonować w społeczeństwie. W końcu wdaje się gangrena, i znów przywożą do szpitala powiatowego zadłużonego na 20 mln zł.
Facet kategorycznie odmawia obcięcia nóg. Ale pan umrze. No i co z tego.
Wzywają kolejną panią psycholog która ma przekonać do zmiany decyzji. Będzie lepiej proszę pana :>> Podobnie jak hitlerowcy zostawili Ernsta Rohma z pistoletem w celi, dla jego dobra :>
W końcu facetowi zostały następujące wyjścia: zgoda na amputację i polepszenie sobie bytu na przyszłość na ulicy. Brak zgody i szybka śmierć. A po wszystkim ewentualnie jeszcze zamknięcie do pudła, za zwyzywanie piguły czyli funkcjonariusza publicznego, i za stworzenie "zagrożenia epidomiologicznego". Jakieś do 5 lat, co by sobie facet przemyślał postępowanie i wrócił na "łono" społeczeństwa.
A nie popełnił żadnego czynu karalnego tzw. pospolitego przestępstwa, ani nie był pijanym menelem żebrzącym pod sklepem.
Klatka neonazistowska XXI wieku zwana demokracją i społeczeństwem obywatelskim zaopatrzonym w armię 5 mln urzedasów, policji, "służby zdrowia", prawników, komorników, biegłych, MOPsy, i inne instytucje jest wystarczająco silna, żeby załatwić każdego za nic.
Franz Kafka powrócił.
Franz Kafka powrócił.
Matko kochana!
Kto wie, może któraś z osób siedzących w pudle (a każdy się tam może znaleźć choćby jutro a nawet dziś z byle powodu :>) napisze kontynuację Procesu.
Dzieła Kafki odzwierciedlają niestabilny stan duchowy wielu ludzi na początku XXI wieku.
Bohater kafkowski walczy samotnie z niezrozumiałymi strukturami rządzącymi światem. Mimo buntu i starań nie jest w stanie zmienić swego położenia, a walka kończy się klęską. Uwikłania bohatera w grozę istnienia mają na tyle niejasną strukturę, że możliwa jest bardzo różna interpretacja symboliki i sekwencji wydarzeń jakim ten bohater jest poddany. Samotność jest innym z wielkich tematów kafkowskich ? bohater walczy i przegrywa zawsze sam. Strach, koszmary, rozdwojenia jaźni i kompleksy to główne z niszczycielskich i symbolicznych elementów. Oddają one dobrze atmosferę dzieł, w których wyobcowani i samotni bohaterowie bezustannie poszukują ? jak można sądzić ? bezpieczeństwa i pewności, czego nigdy nie będzie im dane doświadczyć. :-)
kms33, chcę jarać to co ty
Często widzę więżniów pracujących na wolności-kopią rowy,koszą trawniki,zbierają smieci,przemieszczają się... Nie wiem czy ja jestem zboczona ale żaden z tych których mijam, widzę nie wyglądają jak zboczeńcy czy psychole. Są mili, uśmiechnięci, chcą zagadać, mówią komplementy, pragną załapać trochę "normalnego życia".
A jak "powinien" wyglądać ktoś z długoletnim wyrokiem?
Ojeju no może źle to ujęłam.
Chodziło mi o to,że zawsze myślałam,że ktoś kto siedzi za gwałt czy zabójstwo nie wychodzi sobie poza więzienie posprzatać trawnik.
Jakby wprowadzili 10 lat odsiadki za pigułki czy morderstwa to by niejedna mogła zobaczyć jak tam jest
27 2012-05-16 18:39:37 Ostatnio edytowany przez kms33 (2012-05-16 18:43:10)
Jedna z lepszych wiadomości ostatnich LAT. Sprzedajna Beatka "lodziara" Sawicka wiadomo kto a do tego szukająca "bolca" skazana. Chciało się kasy i chłopa na stare lata, kończy się wyrokiem. Hahahahaha. Myśleć trzeba mózgiem a nie narządami.
Jakby wprowadzili 10 lat odsiadki za pigułki czy morderstwa to by niejedna mogła zobaczyć jak tam jest
Pigułki antykoncepcyjne są legalne, a jesli chodzi o narkotyki to idzie się za to do więzienia, jeśli nie wiedziałeś.
