depilacja miejsc intymnych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » depilacja miejsc intymnych

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: depilacja miejsc intymnych

Mam problem bo w sumie krepuje mnie to...A tu sa same kobiety:)No wiec mam wlosy wokol odbytu a nie chcialabym ich miec...I nie wiem czy mozna to miejsce depilowac,a jak juz to czym:)Bylabym wdzieczna gdyby mi ktos odpisal,bo mnie to naprawde krepuje;/

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: depilacja miejsc intymnych

depiluj to czy tylko chcesz i czym Ci wygodnie. maszynką normlanie można to robić, takl mi się przynajmniej wydaje.

3

to,że masz tam włosy to normalna sprawa, nic nadzwyczajnego wink możesz je golić, depilować na każdy możliwy sposób, maszynką nie radzę- z żyletką nie szarżuje się w mało widocznych miejscach :], najlepiej idź na woskowanie-efekt najlepszy i najdłużej się utrzymujący

4

woskowanie okolic odbytu, jest coś takiego w ogole ?

5

ja mam delikatne włoski w tym miejscu i raz na jakiś czas zwykłą żyletką sobie gole.

6

oazuu pewnie, że jest, ja jak idę na wosk, to proszę już o wszystko, mało przyjemna rzecz, bo w sumie przybiera się dziwną pozę, ale mam świetną kosmetyczkę, na początku strasznie mnie to krępowało, ale w sumie nie jestem jedyna w jej salonie, która "to" sobie robi :] nie powiem boli jak cholera, ale tylko przez chwilę, potem trochę talku i mam święty spokój na dłuuuuuugi czas

7

tzn. ile mniej więcej masz tego spokoju ? ;>

8

Depilacja pełna - tzw. brazylijska, jest dostępna już w coraz większej ilości gabinetów. Ja zamiast wosku polecam pastę cukrową - ale to jest może kwestia subiektywnych preferencji.

Można usuwać włosy czym się chce, nie powinno się stosować środków chemicznych (kremów, pianek) ze względu na kontakt ze śluzówką.

9

co to jest ta pasta cukrowa, bo pierwszy raz słyszę ?

10

można ją zrobić w domu z
*1 szklanka wody
*1/2 szklani cukru
*1/2 cytryny
podgrzewa się to wszystko, aż się skarmelizuje, potem kawałek tej masy ugniata się w palcach do takiego metalicznego koloru i nakłada,tak jak wosk, z włosem, a potem się zrywa, boli mniej, efekt taki sam jak przy wosku, tylko skóra mniej podrażniona, wczoraj popytałam koleżanek, co to jest i kilka już próbowało, podobno jest o wiele lepsza od innych metod, będę musiała spróbować, jak któraś próbowała to niech napisze

11

Ja próbowałam .Masa wyszła taka jak powinna , ale z usuwaniem włosków było gorzej.Narobiłam sobie tylko krwiaków i więcej do tej metody nie powróciłam . Z woskiem było podobnie sad

12

ja wczoraj wyprobowalam krem eve... cos tam. i szczerze mowiac jestem zadowolona ale bez rewelacji. to znaczy teraz jest w porzadku.ale nie dosc ze stalam obsamrowana 10 min i moj mezczyzna mial straszny ubaw smile to pozniej mialam problem z usunieciem wloskow. i chyba najlepszym sposobem jest potraktowanie ich gabka. ale przez to mialam czerwona skore. w niektorych miejscach krem nie podzialal wiec musialam dokonczyc maszynka. ale dzis efekt jest sympatyczny- gladziutko, milutko. smile

13 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2012-02-13 19:05:36)

chcialabym ponowic ten watek mianowicie chodzi mi o to czy i jesli tak depilujecie miejsca okolic odbytu?
krepujace pytanie ale coz i tam one sie pojawiaja;/ przynajmniej u osob z twardym ciemnym i mocnym owlosieniem jaki niestety posiadam ja ! ;(

14

ona.... a nie zauwazyklas zecaly watek jest wlasnie o tym o co pytasz?? :-)

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » depilacja miejsc intymnych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024