Jak dostać się na policję ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41 ]

Temat: Jak dostać się na policję ?

Czy po skończeniu liceum od razu można składać papiery do Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie albo w Słupsku  czy trzeba coś jeszcze innego bo ostatnio czytając różne fora się troche pogłubiłam...  bardzo mnie interesuje policja wiem duzo rzeczy na temat tego zawodu.. wiem co trzeba zdać i przejść żeby sie tam dostać . Proszę o odpowiedź kogoś kto się orientuje od początku do końca jak i co ..

z góry dzięki ;D

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak dostać się na policję ?

Witam magde15345 smile widać ze jestes u nas tu nowa i masz problem z dostaniem się do takiej szkoły smile też mialam zamiar isc na to bo juz od kilku lat mnie to ciagnie ale nigdy nie mam z kim smile otoż najważniejsze sa papiery matura tez by sie przydala smile mam kolege co sie dostal do szkoly policyjnej w Szczytnie i widać ze jest bardzo z niej zadowolony jest , aby na 1 roku smile

Jak jakieś pytania to chętnie odpowiem smile POzdrawiam

3

Cześć slodka_123 wink..

Możesz napisać mi wszystko co wiesz na ten temat... tak od początku do końca.. Chodzi mi też o to czy kiedy skończe liceum  to mogę złożyć papiery np do Szczytna i tam studiować wymarzone "bezpieczeństwo wewnętrzne" .. czy trzeba coś innego trzeba..  smile

4

HEJ  Ja też w tym roku składam papiery do policji ponieważ od dziecka to jest mój wymarzony zawód napisz co chcesz wiedzieć udziele Ci informacji z pierwszej ręki .Owsze możesz papiery złożyć ale to nie jest powiedziane ,że będziesz tam studiować musisz przejść tzw. sprawnościówkę czyli egzamin sprawnościowy oraz psychotesty i rozmowe z psychologiem a dokładnie z trzema ,którzy obserwują Ciebie i Twoje poszczególne reakcje
P.S. Nie ''na '' policję tylko ''do '' policji !!

5

karolajjjna_? wink

Jaką Ty szkołę skończyłaś ? I gdzie idziesz dalej smile  Chciałabym wiedzieć najlepiej wszytko co trzeba.. chodzi mi ogólnie o to co mam robić i gdzie iść po skończeniu szkoły średniej wink  bo jeśli chodzi o te testy do policji to wiem już na ten temat troche rzeczy.. kupiłam sobie nawet co trzeba .. ;O

Skoro złożyłaś papiery DO  policji to masz juz jakąś odpowiedź. ? Zdawałaś już coś ? wink Życze Ci powodzenia żeby Ci się udało ;D

6

Karolajjna:)
Do Szczytna składasz ??

7

slodka_123 wink

A Ty co mi możesz powiedzieć na temat dostania się do policji ? wink

8

ja ogolni teraz jestem w klasie maturalnej a dokladnie chodze do liceum o profilu policyjnym .Wiesz mnie nie razcej nie interesuje szczytno ja skladam papiery do policji i jezlei sie dostane zaczynam studia na psychologi z resocjalizacja zawsze chcialam to studiowac a przy okazji w policji przydaja sie takie umiejetnosci...a co trzeba kupic sobie??? wystarczy trenowac musisz miec kondycje ja codziennie biegam trenuje boks sambo drazek pomki misnie brzucha ...bo raczej jestem osoba ambitna musze byc allbo w czyms dobra albo rezygnuje a jak patrze na te dziewczyny w policji to zal mnie zalewa ;/ kobieta ,ktora jest w policji powinna sama umiec sie bronic nie luiczyc na kolege taka typowa dziewczyna z jajami:D takie jest moje zdanie lecz niestety w praktyce bywa inaczej co widac na ulicach ;/ idz gdzie chcesz szczytno,piaseczno,slupsk zreszta idac do policji niekoniecznie musisz studiowac na tamtych ucelniach typowo policyjnych punktowane sa studia ,ktore pomoga Ci w pracy np prawo,psychologia,administracja,ekonomia itp... Moja pasja jest policja od zawsze kocham ta robote wiem jak to wyglada od srodka i jak to mi powiedzial kolega ''to nie w 11'' smile to jest masa papierow ,raportow i praca nie nalezy do wdziecznych ale ja mimo to naprawde chce to robic:)p.s i nie licz na kupe kasy musisz liczyc sie z realiami smile mi tez powtarzaja,ze najlepsza opcja z mundurowki jest straz-najelpeij oplacana i naszybsza opcja awansu ..

