tak się zastanawiam, czy kiedy teściowa/teść ma urodziny czy imieniny nalezy dać jakiś prezent czy wystarczą np kwiaty?
A zapytaj Twojego mężczyznę, co kupuje mamie i moze złóżcie się na jakiś prezent. Albo sama kup coś drobnego. Nie chodzi tutaj o wydanie mnóstwa pieniędzy, ale o pamięć. Ale wiesz, to też zależy od tego, jakie są zwyczaje w domu Twojego chłopaka. Jeśli na urodziny nie robią sobie prezentów to nie ma sensu się wygłupiac z prezentem i wtedy kwiaty wystarczą.
no więc właśnie mój ogranicza się zawsze do życzen nigdy nie kupuje nic rodzicom, u mnie w domu natomiast zawsze robimy rodzicą prezenciki i stąd to pyt
To w takim razie ja na Twoim miejscu kupiłabym kwiaty. Napewno przyszła teściowa się ucieszy.
kup kwiatki i jakies dobre czekoladki
np ferrero rocher
ja kupiłam swojej tesciowej wazon z kamieniami swarovskiego
ja kupiłabym jakąś mała pamiątke, coś do postawienia albo do kuchni
ok to teściową mam już zalatwioną
tera teść...
:P:P wiec co proponujecie?
jakis dobry alkohol ? ![]()
Z tym alkoholem to różnie bywa. To zależy czy teść wogóle pije alkohol i czy może pić alkohol, bo sytuacje bywają różne. Chociaż butelka dobrego alkoholu jest takim uniwersalnym prezentem. A jak nie alkohol to może portfel albo krawat.
masz racje, chociaz portfel hmm wedlug mnie odpada, bo co to za tesciu co nie ma portfela, a krawat? raczej nie kazdy go uzywa, a jak uzywa to nie wiemy jakie sa w jego guscie, a lepiej nie ''podpasc'' tesciowi na wejsciu, hehe
Hmmm... a może teść coś kolekcjonuje? To jakąś kolejną rzecz do kolekcji możesz kupić. Albo kupon prezentowy np. do Empiku, jeśli lubi czytać książki. Albo właśnie książkę.
Ja swojej przyszłej (cóż, obecnie niedoszłej
) teściowej wraz z jej dziećmi sprezentowałam wizytę w SPA i masaż. Wiedziałam, że ciężko pracuje i przechodzi nieciekawe chwile, więc zależało mi, żeby poczuła się doceniona. Była zachwycona prezentem i powiedziała mi później, że nigdy nie czuła się bardziej kobieco ![]()
Uciekałabym od prezentów "dla domu" bądź "zbieraczy kurzu" na segmenty. Niekoniecznie fakt, że solenizantka kolekcjonuje np. porcelanę oznacza, że chce jej mieć jeszcze trochę. Dzieci czasami mają zdeaktualizowane informacje na temat zainteresowań swojej mamy, a jak wszystkie wiemy, kobieta zmienną jest.
Co do teścia, o ile jest pijący, dobry alkohol na pewno się sprawdzi. Jeżeli czyta, popieram pomysł z bonem prezentowym do Empiku. Uciekałabym jak najdalej od krawatów (biedni mężczyźni, często gęsto dostają co najmniej jeden w każde święto
). Jeśli chcecie, żeby to było coś wyjątkowego, zastanówcie się, może w młodości słuchał jakiejś konkretnej muzyki (wtedy w grę wchodzi, co czasem ciężkie do zdobycia, edycja limitowana jakiegoś albumu) lub pojechał w niezapomnianą podróż (profesjonalny album zdjęć?).
Powodzenia ![]()