Wieczorne mdłosci w ciąży? Miałyście tak? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Wieczorne mdłosci w ciąży? Miałyście tak?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

1 Ostatnio edytowany przez nie-egoistka (2012-02-03 19:33:03)

Temat: Wieczorne mdłosci w ciąży? Miałyście tak?

Witajcie, powiedzcie mi...
Hm... Źle zaczęłam;)
Jestem w ciąży;)
To sam począteczek więc jestem przejęta wszystkim, więc powiedzcie mi czy ja jestem jakas dziwna czy wy też miałyście koszmary wieczorne pt "niedobrze mi" ? Rano jeszcze bywa do zniesienia, ale im bliżej wieczora tym gorzej... o co chodzi? napiszcie..
Powszechnie się przyjęło że kobieta w ciąży ma poranne mdłości. Ale wieczorami? Przed snem? co o tym myslicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wieczorne mdłosci w ciąży? Miałyście tak?

hmm ja miałam to szczęście że w ciąży ani razu nie wymiotowałam... hihi big_smile smile więc nie pomogę ;/

3

Nie-egoistka ja również w ciąży nie wymiotowałam smile
ale zdarzało się czasami że mnie wieczorami mdliło ale szybko przechodziło na szczęście smile

4

ja jestem w 7mc i do tej pory mam mdłości, z poczatku miałam większe teraz jakoś ustąpiło smile zdarzało się, że były całymi dniami od rana do wieczora aż z łóżka nie chciało się wstawac, więc się ciesz że nie masz aż tak ciężko, inne wymiotują sad

5

Owszem, też miałam wieczorne mdłości. Ja do kuchni nie wchodziłam, bo wydawało mi się, że niesamowicie w niej zajeżdża jedzeniem, ze w zlewie wszystko śmierdzi i od razu musiałam się położyć smile Teraz na końcówce wszystko minęło na szczęście smile
Wieczorne mdłości to w zasadzie nic dziwnego, wiele kobiet je ma wbrew utartym opiniom ;P

no i gratuluję smile

6

Ja w ciąży też miałam wieczorne mdłości, w zasadzie nawet częściej mnie mdliło wieczorem niż w ciągu dnia i rano tongue więc myślę, że to chyba normalne smile każdy organizm jest inny, dlatego pewnie każda z nas ma mdłości o innej porze dnia smile

7

Miałam mdłości przeważnie rano.Ale cóż każda kobieta ciążę przechodzi inaczej.

A ja mam i rano i wieczorem. tongue

9

Nie-egoistka
Na poczatku ciazy (az do czwartego miesiaca) nie mialam mdlosci tylko wtedy, gdy spalam. Tak wiec calymi dniami mnie mdlilo, wymiotowala, mialam bole glowy, bylam caly czas spiaca i zmeczona. Schudlam w sumie 8 kg. Po czwartym miesiacu, wiekszosc dolegliwosci ustapilo, z tym, ze nadal mialam poranne mdlosci. Moja kolezanka w przeciwienstwie do mnie, obsciskiwala ubikacja wieczorami, tak wiec miala wieczorne mdlosci i jest to jak najbardziej naturalne. Kazdy organizm inaczej znosi ciaze, tak wiec musisz zacisnac zeby i przetrzymac te meki big_smile Bedzie coraz lepiej, tak wiec glowa do gory. Jesli zbytnio bedziesz sie czyms niepokoic, zawsze mozesz zapytac swojego lekarza. Zycze wytrzymalosci smile

10

Hm ja też przeważnie mdłości i wymioty miałam rano. Na początku ciąży to dzień w dzień biegałam rano do kibelka bo bylo mi straaaasznie niedobrze. teraz na szczęście wszystko minęło, chociaż czasami jeszcze zdarza mi się wymiotować z samego rana, ale jak coś zjem to potem już się dobrze czuję;-)

11

Dzieki wielkie, troche mnie to uspokoiło;)
Bo koleżanki się ze mnie śmiały że jakis przewrotowiec jestem;)
Ale juz mi raźniej;)

12

Ja przy pierwszej ciąży czułam się jak młody bóg :-D teraz przy drugiej jest tragedia też dopadły mnie wieczorne mdłości

13

Nie wiem skąd wzięło się pojęcie "poranne mdłości" ;p
Ja miałam głównie wieczorami, ale bez wymiotów.
Niestety trzeba to przeżyć hmm
Powodzenia smile

14

Pierwsze swoje mdłości w ciąży, co podsunęły partnerowi myśli że to może być ciąża - były właśnie wieczorem! Okazało się, że rzeczywiście byłam wink

15

jak najbardziej mdłości mogą być o różnej porze dnia, ja miałam lekkie na szczęście w czasie swojej ciąży

16

To jak najbardziej normalne. Ja miałam nudności rano, w południe i wieczorem. Trwało to ok 3 miesięcy i się uspokoiło. Najgorsze było to, że nudności przychodziły akurat wtedy kiedy modliłam się, żeby nie przychodziły. Bo wyobraź sobie, że jesteś w supermarkecie, czujesz, że nie wytrzymasz - a łazienka hen, hen za horyzontem big_smile

17

To ty się ciesz ze tylko mdłości masz,  ja jak bylam w ciąży to przez cały dzień było ok ale jak przychodził wieczór to byla masakra i jeszcze gorzej czasem,  mdłości silne byly normą wieczorna i dochodziły do tego wymioty które trwały nawet do późnych godzin wieczornych,  o kolacji to moglam tylko pomarzyć,  wieczór i noc to był chorror dla mnie nawet w niektóre dni.