Skoro najpierw pigułka była niekaralna, potem skrobanka niekaralna, następnie rzut na śmietnik niekaralny, należy się spodziewać się że wkrótce morderstwo będzie karalne jakimiś 2 latami w zawiasach.
Skoro najpierw pigułka była niekaralna, potem skrobanka niekaralna, następnie rzut na śmietnik niekaralny, należy się spodziewać się że wkrótce morderstwo będzie karalne jakimiś 2 latami w zawiasach.
Posuwasz się za daleko. To nie jest forum dla Ciebie.
Za starych dobrych czasów za złodziejstwo ucinali łapę, za Piłsudskiego była zasada kara dla złodzieja polityka to jak 3 razy kara dla złodzieja, a obecnie mamy 3 lata dla Beatki zamiast np. 20 albo 30...
Im bardziej CIĘŻKIE przestępstwa będą "słabiej" karane tym większa będzie tolerancja na ich popełnienie
Przykładowo X Y Z dostali tylko 2 albo 3 albo 1 w zawiasach za gwałt.
Czujesz się bezpiecznie idąc po ulicy ?
Bo ja bym się czuł gdyby były ostre kary i dostęp do broni gazowej paralizatorów i innych.
Poza tym kobieta która planowała mord na dziecku (czyli wzięła pigułkę czy inną globulkę) lub zamordowała dziecko (czyli się wyskrobała) powinna być osądzana jak nie sądowo to przynajmniej środowiskowo jak za zamordowanie dziecka.
Poza tym kobieta która planowała mord na dziecku (czyli wzięła pigułkę czy inną globulkę) lub zamordowała dziecko (czyli się wyskrobała) powinna być osądzana jak nie sądowo to przynajmniej środowiskowo jak za zamordowanie dziecka.
dla Twojej wiadomości: obecnie ciąży nie usuwa się przez skrobankę, ale poprzez próżniowe odessanie lub metody farmakologiczne.
To czy płód jest człowiekiem (a czy człowiek jest płodem?) czy nie, zależy od indywidualnego spojrzenia każdego na tę kwestię i tak ją należy rozpatrywać, a Twoje określenie aborcji jako "morderstwa" świadczy o dość wąskich horyzontach myślowych i braku szacunku dla indywidualnych wyborów.
Catwoman, spokojnie, niekarmiony troll sam zdycha. Moze sam wroci na swoje ultrakatolickie fora dla oszolomow (nie mylic z tymi dla myslacych katolikow), albo zdechnie tutaj.
No ja już go karmić nie zamierzam, TROLLU wracaj do lasu!!!
36 2012-05-18 12:47:37 Ostatnio edytowany przez kms33 (2012-05-18 12:53:47)
Z tego co mi wiadomo a śledzę przepisy prawne zażywanie Mifepristonu jest nielegalne i ścigane przez "organa". Choć uważam że mocniej powinien być karany w tym wypadku ginekolog.
To czy Żyd jest człowiekiem czy nie, zależy od indywidualnego spojrzenia każdego na tę kwestię i tak ją należy rozpatrywać, ustalono 20 stycznia 1942 na konferencji w Wannsee, po wcześniejszych kilkunastu latach propagandy. Najpierw był Szturmowiec, potem chwasty i podludzie, potem gwiazdka, spalenie sklepów, na końcu gaz i na mydło.
We wtorek gimnazjaliści ze Wschowy (trójka młodzieży z "dobrych domów") też dokonali indywidualnego wyboru. Dla zabawy podpalili bezdomnego. Bo przecież bezdomny to społeczny śmieć i chwast, tak słyszeli w TV, od rodziców, sąsiadów.
Niestety, są to tylko dzieci i mają zapewne bogatych rodziców więc nim im nie zrobią. A w tym czasie np. mająca 59 lat pani Krysia po wylocie z mieszkania (II grupa inwalidzka, 600 zł leki, 800 renty) zostaje na bruku. Idzie na ulicę, potem altanka, i cudem unika podpalenia. Bierze więc cegłówkę i rozwala kilka witryn sklepowych, i dostaje pół roku pudła.
