Gdzie mozna kupić w Łodzi dobrą śmietanę kremówkę tzn.żeby miała dobry smak,bo te wszystkie które do tej pory kupowałam nie miały smaku smietany.:(
Najlepsza moim zdaniem jest śmietana " Łaciata" 30 % albo "Łowicz " 36 %.Jak chcesz ja wykorzystać do ubijania , to tylko taką z kartonu, inna albo się nie ubije , albo podejdzie woda , albo szybko zrobi się masło.
ja do ubijania korzystam z takiej 30 % ,kremówki i ona jest w woreczku. jest dobra w smaku i nie podchodzi wodą
4 2011-09-08 11:33:57 Ostatnio edytowany przez aniolek27 (2011-09-08 11:34:52)
Ja miałam trochę myślenia na ten temat..Mieszkam w Irlandii i oprócz standardowej śmietany jest tzw. double cream - jednak zawiera ponad 40% tłuszczu! No więc musiałam kombinować i znalazłam tzw. whipped cream, która odpowiada naszej kremówce. Oczywiście korzystam też z polskich produktów, jeśli mam taką okazję. A z przyjemnością musze stwierdzić, że ceny spadły i są porównywalne do tańszych sklepów jak lidl i tesco. Nawet oferują polskie kosmetyki po cenie odpowiednio zredukowanej na euro i nie przepłacam. Wcześniej przywoziłam zapasy z PL, bo po co płacić parokrotnie więcej. ![]()