Mam 18 lat rocznikowo. Pytałam już i w Mc Donaldsie, i w KFC, i w Subwayu, no i chcą pełnoletnie, a mi kilka miesięcy brakuje. Próbowałam swoich sił w ulotkach, oszukali mnie dwa razy. Raz udało mi się zarobić 230 zł na miesiąc, za 5 godzinną pracę codziennie. Zdesperowana robiłam nawet bransoletki, skręcałam długopisy, ale na miesiąc miałam może jakieś 50 zł, a czasem nawet nie. Jestem w ciężkiej sytuacji finansowej. Moja mama nie pracuje, szukała pracy, ale w tych czasach ciężko o pracę z jej wiekiem i wykształceniem. Mam marne alimenty od państwa (400 zł) i wyobraźcie sobie, że za to musimy się utrzymać. Chciałabym bardzo znaleźć już teraz jakąś pracę, żeby chociaż zarobić z 500 zł, ale pytanie GDZIE? Jestem już zmęczona szukaniem, nigdzie nie chcą mnie przyjąć, bo niepełnoletnia, albo wykiwują mnie z wypłatą.
Po pierwsze nigdy nie chodź szukać pracy sama, rób to z mamą lub kimś bliskim i starszym ponieważ wtedy jest małe prawdopodobieństwo że twój mniemany pracodawca Cię oszuka...
Nie wiem gdzie przyjmują tak młode dziewczyny, może spróbuj sobie dorabiać przez avon lub oriflame .?
Albo pytaj gdzieś w pobliskiej galerii, tam często poszukują młodych dziewczyn, ewentualnie w żabce lub abc...
Tam Cię nie oszukają ![]()
Po pierwsze nigdy nie chodź szukać pracy sama, rób to z mamą lub kimś bliskim i starszym ponieważ wtedy jest małe prawdopodobieństwo że twój mniemany pracodawca Cię oszuka...
Nie wiem gdzie przyjmują tak młode dziewczyny, może spróbuj sobie dorabiać przez avon lub oriflame .?
Albo pytaj gdzieś w pobliskiej galerii, tam często poszukują młodych dziewczyn, ewentualnie w żabce lub abc...
Tam Cię nie oszukają
Eh, Oriflame i Avon odpada. Żeby coś zarobić, trzeba mieć znajomych, którzy będą ode mnie kupować te kosmetyki i inne produkty. A ja znajomych zliczę na palcach u jednej ręki i to w dodatku takich, którzy raczej nie interesują się kosmetyką... Ale i tak dziękuję za odpowiedź. ![]()
Współczuję Ci bardzo, bo niestety w Polsce nie ma zbytnio możliwości pracy dla niepełnoletnich... Ale wiesz co, ja pracowałam przez jakiś miesiąc dla GreenWaya jako hostessa i ulotki też roznosiłam i nikt mnie o wiek nie pytał (chociaż miałam wtedy skończone 18 lat). I żadnej umowy nie podpisywałam, dostawałam kasę do ręki ![]()
Współczuję Ci bardzo, bo niestety w Polsce nie ma zbytnio możliwości pracy dla niepełnoletnich... Ale wiesz co, ja pracowałam przez jakiś miesiąc dla GreenWaya jako hostessa i ulotki też roznosiłam i nikt mnie o wiek nie pytał (chociaż miałam wtedy skończone 18 lat). I żadnej umowy nie podpisywałam, dostawałam kasę do ręki
Sprawdziłam właśnie tego GreenWaya, jutro się tam przejadę i zobaczę, czy coś z tego będzie. Dziękuję za odpowiedź. ![]()
Witam Oriflame to nie tylko katalog i kosmetyki. Nie trzeba sprzedawać kosmetyków!
Ja pracuje w Oriflame w ich marketingu i tu są pieniądze!
Wiadomo na początku nie ma ich dużo ale później są....
Dowiedz się wiecej na www.oflame.pl o marketingu możemy rozmawiać tylko na priv.
urząd miasta, gmina. tam gdzie mieszkasz.
może tam kogoś potrzebują?
Czy kontakt osobisty jest potrzebny by działać w Oriflame?? Powiem Ci nie koniecznie:)
Wiadomo lepiej się tak współpracuje w realu, ale można też poprzez komunikatory internetowe ![]()
I też to daje radę i przynosi efekty:D
9 2013-04-23 12:37:26 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-04-23 13:51:13)
A może spróbujesz jako hostessa? Znam jedną agencję hostess, która przyjmuje do pracy na promocjach, eventach itd. Zajrzyj link.
spróbuj też w interkadrze
nie wiem jakie są tam stawki, ale parę razy spotkałam się z dziewczynami, które szukały pracy właśnie przez nich i w sumie nie narzekały