Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Co podajecie na szwedzkim stole, ja niedługo organizuję rodzinną imprezę i postanowiłam, zamiast tradycyjnej biesiady zrobić właśnie szwedzki stół, na pewno przygotuję jakieś sałatki, koreczki i tartę. Czy macie jakieś ciekawe oryginalne przepisy na koreczki , jakąś tartę czy niezawodną sałatkę?Czy podajecie coś jeszcze???
Sałatki muszą być:) wystarczą ze dwie-jedna do najedzenia a druga lżejsza albo owocowa:)patera z owocami jak najbardziej wskazana:banany, brzoskwinie, mandarynki, jabłka. I koreczki- ja lubie z czarnymi winogronami, najczęściej nabijam na wykałaczkę czarne winogrono, kostkę żółtego sera, kawałek ananasa z puszki i na końcu dużą rodzynkę z tych królewskich. Albo modyfikacja winogrono, ser feta z zalewy w kostkach,ananas i rodzynka..Ja wolę te bardziej owocowe, choć wiem że niktórzy robią kombinacje sera żółtego papryki , ogórka kiszonego i kabanosa...ja polecam te owocowe, są bardzo smaczne;)
Strony: 1