Rozwaliła szyby w sklepikach, w których przykładowa Catwoman kupowała swoje ulubione ciuszki i kosmetyki i teraz Catwoman chodzi wściekła bo przez tydzień sklepy zamknięte.
Dokonała indywidualnego wyboru, albo karton w slamsie, walka z podpalaczami, albo ciepłe wyro i 3 posiłki dziennie.
Podatnik zapłacił za żarło i utrzymanie, sklepikarze za wymianę szyb, zarobił szklarz, PKB się kręci, gospodarka się "rozwija". Zielona Wyspa na mapie w telewizorni. Pytanie tylko zasadnicze: ile do budżetu państwa wpłynęło z tytułu tego mało znaczącego niby zdarzenia (wybryku?) ? 200-300 zł ? A ile kosztować będzie państwo ten wybryk ? 10 000 zł ?
A zegareczek z długiem tyka. Tik Tak Tik Tak.
I będzie coraz gorzej. Im wyższa bieda i różne zło naokoło oraz "luźne" prawo za przestępstwa dokonywane przeciwko słabym, tym większa przestępczość i dalej bieda i spirala leci.
A potem kończy się podpalaniem Aten, Reichstagu, Leninami, Hitlerami. Pobudka. Szykuje się za 5-10 lat III WŚ.
Ten troll madrze rozprawia..widzi to, czego inni nie widza!
Ten troll madrze rozprawia..widzi to, czego inni nie widza!
naprawdę trollu nie musiałeś zmieniać nicka:D
zaGoramiZaLasami napisał/a:Ten troll madrze rozprawia..widzi to, czego inni nie widza!
Zonk moja droga....but if you wont call me Trollowa:D
A tak powaznie to niesluszne podejrzenia...ja zwyczanie sie z nim zgadzam:)
Z tego co mi wiadomo a śledzę przepisy prawne zażywanie Mifepristonu jest nielegalne i ścigane przez "organa". Choć uważam że mocniej powinien być karany w tym wypadku ginekolog.
To czy Żyd jest człowiekiem czy nie, zależy od indywidualnego spojrzenia każdego na tę kwestię i tak ją należy rozpatrywać, ustalono 20 stycznia 1942 na konferencji w Wannsee, po wcześniejszych kilkunastu latach propagandy. Najpierw był Szturmowiec, potem chwasty i podludzie, potem gwiazdka, spalenie sklepów, na końcu gaz i na mydło.
We wtorek gimnazjaliści ze Wschowy (trójka młodzieży z "dobrych domów") też dokonali indywidualnego wyboru. Dla zabawy podpalili bezdomnego. Bo przecież bezdomny to społeczny śmieć i chwast, tak słyszeli w TV, od rodziców, sąsiadów.
Niestety, są to tylko dzieci
i mają zapewne bogatych rodziców więc nim im nie zrobią. A w tym czasie np. mająca 59 lat pani Krysia po wylocie z mieszkania (II grupa inwalidzka, 600 zł leki, 800 renty) zostaje na bruku. Idzie na ulicę, potem altanka, i cudem unika podpalenia. Bierze więc cegłówkę i rozwala kilka witryn sklepowych, i dostaje pół roku pudła.
Rozwaliła szyby w sklepikach, w których przykładowa Catwoman kupowała swoje ulubione ciuszki i kosmetyki
i teraz Catwoman chodzi wściekła bo przez tydzień sklepy zamknięte.
Dokonała indywidualnego wyboru, albo karton w slamsie, walka z podpalaczami, albo ciepłe wyro i 3 posiłki dziennie.
Podatnik zapłacił za żarło i utrzymanie, sklepikarze za wymianę szyb, zarobił szklarz, PKB się kręci, gospodarka się "rozwija". Zielona Wyspa na mapie w telewizorni. Pytanie tylko zasadnicze: ile do budżetu państwa wpłynęło z tytułu tego mało znaczącego niby zdarzenia (wybryku?) ? 200-300 zł ? A ile kosztować będzie państwo ten wybryk ? 10 000 zł ?
A zegareczek z długiem tyka. Tik Tak Tik Tak.
