Noc bez pieluchy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Noc bez pieluchy

Witam Was serdecznie,
piszę o sprawie która mnie trochę męczy a zarazem bardzo interesuje ponieważ mam 2,5 letnią córkę i chciałabym nauczyć ją aby w nocy nie korzystała z pieluchy.
Córka sama woła już siku w dzień i nawet sama potrafi już skorzystać z toalety bez niczyjej pomocy jedynie muszę zaświecić światło i spuścić wodę, bo mała sama nie ma siły nacisnąć spłuczki a kontakt ze światłem wiadomo za wysoko.
Do tej pory córka spi w pieluszce w nocy gdyż przy tych mrozach zdarzało jej się budzić jak kalofyfer grzał w pokoju i prosić o wodę do picia. Wtedy jak rano wstawała wiadomo pieluszka cała pełna. Jednak jak śpi całą noc również budzi się rano i pieluszka jest posiusiana, npewno nie tak jak chce w nocy pić. Gdy rano wstaje zaraz idziemy do łazienki, mała ściąga pieluchę robi siusiu do wc i zakłada majteczki. Wieczorem też nie daję jej dużo do wypicia, po kubku kakao na wieczór albo mleka idziemy jeszcze siku przed samym spaniem.
Próbowałam tłumaczyć córeczce że jak tylko w nocy zachce się jej siku to ma nie robić " pod siebie" tylko zawołać mnie i pójdziemy do toalety, albo po prostu wytrzymać do rana, ale bezskutecznie.
Nie wiem, może któras z Was miała podobny przypadek, proszę poradzcie co w tej sytuacji zrobić? Jak nakłonić córkę do spania bez pieluchy bez moczenia łóżka?

A zapomniałam dopisać że córka spi na normalnym rozkładanym tapczanie gdzie później cięzko doprać siku pomimo tego że stosuję podkłady pod przścieradło w razie gdyby mała posikała ale wiadomo i tak gdzieś przeleci..
Poradzcie coś:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Noc bez pieluchy

sprawdzony sposob na dwójce dzieci:
picie oststnie 2h przed spaniem, siku przed pujsciem spac, kupienie pieknych majteczek i pokazanie ze jest duza dziewczyna i spac juz bedzie w majtkach(spodenkach) tak jak mama:)
pewnie ze zrobi siku przez pierwszy tydzien ale potem zalapie ze nie ma "zabezpieczenia" i musi wstawac.
u mnie po tygodniu(u chlopca po 2tygodniach) problem zniknal a podklady poradzily sobie u lozko bylo suche.
powodzenia

3

Witam

Mam ten sam problem, z tym ze moja córcia ma juz 3 latka, w dzien przestala nosic pampersy jak miala 1,5 roczku. ALe noce sa ciezkie, zadko kiedy jest suchy pampers, latem probowalam bez pampersa na noc, po 2 miesiacach sie poddalam, maz zalozyl pampersa. I ogolnie problem jest do dzis, w nocy nie ma picia wogole, przed spaniem zawsze jest siku na wc.

4

A może pozwolić im się w nocy posikać? Wiem, czytałam, że dziecko śpi na tapczanie, ale są do kupienia ceratki, ewentualnie jakoś inaczej dałoby się łóżko zabezpieczyć. Wieczorem jak zawsze wysadzić dziecko na siusiu, ubrać majtki, wytłumaczyć, że dziś bez pieluchy i trzymać kciuki za powodzenie. Może jak maluch obudzi się zmoczony raz czy drugi to połączy fakty, tym bardziej, że z tego co piszecie w dzień problemu pieluchowego nie ma.

Mama która wypowiedziała się jako druga trafiła w sedno smile wiadomo, człowiek jest wzrokowcem i jak kupimy jakieś fajne majtusie, pokażemy, wytłumaczymy to po jakimś czasie załapie wink

6

Hehe, tak, pomysł "syla135" zdecydowanie dobry i sprawdzony, dzieci się w ten sposób szybko uczą smile PS. Dorośli czasem też, choć nie tej kwestii tongue

7

Po kolacji nie dawać dziecko dużo płynów do picia, żeby nie było konieczności częstego korzystania z pieluszki. smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024