9

Z tego co wiem, dostać dużo łatwiej niż kilka lat temu. Nie ma tylu testów sprawnościowych, nie ma podciągania na drążku, nie ma ograniczeń wiekowych już. Po zdaniu testów, szkółka, Szczytno, Słupsk, po szkółce 2 tyg urlopu, szkolenia, urlopy. Kasa? - Czy na dzień dobry koło 2 tys. to mało? Całkiem nieźle.
Polecam i nie ładować tyle tych punktów, choć jak wyślą z kartonikiem i nie wracaj z pustym, bo źle, to trza, ale wybierać tych co dobre autka mają smile

10

Remi a na dziesiejsze czasu uważasz,że 2 tysiące to jest bardzo dobra pensja ?? nie którzy w marketach w warszawie zarabiją 2,5 tys zresztą poczytaj trochę w internecie jest pełno artykułów zresztą ostatnio jeden bardzo na czasie 7 tysięcy żołnierzy odeszło z wojsk pytanie dlaczego ? ''bo w cywilu są w stanie zarobić więcej''...nie ma testów ale jest jeden konkretny,który może wydaje się łatwy ale nawet z bardzo dobrą kondycją zaliczysz zadyszkę

Polecam i nie ładować tyle tych punktów, choć jak wyślą z kartonikiem i nie wracaj z pustym, bo źle, to trza, ale wybierać tych co dobre autka mają

wyjaśnij to ....

11 Ostatnio edytowany przez Remi (2012-02-23 23:00:56)

karolajjjna_? napisał/a:

Remi a na dziesiejsze czasu uważasz,że 2 tysiące to jest bardzo dobra pensja ?? nie którzy w marketach w warszawie zarabiją 2,5 tys zresztą poczytaj trochę w internecie jest pełno artykułów zresztą ostatnio jeden bardzo na czasie 7 tysięcy żołnierzy odeszło z wojsk pytanie dlaczego ? ''bo w cywilu są w stanie zarobić więcej''...nie ma testów ale jest jeden konkretny,który może wydaje się łatwy ale nawet z bardzo dobrą kondycją zaliczysz zadyszkę

Polecam i nie ładować tyle tych punktów, choć jak wyślą z kartonikiem i nie wracaj z pustym, bo źle, to trza, ale wybierać tych co dobre autka mają

wyjaśnij to ....

Uważam, że na obecny czas, gdy bezrobocie sięga 13 % i idzie szybko w górę, pewna praca i 2 tysiące - na dzień dobry- to bardzo dobra pensja. Piszesz o Wawie - dla mnie markety są wszędzie takie same. Mam znajome z dużych jak i małych miast, wschodu i zachodu - pensje są rzędu 1100- 1200 zł, a 2500 to zarabiają przełożeni, z kilkuletnim doświadczeniem.
Widać masz wygórowane ambicje, ktoś bajek naopowiadał.
Żołnierz nie zarobi w cywilu więcej. Chyba, że ma uprawnienia na ciężarówki jako kierowca. W wojsku, ma urlop długi, dodatki do wakacji, 13-stkę, dodatki za pracę poza miejscem zamieszkania, ulgi jeśli chodzi o mieszkanie. W cywilu nie ma, a ma więcej pracy jedynie.
Brat jest w Policjii, coś nie coś wiem. A wiem, że strażnicy miejscy i policjanci dostają kartonik, w środku mandaciki do wypisania i muszą wypisać określoną ilość inaczej oceniani jako leniwi i mają problemy...

Ps. To co ty umiesz Karolajjjna robić i jaką pracę swoją oceniasz na te 2,5 tys. zł? Ciekawym bardzo smile

12 Ostatnio edytowany przez karolajjjna_? (2012-02-23 23:39:59)

smile

13

P.
To życzę powodzenia i satysfakcji z P
tongue

14

Remi napisał/a:

P.
To życzę powodzenia i satysfakcji z P
tongue

Dziękuje smile ale bez Twoich ''życzeń'' sobie poradzę smile ja również życzę Ci powodzenia w dzieleniu się swoją wyobraznią na babskim forum smile widocznie znajome z dużych jak i małych miast, wschodu i zachodu nie dają Ci tej satysfakci:P