I będzie coraz gorzej. Im wyższa bieda i różne zło naokoło oraz "luźne" prawo za przestępstwa dokonywane przeciwko słabym, tym większa przestępczość i dalej bieda i spirala leci.
A potem kończy się podpalaniem Aten, Reichstagu, Leninami, Hitlerami. Pobudka. Szykuje się za 5-10 lat III WŚ.
O kurcze ,chyba dzisiaj nie zasnę
Catwoman napisał/a:zaGoramiZaLasami napisał/a:Ten troll madrze rozprawia..widzi to, czego inni nie widza!
Zonk moja droga....but if you wont call me Trollowa:D
A tak powaznie to niesluszne podejrzenia...ja zwyczanie sie z nim zgadzam:)
A co na to twoj lekarz?
Sadie
great
yhyhy.. nic dziwnego ,ze nie macie pojecia o czym On pisze skoro kogos kto otwiera Wam oczy od razu odeslalybyscie do lekarza:/zeby bylo jasne nie mam a mysli jego stosunku do kobiet ,rodziny itp bo wyraznie jest na anty ,ale to jego sprawa....chodzi mi o cala reszte
Mam oczy szeroko otwarte na zaburzenia dysocjacyjne osobowości:)
Ego Ci się zdezintegrowało:) drogi/droga użytkowniczko/użytkowniku.
gojka czy ja moge sobie zapisac to "zaburzenai dysocjacyjne osobowosci"??
Do pozniejszego uzycia..?
46 2012-06-01 22:08:00 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2012-06-01 22:08:55)
hehe- proszsz:) Sadie
Mogę jeszcze cuś podrzucić:)
Nie zasmiecajmy watku Cat. Wypytam cie pozniej o inne ciekawe opisy psychologiczne
Dobry wieczor,
Chciałabym by ten wątek odwiedziły KOBIETY, które odsiadywały wyrok. Mam nadzieję na ciekawą dyskusję. Zapraszam
Ja natomiast przepraszam, ale do tej pory, nie zauwazylam swiadectwa kobiety, ktora naprawde dotknal zly los i odsiadka!
Sa tylko madre kobiety, ktore owszem dyskutuja i od razu zastrzegaja sie, ze "nie siedzialy".
LESZCZYNEK
I co według Ciebie leszczynku powinno się z tym zrobić? Może zbanować te osoby,które się wypowiadają?:)))
I co według Ciebie leszczynku powinno się z tym zrobić? Może zbanować te osoby,które się wypowiadają?:)))
i ja uważam, że ten wątek poszedł w złą stronę. Nie znalazły się kobiety ,które mogłyby się tu realnie wypowiedzieć więc zaczeto tworzyć teorie.
Catwoman- nie gniewaj się ale to było do przewidzenia.Nawet jeśli są tu takie osoby( w co wątpię) to mogą nie zechcieć się wypowiadać.Gdyby były i gdyby chciały- same by taki wątek założyły.Na pewno potrafią:)
Gdybyś chciała zakładać wątki dla osób z progerią,z poważnymi deformacjami twarzy czy z sparaliżowanych pewnie spotka je los wątku o więźniarkach.
gojka102 napisał/a:I co według Ciebie leszczynku powinno się z tym zrobić? Może zbanować te osoby,które się wypowiadają?:)))
i ja uważam, że ten wątek poszedł w złą stronę. Nie znalazły się kobiety ,które mogłyby się tu realnie wypowiedzieć więc zaczeto tworzyć teorie.
Watek poszedl w zla strone bo watpie by wpadala tu jakas kobieta opowiedziec swoja historie zwiazana z kryminalem .Komu potrzebny publiczny lincz?!Akurat "siedze"w temacie wieziennictwa i wiem jaki jest stosunek do przestepcow a nawet ich rodzin.Lekko mowiac negatywny.Jeszcze watek sie nie rozwinal a juz zlecialy sie osoby prawe sypiace madrosciami z rekawa.
Ostatnio w Tv jest sporo programow odslaniajacych zycie po tamtej stronie muru...zainteresowani znajda w sieci...np."Zagubione w zyciu ","Zabic z milosci" "Bad girls cela77".wystarczy obejrzec i samemu wyciagnac wnioski zanim wrzucimy wszystkich do jednego worka ,ze jak juz jest w kryminale to bankowo to skrzywiona postac.
dlatego właśnie chciałam posłuchać samych zainteresowanych:) Ja nie tworzę sobie stereotypów nt. kobiet po wyroku.
