ponerwicowo - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: ponerwicowo

witam. leczyłam się na nerwicę lękową i depresję, która nastąpiła po atakach. musiałam zostawić studia, ale wydawało mi się, że już wszystko w porządku i wróciłam na nie. ponieważ byłam wówczas na pierwszym roku, musiałam zacząć od nowa. wszystko było ok, osiągałam najlepsze lub prawie najlepsze wyniki na roku, ale teraz już nie mam siły się tyle uczyć. boję się czy to nie jakiś nawrót czy coś w tym rodzaju. z drugiej jednak strony nie czuję się tak jak wtedy kiedy chorowałam. może troszkę gorzej niż zwykle, to wszystko. ale martwi mnie moje pogorszenie w nauce. niby nadal wszystko zaliczam, ale już nie na 5... tylko w granicach 4, a nawet dostałam ostatnio 3,5

wiem, że może to być zabawne dla kogoś kto także studiuje, ale nie tyle martwią mnie te wyniki, co ta nagła zmiana. boję się nawrotu depresji i nie wiem czy już powinnam rozpocząć jakieś działania typu częstsze wizyty u lekarza lub terapia... poradźcie coś ;-)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ponerwicowo

kiedy schodziłaś z leków i co to były za leki?

od miesiąca schodzę z VELAXINU ER 75
teraz mam 37,5

4

Nie jestem lekarzem, tylko też pacjentem, także w sumie polecałabym Ci z całego serca pogadanie o tej sytuacji z lekarzem prowadzącym.
Osobiście nie wydaje mi się, żeby Twój stan powodowało schodzenie z Velaxinu; może to są dość prozaiczne sprawy: przemęczenie, przesilenie wiosenne, paskudna pogoda... Nie każdy jest w takiej samej formie intelektualnej przez cały czas. Jeżeli to nie jest np. jakiś wstręt do nauki, czy poczucie "nie chcę, nie mogę, nie dam rady" to spadki formy intelektualnej są normalne.
Problemem może być strach przed depresją - ja to mam dla przykładu, bardzo się boję choroby psychicznej, zaostrzenia stanu, itp., ale wtedy to jest sprawa dla psychiatry i psychologa.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024