15

Wielkie dzięki karolajjjna_? wink

Rozjaśniłaś mi trochę tą sprawe z policją wink ... ja kupiłam sobobie testy z wiedzy ustawodawczej sądowniczej i takie tam jeszcze...
Teraz wiem już na czy stoję i chyba daruje sb tą szkołe w Szczytnie.. Mam jeszcze trochę czasu więc będę nad sobą pracować..
A Ty w Policji to chciałabyś pracować w jakimś konkretnym wydziale ?? bo mnie tak bardziej interesują zabójstwa albo narkotyki. wiem że nie od razu można tam pracować  .. ale najważniejsze żeby się najpierw dostać do tej policji.. wink

Powodzenia wink Pozdrawiam

16

Cześć Magda. Nie wiem, czy mogę coś powiedzieć.
Mój brat poszedł na testy do policji - psychologiczne ocenił na średnio trudne i podchwytliwe, fizyczne jako łatwe. A brzuszek jak miał tak ma smile Potem szkółka parę mcy i obecnie rzucili do Wawy do ochrony ambasad w ramach szkoleń. Miejsce pracy - docelowe miał do wyboru - wybrał gdzie mieszka oczywiście. Jako, że studia za nim, czeka szybki awans. Jeśli chodzi o kwestie kryminalne, sprawy zabójstw, praca w większych miastach, studia z kierunkiem jednak dającym pewne pojęcie o prawie plus chęć.
Resztę mogę brata wypytać, o ile potrzebne.
Pozdrawiam.

17

Remi wink Możesz mówić co chcesz , każda informacja moze się przydać .. ;P

A na jakich studiach był brat ?  Rozumiem że teraz pracuje w policji ? wink
a pojęcie o prawie troche mam i myślę że będę je zdobywać , a jeśli chodzi o chęci to mam - ogromne ;D

Pozdrawiam

18

magda15345 napisał/a:

Wielkie dzięki karolajjjna_? wink

Rozjaśniłaś mi trochę tą sprawe z policją wink ... ja kupiłam sobobie testy z wiedzy ustawodawczej sądowniczej i takie tam jeszcze...
Teraz wiem już na czy stoję i chyba daruje sb tą szkołe w Szczytnie.. Mam jeszcze trochę czasu więc będę nad sobą pracować..
A Ty w Policji to chciałabyś pracować w jakimś konkretnym wydziale ?? bo mnie tak bardziej interesują zabójstwa albo narkotyki. wiem że nie od razu można tam pracować  .. ale najważniejsze żeby się najpierw dostać do tej policji.. wink

Powodzenia wink Pozdrawiam

CZYli dochodzeniówka albo śledcza smile owszem mnie też to interesuję ale najbardziej liczę na AT -kawał ciężkiej roboty ..a co do remi ,moja rada nie przykładaj tak do tego wagi jeżeli poprawisz kondycje to na pewno wyjdzie Ci to na dobre:)

19

A orientujesz się może w badaniach lekarskich ? czy ktoś z niedoczynnością tarczycy może pracować w Policji .. Jeśli ta choroba jest leczona a wyniki są bardzo dobre. wink

20

wiem ,że na pewno Twoje zdrowie będzie skrupulatnie badane tego możesz być pewna ..wiesz w tym akurat nie ale zapytam jutro kolegę i Ci napisze:)

21

Dzięki . Będę wdzięczna ;D

22

Dziewczynki dlaczego chcecie pracować w policji ?

23

Ponieważ mnie to interesuje i chce tam pracować bo to coś dla mnie, mimo tego że nie wszystkim się to podoba ;/

Karolajjjna_? wink

dowiedziałaś się może czegoś ?? wink

24

Pytanie moje bylo dlatego ze takie najczesciej pada podczas testow i egzaminow

25

Dussia DLACZEGO?? Bo chce pomagać tym,którzy nie są w stanie sobie pomóc ,bo czuję ten zawó bo jest to moje najiększe marzenie ,ambicja od dziecka,kocham mundur i chcę go nosić ,chcę pracować tam gdzie mogę się wykazać ,gdzie mogę się spełnić ,gdzie mogę robić coś z sensem dla innych,gdzie z każdym kolejnym dniem mam stawiane nowe wymagania Boże ja po prostu kocham policję i oddałabym wszytko żeby móc tam pracować.
magda15345 nie muszę się dowiadywać bo ja żyje tym od dziecka:) wraz z zakończeniem roku jadę do KOmendy głównej składać papiery ,kategoria oznaczona smile piękne A W KSIĄŻECZCE WOJSKOWEJ smile

26

życzę Ci karolino aby Ci się udało. ja mam jeszcze dużo czasu. wink ale chodziło mi o to czy dowiedziałaś się czegoś na temat tego czy z niedczynnością tarczycy można się starać o służbe. poniewaz wcześniej napisałaś że zapytasz kolegi , stąd moje pytanie.