Dzien dobry,
Nie mam absolutnie ochoty wam kibicowac, ale po wszystkich przeczytanych postach, mam wrazenie, ze jedyna ciekawa refleksja nalezy do Za Gorami Za lasami!
Hej! tak, masz racje, takich tematow nie powinno sie tutaj lansowac, bo coz mozna wiedziec, co oznacza byc w wiezieniu?
Jestes jedyna osoba, ktora tutaj cos logicznego powiedziala!!!
z pozdrowieniami
Leszczynek
kms33 napisał/a:Poza tym kobieta która planowała mord na dziecku (czyli wzięła pigułkę czy inną globulkę) lub zamordowała dziecko (czyli się wyskrobała) powinna być osądzana jak nie sądowo to przynajmniej środowiskowo jak za zamordowanie dziecka.
dla Twojej wiadomości: obecnie ciąży nie usuwa się przez skrobankę, ale poprzez próżniowe odessanie lub metody farmakologiczne.
To czy płód jest człowiekiem (a czy człowiek jest płodem?) czy nie, zależy od indywidualnego spojrzenia każdego na tę kwestię i tak ją należy rozpatrywać, a Twoje określenie aborcji jako "morderstwa" świadczy o dość wąskich horyzontach myślowych i braku szacunku dla indywidualnych wyborów.
Masz rację. Panowie tego nie są w stanie zrozumieć. Też kiedyś próbowałam kogoś przekonać do swoich racji,ale to była walka z wiatrakami. pozdrawiam
Witam
Wyszlam z wiezienia miesiac temu i probuje odnalezc sie w nowej rzeczywistosci. Chetnie wymienie sie doswiadczeniami z kobietami ktore sa w podobnej sytuacji.
ja mam nadzieję, że zawitają tu takie kobiety, figa27 póki co mam pytanie: Czy miałyście szansę się edukować w jakiś sposób w więzieniu? np. nauka języków....?
ja mam nadzieję, że zawitają tu takie kobiety, figa27 póki co mam pytanie: Czy miałyście szansę się edukować w jakiś sposób w więzieniu? np. nauka języków....?
Jest kilka programow, ale wylacznie "na papierze" i dla kobiet z mniejszymi wyrokami. Nie ma pieniedzy na takie rzeczy i ochoty. Kobiety z wiekszymi wyrokami nie maja co liczyc na jakas edukacje. Personel skupia sie bardziej na tym aby kara byla jak najbardziej uciazliwa niz na tym zeby Ci w jakikolwiek sposob pomoc.
a wierzysz w resocjalizację osadzonych kobiet?
a wierzysz w resocjalizację osadzonych kobiet?
Nie. Resocjalizacja jest niemozliwa w takich warunkach. Kobiety czesto wychodza gorsze niz przyszly, duzo dostaje na glowe. Jak mozna mowic o jakiejs resocjalizacji w sytuacji gdy siedzi 6 kobiet na 10m2.
Catwoman napisał/a:a wierzysz w resocjalizację osadzonych kobiet?
Nie. Resocjalizacja jest niemozliwa w takich warunkach. Kobiety czesto wychodza gorsze niz przyszly, duzo dostaje na glowe. Jak mozna mowic o jakiejs resocjalizacji w sytuacji gdy siedzi 6 kobiet na 10m2.
Siebie też tak oceniasz?
figa27 napisał/a:Catwoman napisał/a:a wierzysz w resocjalizację osadzonych kobiet?
Siebie też tak oceniasz?
Na lepsze mi wyszlo tylko to, ze wiem ze nie chcialabym tam wrocic. Ale nie moge powiedziec zebym sie czegos dobrego nauczyla. Przeciwnie zmienilam zdanie o wielu ludziach, zwlaszcza kobietach.
pod jakim względem?
pod jakim względem?
Wiele w zyciu widzialam rzeczy, ale zachowanie kobiet w zamknieciu przechodzi ludzkie pojecie.
rozwiń temat jesli to nie problem.