Witam czy ktoś by był zainteresowany wyjazdem do Niemiec za pracą w okresie letnim ? Miałam na myśli w Wakacje ;D
Ja jeżdżę regularnie. O jaką pracę Ci konkretnie chodzi?
coś żeby było dla mnie coś ze sklepem sprzątaniem np. w hotelach albo opieka nad os.starszymi bardzo by mi się coś takiego przydało
w sumie jak wspomniałam opieka nad os. starsza nie mam jeszcze takiej klasyfikacji i nie wiem czy bym mogła coś takiego znaleźć
tak w skrócie powiem jest młoda ![]()
Heh. właśnie w innym wątku dyskutujemy o pracy opiekunki. Jak jesteś młoda i nie masz doświadczenia, to lepiej to zostaw. Stara babcia i dziadek potrafią dać w kość jak nikt. Trzeba mieć sporo cierpliwości i wiedzieć jak postępować z nimi.
Dziewczyny chętnie pojade,bo już myślałam nad tym.Myślałam o niemczech,holandii,nie wiem,jaka praca konkretnie,nie mam "dobrego" wykszałcenia,więc praca fizyczna,sezonowa,przy sprzątaniu.Mam 28 lat,i naprawde chętnie wyjade do uczciwej pracy.
Dziewczyny chętnie pojade,bo już myślałam nad tym.Myślałam o niemczech,holandii,nie wiem,jaka praca konkretnie,nie mam "dobrego" wykszałcenia,więc praca fizyczna,sezonowa,przy sprzątaniu.Mam 28 lat,i naprawde chętnie wyjade do uczciwej pracy.
Witam Dorota 8483 za chwilę będzie sezon na prace przy różnego rodzaju zbiorach, szklarnie, rolnictwo itp, może tam warto poszukać, płaca na akord lub godzinowo, najlepiej poszukać pracy z zamieszkaniem
Podpowiedzcie mi i doradzcie gdzie szukać,może coś wiecie.Mam bardzo kiepską sytuacje finansową,licze na Was.
Podpowiedzcie mi i doradzcie gdzie szukać,może coś wiecie.Mam bardzo kiepską sytuacje finansową,licze na Was.
Witam serdecznie. Ja sama się ogłosiłam na stronie Praca za granicą. Wyjeżdżam do restauracji, wiadomo jako pracownik od wszystkiego na zapleczu bo niemieckiego dopiero sie uczę. Kto szuka ten znajdzie.
Witam dawno mnie tu nie bylo
wlasnie chcialam cos w tym stylu jak pomoc , lubie pomagać wiec mi nic to w sumie nie przeszkadzalo ..
ale niemiecki znam na poziomie podstawowym praiwe ale dalabym moze rade
moze jakis hotel czy cos tez zawsze licza sie jakies pieniazki bo tu w polsce na wakacje w sumie trudno znalesc cos a i jeszcze dodoam by bylo cos bym mogla gdzies zamieszkac bo bez tego na dworcu mieszkac nie bede
pozdrawiam..
ja juz od dawna marze by sie wyrwac zmienic cos w zyciu bo tu nie ma zadnych perspektyw, ale coz z jezykiem kiepsko, niby niemaieckiego wiele lat sie uczylam ale teraz to juz prawie nic sie nie pamieta z angielskim juz totalnie klapa, do tego brak znajomosci bo gdyby byly to cos zawsze sie by znalazlo a tak to... a wy jak wyjezdzacie hmm przez znajomych czy agencje? naczytalam sie juz wiele o oszustach wiec tak samej strach wyjechac, ja to bym mogla w sumie standardowo, produkcja sprzatanie zbiory itp.
ja też jestem chętna na wyjazd na cały lipiec, do pracy w hotelu jako pokojówka, na zbiory ale nie na szparagi- odradzam! po doświadczeniach różnych osób mi znanych:)
szukam kogoś kto ma namiary na uczciwych pracodawców, bo w internecie pełno ogłoszeń na sezonówkę ale wiele osób się nacięło na pracodawców, brak wypłaty albo połowo z obiecanej pencji itd..
No to kochane mozemy sie jakoś zorganizowac
i wyjechać
moj wlasnie w niemczech przybywa
i moze jakos bym popytala czy nie szukaja jakiś pracowników moze akurat by cos dla nas znalezli
:D:D
No to kochane mozemy sie jakoś zorganizowac
i wyjechać
moj wlasnie w niemczech przybywa
i moze jakos bym popytala czy nie szukaja jakiś pracowników moze akurat by cos dla nas znalezli
:D:D
fajnie by bylo...ja to juz setki ogloszen przegladalam ale boje sie ryzykowac bez dobrej znajomosci jezyka sama wyjechac, pelno oszustow, fajnie gdyby ktos mial cos sprawdzonego , jakiej miejsce czy chociazby agencje.Niby wiele ludzi wyjezdza a jak sie chce cos znalezc to nie ma gdzie.