a jaką TY szkołę kończysz i gdzie ? smile (sory jeśli się powtarzam tongue )

27

Ja kończę liceum mundurowe o profilu policja w swoim mieście smile dzięki mam nadzięje,że nie teraz to pózniej uda mi się dostać ....zapomniałam na śmierć ale zapytam na pewno:) i napisze:)

28

Pacjent cierpi na bardzo szybkie zmiany i zaburzenia nastroju. Często może mieć euforyczny nastrój. Jest nerwowy, niespokojny, płaczliwy i bardzo trudno się mu skupić. Może poddawać się mimowolnym ruchom. Jednym z objawów są także zaburzenia snu i ogólne zmęczenie.  Częstym objawem jest np. osłabienie mięśni, które mogą powodować znaczne trudności przy chodzeniu po schodach lub wstawaniu z pozycji kucznej. Osłabienie pojawia się głównie na mięśniach pośladków i ud. Występuje także drżenie rąk. Pacjent ma przyśpieszony puls, często skarży się na złe samopoczucie i silne bicie serca a wręcz kołatanie. Występują także wspólne zaburzenia rytmu serca - częstoskurcz napadowy, migotanie przedsionków. Ciśnienie krwi jest wysokie, a zakres między górną i dolną wartością jest bardzo duży.

POCZYTAŁAM O TEJ CHOROBIE MYŚLĘ,ŻE BĘDZIE CI DOŚĆ TRUDNO PRZEJŚĆ TESTY FIZYCZNE I PSYCHOLOGICZNE ,NIE CHCE CIĘ MARTWIĆ ALE WĄTPIĘ W TO,ŻE MOGŁABYŚ WYKONYWAĆ TEN ZAWÓD ACZKOLWIEK MOŻESZ ZAPYTAĆ O TO W GŁÓWNEJ KOMENDZIE.PATRZ TO JEDEN Z WARUNKÓW kandydat  posiadać odpowiednią zdolność fizyczną i psychiczną do służby w formacjach uzbrojonych, podległych szczególnej dyscyplinie służbowej, której gotów jest się podporządkować

29

Poszukaj w necie ja wyczytałam ,że Twoja choroba dyskwalifikuję Cię do służby w policji

30

Witam> Ja trochę tak żartobliwie;)Czytając ten temat,myślę że masz duże szanse...pisze się do Policji,a nie na Policję.Ale to nic,w przypadku tej" branży",to chyba ATUT:)Powodzenia

31

Hej mam do was kilka pytań w związku z Policją jestem tu nowa. Za dwa lata kończę liceum o profilu socjalnym . I chciałabym wstąpić do policji ale nic o tym nie wiem . NIe wiem bo chciałam iść na studia tylko nie wiem pod jakim kierunkiem . I nawet nie wiem jakie są kierunki policji gdzie chciałabym być . Proszę o wasze odpowiedzi.

32

A co Cię skłoniło do podjęcia takiej decyzji?

33

hej, skocznylam w tym roku w czerwcu licencjat z matematyki finansowej , robie teraz staz z ksiegowosci zlozylam papiery na mgr na ten sam kierunek ale zrezygnowalam bo stwierdzilam ze to czysta matma zero finansow.. ale caly czas ciagnie mnie do policji, juz od malego ale nie mam plecow wiec zlozylam na ta finanasowke czy etarz moge skladam papiery na 2 stopien do szczytna ? czy musze miec skonczony 1 stopien o kierunku mundurowym czy jakims takim ? prosze o szczegolowa odpowiedz pozdrawiam

34

Tak czytam to forum i aż musiałam sie zalogowac bo nie wytrzymałam....;)

Pierwsza kwestia - dziewczyny - SZKOŁA....To że kończysz Liceum profilowane to troszke przymało wink A po czym wnioskuje? Nie oceniam nigdy pochopnie ( specyfikacja zawodu) ale skoro piszesz że chcesz sie dostać NA policje to myśle że komisariat w pobliżu jakiś masz:) Same marzenia to za mało - trzeba mieć predyspozycje i przede wszystkim silną psychike.....Wyobrażasz sobie wejść do mieszkania gdzie siedzi facet z siekierą i zwraca sie z bardzo niekulturalny sposób?? Wyobrażasz sobie znaleźć ciało denata którego nie da sie zidentyfikować? Praca w policji to nie jest prosta sprawa i nie można kierowac tym że mi sie to podoba, trzeba zadać sobie pytanie czy dam rade....a zapewniam że jest bardzo ciężko....

