Kabina prysznicowa i brodzik? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Kabina prysznicowa i brodzik?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1

Temat: Kabina prysznicowa i brodzik?

Witam
Kolejne pytanie odnośnie urządzania mieszkania. Teraz przyszedł czas na łazienkę. Zastanawiam się nad rozmiarem brodzika - 80 czy 90 cm? Boją się, że 80 cm będzie za mały - jaki rozmiar brodzika/kabiny wy macie? No i oczywiście jakiej firmy kabina.
A poza tym czy któraś z was może mi doradzić jaki brodzik brać - plastikowy (akrylowy) czy blaszany (stal emaliowana)?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kabina prysznicowa i brodzik?

90 na pewno będzie bardziej komfortowa, mniej klaustrofobiczna :-)
Firm Ci nie polecę, tyle tego na rynku. Poszukaj w internecie producentów. Nie wybierałam najtańszego ale też - uważam - ze nie przepłaciłam.

Radziłabym akrylowy. Jest cieplejszy i mniej dudni, zwłaszcza jak się dobrze przygotuje przestrzeń pod nim. Przy używaniu właściwych środków czystości - jest praktycznie niezniszczalny.
Ale najważniesjze na co bym Ci zwróciła uwagę, to nie wybór produktu, a fachowiec, który będzie instalował. Taki, który zrobi to tak, że po latach nic nie będzie skrzypieć, ruszać się, czy odłazić uszczelniająca warstwa akrylowa.

3

Witaj
Mam brodzik narożny 90 cm firmy sanplast.Brodzik jest z odlewu mineralnego- to moim zdaniem coś znacznie lepszego niż blaszaki i plastiki.
Miałam w jednym mieszkaniu plastikowy a w domu na wsi mam blaszaka.Oba nie sprawdziły się.

4

Hey ja mam
Brodzik kwadratowy głęboki RADAWAY KORFU C 90
nie moge wstaiwc linka ani obrazka ale on jest opisany w sklepie cudne łazienki
mozna sobie wejsc obejrzec. Kabine tez mam Radaway, sobie chwale. smile

5

mnie osobiście sie podobają brodziki koło, tymbardziej, że są po prostu tanie:

domarket pl/lazienka/brodziki/kwadratowe/kolo-standard-plus-brodzik-kwadratowy-80x80-cm-gleb-9-cm-odplyw-52-mm-xbk1580000.html

6

ja mam kabinę i wannę z koła,w zasadzie  niby dobra firma a wszystko to,to badziewie,drzwi od kabiny latają,bo kółka na dole w szynę nie wchodzą,panel zakrywający wannę chyba po roku pękł na pół,brodzik i wanna są z akrylu wiec szybko zachodzą brudem,6 lat temu wydałam na to ok 5000zł,pieniądze wyrzucone w błoto

7

U mnie mamy 90cm plastikowy akrylowy, narożny. Jak dla mnie im większy tym lepszy a im głębszy ma brodzik tym lepiej dla dzieci. Niestety większy się nie zmieścił sad Moja siostra (6 lat) napuszcza wody do brodzika i kąpie się jak w wannie. Fajne rozwiązanie, bo oszczędza wodę wink i przy tym zdąży pobawić się, zanim woda ostygnie big_smile
Sprawdził się u nas panel, bez którego mycie jest nudne xD
http://nokautimg3.pl/p-bf-18-bf182202229c80a335af694c07fdd9ab500x500/ravak-panel-do-hydromasazu-totem-jet-x01351.jpg

8

My w łazience zrobiliśmy dużą kabinę - 1,0x1,0 m, ścianki wymurowane z pustaków szklanych (czeskich - tanio w Castoramie). Drzwi Aquaformu szer. 80 cm otwierane, a nie rozsuwane.
To był wybór celowy, i nie żałuję. Pomimo pozornej szerokości w drzwiach rozsuwanych nigdy nie dostaniesz takiego przejścia - 80 cm. Ustawiczne bytowanie w hotelach z ich kabinkami wydusiło na mnie decyzję o należytym (czytaj - przestronnym) rozwiązaniu miejsca do kąpieli.
Pozdrowienia

9

Ja mam kabinę firmy Kerra, do tego kwadratowy brodzik bodajże 80 cm. Na plus, że jest dość głęboki więc przez jakiś czas córeczka mogła się pochlapać :-)

10

Ja mam w swojej łazience brodzik 90x90cm i taki też zdecydowanie polecam. Firma Aquaform (produkty dobre w bardzo rozsądnych cenach).

11

Co do rozmiaru brodzika, to jednak najlepiej go dopasować do własnych potrzeb. Ciężko polecić mi konkretny rozmiar. A co do materiału to, popularne są brodziki akrylowe. Jednak uważam, że znacznie lepsze są te, z odlewu mineralnego. Brzmi trochę jak materiał z kosmosu, ale jest już coraz bardziej zanany i doceniany  Po pierwsze, brodziki z odlewu wyglądają znacznie lepiej - mają fajny, nowoczesny wygląd. Po drugie, łatwiej utrzymać je w czystości. Odlew mineralny jest bardzo gładki, dzięki czemu bród nie ma się gdzie osadzać. Pokusiłam się przy ostatnim remoncie na taką zmianę i wypróbowałam "na własnej skórze". Wybrałam markę Sanplast, ponieważ miała bardzo duży wybór brodzików, właśnie z odlewu. Korzystam około pół roku i jestem bardzo zadowolona.

Czym większa kabina tym bardziej komfortowa, o ile na to miejsce pozwala w łazience. Rozmiar 90x90 cm jest OK'. Polecam brodzik podpłytkowy, bezprogowy i kabinę najlepiej ze szkła hartowanego.

13

czesc dziewczyny!  jak sprawdzają się u Was kabiny prysznicowe bezprogowe? obawiam się o szczelność, ale może niepotrzebnie  (mamy odpływ liniowy)

14

Mam taką, jeśli odpływ jest drożny to woda ładnie spływa i nie wylatuje za kabinę, nawet przy intensywnym prysznicu
Zdjęciu z montażu, teraz na dole jest założona uszczelka

Zerknij sobie na firmę Sanplast https://www.tv.starachowice.pl/firma/4840,sanplast Mają dobrej jakośći szczelne kabiny.

https://scontent-cdg4-2.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/414083267_7169517729767035_6751259343079285053_n.jpg?stp=dst-jpg_p160x160&_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=bd9a62&_nc_ohc=Pci_66qU9S4Q7kNvgECZGbT&_nc_ht=scontent-cdg4-2.xx&_nc_gid=Ag8f5ohZUmr2Ojbpfo0xGfg&oh=00_AYB-FAHT9pn1R4-gPDcLM-yOuGw-1NM79hGpP9l2KjD_xw&oe=66F33CC8

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Kabina prysznicowa i brodzik?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024