Witam
Jestem zainteresowana. Napisz cos więcej o tej pracy.
pozdrawiam
jak cos bede wiedzieć napewno napisze
ja juz znam dosc niemiecki
wiec nie bylo by ze mna problemow ale nie wiem jak to z wami ??
jak cos bede wiedzieć napewno napisze
ja juz znam dosc niemiecki
wiec nie bylo by ze mna problemow ale nie wiem jak to z wami ??
ale chodzi ci o jezyk?:-) zabawne jest to ze ja od 5 podstawowki sie niemieckiego uczylam i pozniej w szkole sredniej mialam spoko babke dzieki ktorej dobrze umialam jezyk na maturze zdawalam:-Dale na studiach miala taka na odczep sie i coz pozapominalam wiec moze bym sie dogadala ty jesz, tu sklep:-D bo cos tam sie pamieta a wiadomo jakbym miala wyjechac to by sie cos przypomnialo z rozmowek heh
Witam,pracuje jako opiekunka w DE i zagladam czasami na forum opiekunek.Tam dowiecie sie z jakimi firmami warto wspolpracowac i inne ciekawe zeczy.
20 2012-03-09 22:10:53 Ostatnio edytowany przez slodka_123 (2012-03-09 22:11:53)
mogla bys kochana nam wyslać link :* byly bymy sredecznie wdzieczne ![]()
Po za tym jezyk nie wszedzie jest obowiązkowy
:D
21 2012-03-10 18:53:03 Ostatnio edytowany przez edith-1972-1972 (2012-03-10 19:01:07)
Opieka Niemcy - Praca Opiekunka Osób Starszych w Niemczech - Forum
Ja tez pierwszy raz jechalam bez jezyka,ale nie przez firme.To bylo 4 lata temu,teraz jest duzo firm tylko nie dajcie sie robic w balona.Jezeli firma bedzie chciala kase od Was to nie jest solidna.Dziewczyny pisza na tym forum o swoich problemach,warto poczytac zanim sie ktos zdecyduje.Pozdrawiam.:)
trudno wlasnie takie firmy teraz znalesc bardzo trudno
tym bardziej ze jest coraz wiecej oszustów;/ Ja planowalam gdzies bilzej holandi pracować , przydalo by mi sie cos na okres letni troche pracy troche odpoczynku .. Chcialabym coś w Wertle
takie tam miasteczko male ale sliczne bo juz tam bylam
Ale zanlesc to nie takie proste
trudno wlasnie takie firmy teraz znalesc bardzo trudno
tym bardziej ze jest coraz wiecej oszustów;/ Ja planowalam gdzies bilzej holandi pracować , przydalo by mi sie cos na okres letni troche pracy troche odpoczynku .. Chcialabym coś w Wertle
takie tam miasteczko male ale sliczne bo juz tam bylam
Ale zanlesc to nie takie proste
a no niestety teraz powstalo wiele agencji i prywatne osoby tez daja ogloszenia ze juz nie wiadomo co prawda a co nie, jak sie nie ma znajomych tam czy rodzine to trudno ryzykowac szczegolnie samemu bo jeszcze z kims to jakos razniej i bezpieczniej.
Niki wlasnie sprawdzałam ta stronke i powiem ci ze jest bardzo ciekawa i duzo mozna sie dowiedzieć
dziękuje ![]()
Witam,pracuje jako opiekunka w DE i zagladam czasami na forum opiekunek.Tam dowiecie sie z jakimi firmami warto wspolpracowac i inne ciekawe zeczy.
Możesz powiedzieć o jakie forum chodzi? Trochę czasami czytałam jak jeszcze temat był świeży, a teraz gdzie nie wejdę to się przekrzykują i obrażają nawzajem babki z agencji. Która to firma niby lepsza nie jest.
jak to na forum
nic nowego .. w sumie pracy by sie chcialo znalesc ale coz ;/ nigdy jest jest łatwo cos dostac na reke ;/
Opieka Niemcy - Praca Opiekunka Osób Starszych w Niemczech - Forum Przepraszam,ze tak pozno odp.Zdania sa zawsze podzielone,ale czasem mozna sie czegos ciekawego dowiedziec.Pozdrawiam