A'la pieguski - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez Olinka (2012-01-31 00:33:13)

Temat: A'la pieguski

Witam. Jakiś czas temu miałam ochotę coś upiec. Na myśl przyszły mi pieguski, więc od razu poszukałam przepisu. I znalazłam niedozwolony link 
Dzisiaj wieczorem się za nie zabrałam. Wyszły naprawdę smaczne, polecam. smile
Sami zobaczcie:

http://img29.imageshack.us/img29/466/3001121818.th.jpg

http://img23.imageshack.us/img23/6472/3001121901.th.jpg

Post został edytowany ze względu na naruszenie Regulaminu Forum. Jednocześnie przypominam, że na forum nie umieszczamy treści o charakterze reklamowym, nie wklejamy linków do komercyjnych stron internetowych i innych forów. Dziękuję za dostosowanie się i pozdrawiam, Moderatorka Olinka

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: A'la pieguski

Pamc, to może podasz nam dokładny przepisik? smile

3 Ostatnio edytowany przez Pamc (2012-01-31 12:40:44)

Odp: A'la pieguski

A więc daję przepis:

1 kostka miękkiego masła
1 szklanka cukru
1 jajko
2,5 szklanki mąki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki sody
1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
1 szklanka orzechów włoskich

Czekoladę pokroić w kostkę, orzechy posiekać, ale dość grubo.
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko i wymieszać. Dodać mąkę, sodę, sól i dokładnie wymieszać (można zmiksować).
Do masy dodać orzechy i czekoladę (można podzielić i jedne zrobić z orzechami, a drugie z czekoladą).
Piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni.
Z masy robić małe kuleczki (wielkości orzecha włoskiego) i układać na blaszce, zachowując dość duże odstępy, ponieważ ciasteczka się "rozpłyną".
Piec 10-15 minut.
Można dodać też mak, rodzynki czy inne bakalie albo olejek do ciast - na co kto ma ochotę.

Autor - kayanis.

Nie chciałam, aby to była żadna reklama, tyle tylko, aby były zachowane prawa autorskie. smile

A, jeszcze chciałabym dodać, że ja piekarnik nastawiłam na 150 stopni, bałam się po prostu, że mi się za bardzo spieką. No i wtedy oczywiście też czas się zwiększył do 20-25 minut.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024