wielowodzie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » wielowodzie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: wielowodzie

hej moja siostra jest w 31 tyg ciazy wykryto u niejn za duzo wod plodowych czy to cos powaznego co jej grozi prosze o odp

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wielowodzie

wiesz kochana ja tez miałam wileowodzie tyle że u mnie pojAWiło sie to gdzieś w ósmym miesiacu, miałam ogromny brzuch i cala spuchnieta doslownie cała a nie jestem gruba tak normalnie,miałm wysokie cisnienia aż wkońcu zatrucie ciżowe które jest bardzo grozne,nie chce cię straszyc bo nie wiem czy każde wielowodzie konczy się zatruciem ale tak dla pewności niech siostra zmierzy ciśnienie sobie i mam nadzierje ma dobrego lekarza ,bo musi byc pod stała opieką .

3

zegar20 napisał/a:

hej moja siostra jest w 31 tyg ciazy wykryto u niejn za duzo wod plodowych czy to cos powaznego co jej grozi prosze o odp

Czy siostra jest pod opieką lekarską z tego powodu? Sądzę, że najlepiej porozmawiać o tym właśnie z lekarzem, który prowadzi ciążę. Wpisz też wielowodzie w wyszukiwarkę - z tego co widzę, jest trochę info na ten temat, jednak najpewniejsze informacje już pod katem konkretnie siostry otrzymacie od lekarza

4

hej siostra jest pod opieka lekarska ale martwie sie czy dzidzius urodzi sie zdrowy

5

wiesz każde wielowodzie jest niebespieczne zarówno jak dla matki i dziecka jak wspomniała koleżanka wpisz se w wyszukiwarce dowiesz sie co nie co.Siostra jest w 31 tyg.ciąży a to znaczy że wód jeszcze przybędzie,spodziwam sie że lekarze zadecyduja o  wcześniejszym rozwiazaniu ciazy,oczywiście w czasie kiedy malec bedzie gotowy do samodzielnego zycia poza brzuszkiem mamy.

6

siostra jest teraz w szpitalu robia jej 2 razy dziennie ktg i wychodzi ze ma skurcze a;le ich nie czuje i dostaje zastrzyki na powstrzymanie skurczow a czy to jej nie zaszkodzi

7

podejrzewam  że nie czuje skurcz z powodu właśnie wielowodzia ,ja też tak miałam nic nie czułam dopiero jak wody odeszły wtedy poczułam,skoro lekarze podawają jej zastrzyki to musza wiedzieć co robią,boja sie żeby dziecko się nie urodziło a może podawają jej leki na no żeby , maluszek miał wykształcone płucka,tzrymam kciuki aby skurcze ustały.

8

tak skurcze juz ustaly dostala sterydy na rozwiniecie pluc u dzidziusia czy to oznacza ze porod bedzie wczesniej i czy deziecko bedzie zdrowe

9

skoro skurcze ustały to znaczy że jest juz okej nie martw się,tera siostra musi byc gdzieś w 32 lub 33 tyg. ciąży a im bliżej tym lepiej w 35 36 tyg. mozna spokojnie urodzic  dziecko,nawet gdyby tera dziudzius sie urodził to bedzie wszystko okej,trzymam kciuki :-)

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » wielowodzie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024