alimenty - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: alimenty

witam chciałam opowiedzieć jaki ja mam od jakiegoś czasu problemy.  Podczebóje pomocy nie wiem co mamy robić ta sytuacjią. Kiedyś mój facet byl z dziewczyna już dawno nie sa ze sobą. Jest zemną już prawie 2 lata z nią był w 2009r. Napisala do mnie sms na fotce ze mam zostawić mojego faceta bo ma córke i jest ojcem. Dostał rozprawę o alimenty on nie wiedział czy to jest jego wiec zrobił DNA. Okazało sie że to jest jego dziecko. Ja akurat zaszłam w ciazy w pazdzierniku 2010r. Tamtej kobiecie urodziła sie w sierpniu 2010r Mój teraz maz bo sie ożeniliśmy ma problem z tamtą dziewczyna. Ona mu nie powiedziała że jest z nim w ciąży dopiero powiedziała jak sie dziecko urodziło. Rozprawa sie skończyła będzie płacił 300 zl za jej dziecko. Dzis dostał sms od niej że dostała jakiś kartke ze on musi jej zaplacić jeszcze 5200 zl Dziecko jej już ma prawie 2 lata. Czyli oni mogą mu odciągnac pieniądze za zaległe nie płacenie od dnia kiedy dziecko jej sie urodziło jak to jest bo nie rozumiem Prosze o odpowiedz.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: alimenty

Wszystko zależy od tego, jaki wyrok wydał sąd. Jeżeli zasądził ojcu dziecka alimenty również wsteczne, to oczywiście musi on je opłacić. Niech dokładnie przeczyta treść wyroku. Jeśli tam nie ma słowa o zaległych alimentach, to matka dziecka chcąc je wyegzekwować musi złożyć osobne powództwo.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024