Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Rysowanie kreski to moja zmora, po prostu nie potrafię!!!Nawet jak przyglądam sie jak robią to koleżanki to mi i tak nie wychodzi???Jak to robicie???Zeby byla prosta a nie jakby ktos drgajaca reka ja rysowal!!!
od zewnetrznego kacika oka naciagnij..zrob chinczykowate oko;]i wedy sprobuj i maluj zaraz nad linia rzes powinno wyjsc...to jest poprostu kwestia wprawy
Różne rodzaje kresek i ich prawidłowe wykonanie to trudna sztuka - jeśli chcesz poznać tajniki makijażu, nauczyć się co powinnaś podkreślić a co zatuszować- wybierz sie na kurs wizażu - poznasz nie tylko najlepszy makijaż dla siebie, ale też odpowiednią kolorystykę i możliwość nowego atrakcyjnego zajęcia.
Zapraszamy na naszą stronę.
Dokładnie tak jak napisała ClonMack, naciągnij powiekę od zewnętrznego kącika, wtedy nie ma "zmarszczek" i kredkę/liner łatwiej się prowadzi. Ja czasem stosuję jeszcze taki trick, zwłaszcza jeśli maluję eyelinerem w płynie, który łatwo się zmywa - lekko zwilżam patyczek kosmetyczny i przejeżdżam pod/nad kreską żeby zetrzeć to, co "wyszło poza linię"
A poza tym trening, trening, trening! ![]()
ha ja tez mam taki problem. Zawsze jak staram się narysować kreskę na powiece to mi coś nie wychodzi, są jakieś krzywe, albo różne z prawej i lewej strony. Po prostu zmora. Ale chyba znalazłam na to sposób. Myślę o makijażu permanentnym. Znalazłam już nawet taki jeden salon w Warszawie na marliniego 4. Słyszał ktoś coś o nim? Tam podobno jest taka Pani Anna Zajdel, która jest świetna. Trochę jednak się boję iść tam sama i wyciągnęłam przyjaciółkę. Myślicie, że dobry pomysł z tym makijażem "na dłużej"?
Ja zawsze robię kropki a potem je łączę ze sobą. Może tak spróbuj:)
cindy napisał:
Ja zawsze robię kropki a potem je łączę ze sobą. Może tak spróbuj:)
Muszę wypróbować Twoją metodę Cindy ![]()
Ale zobaczcie, czy nie fajnie by tak wciąż wyglądać i nie wymagać poprawek? Na tej stronie salonu Ann Zajdel są zdjęcia i jak widać nawet z szarej myszki da się zrobić piękną kobietę
Kurcze kusi mnie ten makijaż kusi ![]()
no proszę widzę że mówicie o moim ulubionym salonie ![]()
zrobiłam sobie ten typ makijażu permanentnego i muszę powiedziec, że kamień spadł mi z serce i co rano zaoszczędzam przynajmniej kilka minut dzięki temu ![]()
zazapo napisał:
no proszę widzę że mówicie o moim ulubionym salonie
zrobiłam sobie ten typ makijażu permanentnego i muszę powiedziec, że kamień spadł mi z serce i co rano zaoszczędzam przynajmniej kilka minut dzięki temu
A co robiłaś? mi jak wcześniej pisałam chodzi o kreski na powiekach. Czy u Zajdelowej zrobią mi to dobrze?
robiłam sobie właśnie makijaż permanentny włącznie z kreskami, efekty są super Tobie też polecam ![]()
zazapo a możesz wstawić jakieś zdjęcia, jak to wyszło? Bo szczerze powiem,że jestem bardzo zainteresowana tymi kreskami właśnie w tym salonie. Tym bardziej ,że jest tak blisko moje miejsca zamieszkania, bo ul. merliniego mam tuż obok