18

a co byście powiedziały na mały lek na mdłości przygotowany specjalnie dla przyszłych mam - prevomit. Ma w składzie naturalny imbir, który wpływa na prawidłowe funkcjonowanie żołądka

19

Ja niestety wymiotowałam przez wszystkie ciąże od rana do nocy (a ciąż było trzy smile  ) Oczywiście były lepsze i gorsze dni, ale za każdym razem wyglądałam jak wrak człowieka z brzuszkiem i w każdej ciąży lądowałam w szpitalu z powodu wycieńczenia organizmu. Pomagał mi tak naprawdę tylko imbir. Przeżyłam i chętnie zaszłabym w ciążę czwartą smile

20

U mnie mdłości przychodzą popołudniu tongue odchodzą wczesnym wieczorem. Nie wymiotuje, (odpukać) oby jak najdłużej. Ale same mdłości też potrafią być nieznośne.. Eh

21

Przyszła Mama napisał/a:

U mnie mdłości przychodzą popołudniu tongue odchodzą wczesnym wieczorem. Nie wymiotuje, (odpukać) oby jak najdłużej. Ale same mdłości też potrafią być nieznośne.. Eh

No to nie ma na co czekać - weź sobie spróbuj prevomit - zobaczysz, że pomoże

22

Przyszła Mama napisał/a:

No to nie ma na co czekać - weź sobie spróbuj prevomit - zobaczysz, że pomoże

23

Ja tam bym uważała na wszelkie specyfiki i suplementy w ciąży i jednak próbowała ratować się naturalnymi sposobami

24

Tez tak sadze, a niecierpie łykać tabletek - zawsze mam z tym problem hmm a po co sobie jeszcze chemie dokladać w tym i tak trudnym okresie. w ciazy tylko kwas foliowy

25

Ja na początku ciąży miałam mdłości od rana do wieczora, rano były jeszcze do zniesienia, ale i tak zjedzenie śniadania było cudem, a wieczorem to już tragedia tongue

26

moja szalona babcia zawsze chce na mnie testowac jakies domowe sposoby tongue znacie pewnie historie o chorobie lokomocyjnej i zaklejaniu pepka plastami? gdzies teraz wyczylała, że na mdłości mozna działaś akupresurą i że to pomaga. nie wiem co jeszcze wymyśli tongue

27

jak jest sie w ciazy i rzyga dalej niż widzi to każdy sposób będzie dobry tongue

28

klementynkowa napisał/a:

moja szalona babcia zawsze chce na mnie testowac jakies domowe sposoby tongue znacie pewnie historie o chorobie lokomocyjnej i zaklejaniu pepka plastami? gdzies teraz wyczylała, że na mdłości mozna działaś akupresurą i że to pomaga. nie wiem co jeszcze wymyśli tongue

Babcia może miec rację. Już w kilku artykułach widziałam informacje, że akupresura to naturalny sposób (i to takich medycznych) wiec coś w tym musi być. Są nawet takie opaski akupresurowe sea-band, są do kupienia normalnie w aptece. Pewnie nie na kazdego działa, jak i wiele leków.

29

Jestem w ciąży i mdłości zdarzają mi się tak samo rano jak i wieczorem. Nie masz się czym przejmować. Też czasem nie daje mi to zasnąć albo budzę się w nocy.  Ja sobie radzę tak, że mam wyżej poduszkę i popijam sobie herbatkę z imbiru- pomaga. Ta z tekane ma dość dużą zawartość imbiru 24%.

30

na mnie takie herbatki i ziółka nie działają i już w sumie nie wiem, co mam robić, bo przetestowalam chyba wszystkie naturalne metody a dalej czuje sie koszmarnie

31

A joga, medytacja, techniki relaksacyjne i inne bajery z dalekiego wschodu? smile Na niektore koboety to rzeczywiscie fajnie dziala. Postawic mozna tez w sumie na opaski akupresurowe. Czytalam o nich ostatnio na jakims blogu. Drogie to nie jest a podobno dziala kiedy nie dziala nic innego smile

32

o takich bajerach to ja nie slyszalam, ale tez nigdy nie interesowalam się taką tematyka. U mnie ten okres mdlosci nie byl jakos szczegolnie meczacy. Wystarczyly regularne male posilki, mieta, melisa i inne ziólka

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Wieczorne mdłosci w ciąży? Miałyście tak?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024