I tylko mnie tutaj nie hejtujcie - co jest tak modne w dzisiejszych czasach smile Mówie jak to wygląda bo juz troszke poznałam ten teren smile

pozdrawiam
a.

35

Postanawiam wznowić nieco temat smile
Co prawda mam jeszcze sporo czasu, ale jeżeli chodzi o wybór szkoły ponadgimnazjalnej to już najwyższy czas.
W przyszłości chcę pracować w policji, dlatego też po gimnazjum chcę udać się do ekonomika z klasą prawno - policyjną.
Moje pierwsze pytanie dotyczy właśnie takich szkół, jak tam wygląda przygotowanie do pracy w jednostce policji?
Zapewne dochodzą nowe przedmioty itd. ale z jaką wiedzą wychodzi się z tej szkoły?
Chcę wiedzieć jakie są realia. Nie ukrywam, że byłabym mocno rozczarowana jeśli okazałoby się, że nauka tam wygląda jak w zwykłym liceum...
Po ukończeniu takiej szkoły ma się lepsze perspektywy?
Ponadto chciałabym zaczerpnąć nieco wiedzy z podręczników, może są jakieś książki zawierające podstawowe informacje o tym zawodzie?
Zdaję sobie sprawę, że pytanie jest co najmniej .... nietypowe, ale nie chcę myśleć o tej pracy tak jak przedstawiają to w wyimaginowanych scenariuszach seriali, interesuje mnie przede wszystkim rzeczywisty obraz sytuacji.
Mam nadzieję, że ktoś zechce mi odpowiedzieć smile

36

Witajcie młode dziewczyny,nie tak szybko się można dostać do pracy w policji jak sobie to wyobrażacie.Po pierwsze wysoka sprawność fizyczna, następnie testy na inteligencję,psycholog którego nie oszukasz,  a jeżeli się już dostaniecie... to nauki od groma i ciut ciut, a jaki ciężki ten pistolet bo przecież wszyscy muszą umieć strzelać:)  z broni a nie oczkami.No ale marzenia nie kosztują.

37

Półroczna Szkółka w zależności od miejsca skierowania w Szczytnie, Piasecznie, Słupsku, Legionowie, Pile, bądź w Katowicach.
U mnie było Legionowo smile
Test sprawnościowy, multiselect, psychotesty, test wiedzy ogólnej, rozmowa z psychologiem.
Dodatkowe punkty w rekrutacji doliczane są za ukończone studia, najlepiej kierunkowe w tym zawodzie, np. Bezpieczeństwo Narodowe.

Miłego zdawania smile

38

Witam smile

czy ktoś mógłby odpowiedzieć mi na kilka pytań, bo mam lekkiego zgryza.

1. Obecnie pracuję, ale chciałabym się starać o przyjęcie do policji (tak, wiem...długa droga przede mną;)). Rozumiem, że z obecnej pracy musiałabym się zwolnić, jakbym przeszła rekrutację i szła do szkółki? Jak to wygląda w praktyce..? Do kiedy tak naprawdę mogę pracować? Jest to dla mnie istotne, bo nie mogę zostać bez środków do życia....
2. Tatuaże. Czy orientuje się ktoś, czy w K-cach jest z tym problem?
3. Nie mam stwierdzonej niedoczynności tarczycy, ale przyjmuję eutyrox, bo mój lekarz stwierdził, że wyniki mieszczą się co prawda w granicach, ale mogę mieć je lepsze wink no i tu jest problem....miałabym się nie przyznawać, że przyjmuję eutyrox, czy np. poprosić o wydanie opinii mojej endokrynolog...?

Pozdrawiam

39

1. Jak już Cię przyjmą to wyznaczają termin stawienia się do służby i na załatwienie innych spraw (typu rozwiązanie umowy z pracodawcą)
2. Zależy jaki tatuaż, wąż na całej twarzy raczej nie przejdzie, niewidoczny nie będzie problemem (ewentualnie psycholog/psychiatra będzie Cię pyta o to i dorobi swoją historyjkę:)
3. Komisja lekarska jest na końcu, jak nic nie wykryją to przejdziesz

40

dzięki za odpowiedź smile o tatuażach trochę się naczytałam i jednak mogę mieć problem. Mam wydzierane pół pleców i 2 małe tatuaże na podbrzuszu. O ile podbrzusze pewnie by przeszło, to z plecami może być problem. No nic. Spróbować można smile niektórzy widzę odwołują się od decyzji do sądu administracyjnego, więc może będzie na przyszłość jakaś podkładka wink

Posty [ 41 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024