Jak narysować kreskę na powiece? - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2007-08-25 15:57:06

linia
Gość Netkobiet

Jak narysować kreskę na powiece?

Rysowanie kreski to moja zmora, po prostu nie potrafię!!!Nawet jak przyglądam sie jak robią to koleżanki to mi  i tak nie wychodzi???Jak to robicie???Zeby byla prosta a nie jakby ktos drgajaca reka ja rysowal!!!

#2 2007-08-31 19:57:55

ClonMack
Powoli się zadomawiam

Re: Jak narysować kreskę na powiece?

od zewnetrznego kacika oka naciagnij..zrob chinczykowate oko;]i wedy sprobuj i maluj zaraz nad linia rzes powinno wyjsc...to jest poprostu kwestia wprawy

#3 2009-09-29 15:39:21

selecta
Niewinne początki

Różne rodzaje kresek i ich prawidłowe wykonanie to trudna  sztuka - jeśli chcesz poznać tajniki makijażu, nauczyć się co powinnaś podkreślić a co zatuszować- wybierz sie na kurs wizażu - poznasz nie tylko najlepszy makijaż dla siebie, ale też odpowiednią kolorystykę i możliwość nowego atrakcyjnego zajęcia.
Zapraszamy na naszą stronę.

#4 2009-09-29 19:18:29

Anemonne
100% Netkobieta

Dokładnie tak jak napisała ClonMack, naciągnij powiekę od zewnętrznego kącika, wtedy nie ma "zmarszczek" i kredkę/liner łatwiej się prowadzi. Ja czasem stosuję jeszcze taki trick, zwłaszcza jeśli maluję eyelinerem w płynie, który łatwo się zmywa - lekko zwilżam patyczek kosmetyczny i przejeżdżam pod/nad kreską żeby zetrzeć to, co "wyszło poza linię" wink A poza tym trening, trening, trening! smile

Whatever doesn't kill you, is gonna leave a scar

#5 2009-10-14 12:23:27

dancia
Zaglądam tu coraz częściej

ha ja tez mam taki problem. Zawsze jak staram się narysować kreskę na powiece to mi coś nie wychodzi, są jakieś krzywe, albo różne z prawej i lewej strony. Po prostu zmora. Ale chyba znalazłam na to sposób. Myślę o makijażu permanentnym. Znalazłam już nawet taki jeden salon w Warszawie na marliniego 4. Słyszał ktoś coś o nim? Tam podobno jest taka Pani Anna Zajdel, która jest świetna. Trochę jednak się boję iść tam sama i wyciągnęłam przyjaciółkę. Myślicie, że dobry pomysł z tym makijażem "na dłużej"?

#6 2009-10-14 20:50:42

cindy
Dobry Duszek Forum

Ja zawsze robię kropki a potem je łączę ze sobą. Może tak spróbuj:)

"Najlepszych i najpiękniejszych rzeczy na tym świecie nie można zobaczyć ani nawet dotknąć. Należy je czuć sercem." (Helen Keller)

#7 2009-10-16 13:11:56

dancia

cindy napisał:

Ja zawsze robię kropki a potem je łączę ze sobą. Może tak spróbuj:)

Muszę wypróbować Twoją metodę Cindy smile
Ale zobaczcie, czy nie fajnie by tak wciąż wyglądać i nie wymagać poprawek? Na tej stronie salonu Ann Zajdel są zdjęcia i jak widać nawet z szarej myszki da się zrobić piękną kobietę smile Kurcze kusi mnie ten makijaż kusi wink

#8 2009-10-25 11:07:17

zazapo
Niewinne początki

smile no proszę widzę że mówicie o moim ulubionym salonie smile

zrobiłam sobie ten typ makijażu permanentnego i muszę powiedziec, że kamień spadł mi z serce i co rano zaoszczędzam przynajmniej kilka minut dzięki temu smile

#9 2009-10-26 12:41:52

dancia

zazapo napisał:

smile no proszę widzę że mówicie o moim ulubionym salonie smile

zrobiłam sobie ten typ makijażu permanentnego i muszę powiedziec, że kamień spadł mi z serce i co rano zaoszczędzam przynajmniej kilka minut dzięki temu smile

A co robiłaś? mi jak wcześniej pisałam chodzi o kreski na powiekach. Czy u Zajdelowej zrobią mi to dobrze?

#10 2009-10-26 20:27:51

zazapo
Niewinne początki

robiłam sobie właśnie makijaż permanentny włącznie z kreskami, efekty są super Tobie też polecam smile

#11 2009-10-28 10:33:54

dancia

zazapo a możesz wstawić jakieś zdjęcia, jak to wyszło? Bo szczerze powiem,że jestem bardzo zainteresowana tymi kreskami właśnie w tym salonie. Tym bardziej ,że jest tak blisko moje miejsca zamieszkania, bo ul. merliniego mam tuż obok

Ostatnie tematy :

Stopka forum