Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2007-08-22 23:43:25

appricot
Niewinne początki

ROZSTĘPY - jak się ich pozbyć?

Już łatwiej pozbyć się cellulitisu, z rozstępami jest gorzej!!!Możecie poradzić jak sobie z nimi dać radę, chyba porobiły mi sie po szybkim schudnieciu i zbyt intensywnych ćwiczeniach:(

#2 2007-08-30 23:23:22

noowa
Gość

Re: ROZSTĘPY - jak się ich pozbyć?

Nam się zdaje,że tylko kobiety w ciąży maja rozstępy...a za rozstępy odpowieda kortyzol wydzielany przez nadnercza, czyli po prostu hormon stresu, który wydziela się w okresie dojrzewania, trudnych momentach życiowych i także podczas ciąży. Za mało cynku i sterydy tez przyczyniają się do powstawania rozstępów. To wszystko powoduje,że kalogen traci elastyczność i widac co widac!!!:\ Ja się też ich dorobiłam, ale chyba właśnie przez stres ,nie ćwiczenia!!!Na początku były różowe a potem miały taki białawy kolor i jedyną ardą były kremy!!!Na początku nieświadoma różnic używałam anycellulitowych i w sumie kupiłam sobie 3 w 1 AAAtycellulit.Oceanic, dość drogie  to było ponad 40 zł, al emasowałam pzry okazji skórę, i nawet się zmniejszyły:)

#3 2007-08-30 23:31:01

miodzio
Zaglądam tu coraz częściej

Lepiej zapobiegać niż leczyć, ja profilaktycznie smaruję się kremem  z firmy Barwa, przeciw rozstępom,al ewiem,że ostatnio na rozstępy robią sobie panie różne zabiegi-moja kole żanka bardzo przytyła w czasie ciąży, a potem jak schudła to fatalnie wyglądaa taka rozciągnięta skóra,ze az zdecydowała się na mezoterapię,ponoć to najskuteczniejsza metoda, wstrzykuje się coś pod skórę, i to powoduje,że znowu  zaczyna się tworzyć kalogen. Ale efekty były niezłe, no po tch rozstępach w ogóle śladu nie ma ta moja kumpela.

#4 2007-08-31 19:56:20

ClonMack
Powoli się zadomawiam

jest taka masc sama jej uzywalam bo mam na piersiach rozstepy...ona powoduje ich zblakniecie bo one beda juz do konca zycia to sa blizny i ich sie nie da wyzbyc;/
FISSAN!!skuteczna!!

#5 2007-09-25 13:33:24

basianyc
Niewinne początki

Zmagam się z rozstępami po ciązy...niestety sie przytyło....

Szukałam kremu z Avy ale niestety trudno go dostać...aż znalazłam w sklepie Esentia.pl

Szczerze polecam, bo naprawdę działa!! Firma może mniej znana, natomiast używałam różnych kosmetyków na rozstępy, tych droższych również- ale Ava jest najlepsza:)
Polecam szczerze!

Ostatnio edytowany przez basianyc (2007-09-25 13:33:52)

#6 2008-02-17 18:16:25

kknd
Net - EKSPERT

Z rozstepami nie da sie wygrac, zawsze cos zostanie, mozna je wybielic (one z czasem same sie wybielaja) kremy z mocznikiem > 15-20% (lub wiecej) powoduja szybsze zluszczanie skory a tym samym szybsze wybielanie rozstep moga sie przy tym troche "zwezic". (na recepte za 100g - ok 6zl).

kremy z mocznikiem od 10 do 15% - dzialanie nawilzaja, powyzej 15% zluszczaja

Zaradczo mozna nacierac sie kremami nawilzajacymi, oliwka.

Fryzjerstwo to nasza pasja
Pracownia Fryzur Olsztyn, Wilczyńskiego 6 osiedle Jaroty Tel. 511 272 191
Moje porady na "Forum dla kobiet"
Fryzjer Stylistka Aneta

#7 2008-02-17 21:21:59

Carol
Net - EKSPERT

Polecam na walke z bliznami-roztepami zabiegi z kwasami AHA. Nie zlikwiduja jako takich zmian roztepowych ale znacznie wybielaja, a to juz sukces!

Ostatnio edytowany przez Carol (2008-02-17 21:22:25)

Psycholog z wyksztalcenia.
Obszar zainteresowan: piękno człowieka.

#8 2008-04-24 22:12:46

cilii
Gość

Hej dziewczynki, własnie przymierzałam sobie wiosenne sukienki i tragedia !!!! Mam straszne rozstępy na udach i pupie sad Po prostu jakiś koszmarek - jeszcze rok temu ich nie było a teraz mnie dopadły. Który krem najlepszy? Mam w lipcu ślub i jak się tego nie pozbędę to mam z głowy ten ślub , bo będę o tym myśleć i się zadręczać sad jak się tego pozbyć w dwa miesiące ?

#9 2008-04-26 22:05:05

Skrzatka:)
Niewinne początki

Dziewczyny a wiecie jaki czas po ciązy musi minąć aby można zacząć na dobre walkę z rozstępami? Rozumiem, że teraz na mój 5 miesiąc ciąży pozostaje tylko nawilżanie newralgicznych punktów?? I po prostu dbanie o dobre samopoczucie smile Czyli jakieś kosmetyki pod hasłem zatroszcz się o swoje zmysły, luz i chłód- to dobre na wakacje, jakaś reklama mi się przypomniała smile

Czasem mruczę, czasem nie wink

#10 2008-05-25 14:01:45

viviane
Gość

Ja smarowałam rozstępy No Scar - kremem z masy perłowej i trochę je rozjaśniłam. Nie powiem, żeby całkiem zniknęły- ale są bledsze. Rozstępy tzreba traktować tak jak blizny. Co dobre na blizny będzie dobre i na rozstępy.

Dodaj odpowiedź

Stopka forum