Mam problem bo w sumie krepuje mnie to...A tu sa same kobiety:)No wiec mam wlosy wokol odbytu a nie chcialabym ich miec...I nie wiem czy mozna to miejsce depilowac,a jak juz to czym:)Bylabym wdzieczna gdyby mi ktos odpisal,bo mnie to naprawde krepuje;/
depiluj to czy tylko chcesz i czym Ci wygodnie. maszynką normlanie można to robić, takl mi się przynajmniej wydaje.
to,że masz tam włosy to normalna sprawa, nic nadzwyczajnego
możesz je golić, depilować na każdy możliwy sposób, maszynką nie radzę- z żyletką nie szarżuje się w mało widocznych miejscach :], najlepiej idź na woskowanie-efekt najlepszy i najdłużej się utrzymujący
woskowanie okolic odbytu, jest coś takiego w ogole ?
ja mam delikatne włoski w tym miejscu i raz na jakiś czas zwykłą żyletką sobie gole.
oazuu pewnie, że jest, ja jak idę na wosk, to proszę już o wszystko, mało przyjemna rzecz, bo w sumie przybiera się dziwną pozę, ale mam świetną kosmetyczkę, na początku strasznie mnie to krępowało, ale w sumie nie jestem jedyna w jej salonie, która "to" sobie robi :] nie powiem boli jak cholera, ale tylko przez chwilę, potem trochę talku i mam święty spokój na dłuuuuuugi czas
tzn. ile mniej więcej masz tego spokoju ? ;>
Depilacja pełna - tzw. brazylijska, jest dostępna już w coraz większej ilości gabinetów. Ja zamiast wosku polecam pastę cukrową - ale to jest może kwestia subiektywnych preferencji.
Można usuwać włosy czym się chce, nie powinno się stosować środków chemicznych (kremów, pianek) ze względu na kontakt ze śluzówką.
co to jest ta pasta cukrowa, bo pierwszy raz słyszę ?
można ją zrobić w domu z
*1 szklanka wody
*1/2 szklani cukru
*1/2 cytryny
podgrzewa się to wszystko, aż się skarmelizuje, potem kawałek tej masy ugniata się w palcach do takiego metalicznego koloru i nakłada,tak jak wosk, z włosem, a potem się zrywa, boli mniej, efekt taki sam jak przy wosku, tylko skóra mniej podrażniona, wczoraj popytałam koleżanek, co to jest i kilka już próbowało, podobno jest o wiele lepsza od innych metod, będę musiała spróbować, jak któraś próbowała to niech napisze
Ja próbowałam .Masa wyszła taka jak powinna , ale z usuwaniem włosków było gorzej.Narobiłam sobie tylko krwiaków i więcej do tej metody nie powróciłam . Z woskiem było podobnie ![]()
ja wczoraj wyprobowalam krem eve... cos tam. i szczerze mowiac jestem zadowolona ale bez rewelacji. to znaczy teraz jest w porzadku.ale nie dosc ze stalam obsamrowana 10 min i moj mezczyzna mial straszny ubaw
to pozniej mialam problem z usunieciem wloskow. i chyba najlepszym sposobem jest potraktowanie ich gabka. ale przez to mialam czerwona skore. w niektorych miejscach krem nie podzialal wiec musialam dokonczyc maszynka. ale dzis efekt jest sympatyczny- gladziutko, milutko. ![]()
13 2012-02-13 18:46:56 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2012-02-13 19:05:36)
chcialabym ponowic ten watek mianowicie chodzi mi o to czy i jesli tak depilujecie miejsca okolic odbytu?
krepujace pytanie ale coz i tam one sie pojawiaja;/ przynajmniej u osob z twardym ciemnym i mocnym owlosieniem jaki niestety posiadam ja ! ;(
ona.... a nie zauwazyklas zecaly watek jest wlasnie o tym o co pytasz?? :-)