MATERACYK DO ŁÓŻECZKA DLA MALEŃSTWA !!!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » MATERACYK DO ŁÓŻECZKA DLA MALEŃSTWA !!!!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 46 ]

Temat: MATERACYK DO ŁÓŻECZKA DLA MALEŃSTWA !!!!!

mam pytanko odnośnie materaca do łóżeczka dla dziecka, jaki jest najlepszy waszym zdaniem ? tak żeby dziecko się dobrze rozwijało i było wygodnie maluszkowi. z jakich materiałów musi się składać??

będę wdzięczna za wsze opinie...

pozdrawiam smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: MATERACYK DO ŁÓŻECZKA DLA MALEŃSTWA !!!!!

Karolino, to chyba jakaś telepatia z materacem smile Łóżeczko kupuję od znajomej, która chce nam dać też materac, ale wydaje mi się, że lepiej żeby nasze Maleństwo miało swój materac. W szkole rodzenia jeszcze nam nie mówili o materacach, ale pan w sklepie mówił, że materac powinien być raczej miękki.

3

My mamy materac z trawy morskiej smile ja właśnie uważam, że materac powinien być twardszy wink

4

Karolina, musimy chyba pozbierać różne opinie i się poważnie zastanowić wink

5

Masz racje smile Dlatego właśnie zamieściłam ten post. Tylko coś odzewu nie ma sad  Kobietki taki mały apel, piszcie wszystko co wiecie na ten temat, będę wdzięczna smile:):)

Pozdrawiam

6

ja też będę wdzięczna za rady smile

7

My mamy dość twardy .

8

MsDomisiek napisał/a:

My mamy dość twardy .

A z jakich materiałów się składa ? smile

9

ja mam z gąbki z ikei ma ok 5 cm grubości jak na razie śię sprawdza i to fakt musi być twardy tak żeby nie zapadał się pod ciężarem dziecka smile

10

to dobrze wiedzieć, czekamy na opinie innych mam smile

11

Ja mam gryka pianka kokos i jest bardzo fajny

12

:)Karolala napisał/a:

no właśnie tez taki chciałam kupić oczywiście z atestem instytutu matki i dziecka

13

a ja kompetnie zapomnialam o kupnie materaca i dostala po bratowej aterac z gabki i powiem wam ze nic sie nie dzieje a materac ok 100zl  kosztuje! mysle ze wszystkie materace ktore maja atesty sa dobre dla dzieci! roznica jest od firmy i ceny... moj maretac jest nie twardy  ani za miekki!

14

karolina1990 z jednej strony jest inny , z drugiej inny. podobno jedna strona ma działać dobrze na plecki a z drugiej na coś tam. już nie pamietam bo kartke wyrzuciłam... nie pamietam z czego sie składa .

15

Tak Karolina oczywiscie atest jest najwazniejszy ale jak juz wspomnialam bardzo sobie chwale gryka pianka kokos bo twardszy jest na plecki dla dzieci ktore jeszcze nie siedza a pozniej mozna go odwrocic.

16

no dokładnie... i chyba własnie taki kupię.. jak już przyjdzie czas, chociaż juz bym najchetniej wszystko kupiła. ale jak to ten mój mówi, nie ma sie co spiszyć i ze wszystkim zdarzymy.. tongue tak więc czekam (chociaż ja to bardzo niecierpliwa jestem i chcialabym wszystko mieć "już i teraz" ) hehehe

17

tez tak mialam , chcialam wszystko kupic na hura , ale poczekalam smile

18

ja też tak mam, widać wszystkie przyszłe mamy tak mają smile Karola tak dużo czasu nam nie zostało, pamiętam jak niedawno pojawiły się dwie kreski a teraz bach już na półmetku jestem smile A skoro jesteśmy już przy materacu to co powiecie o poduszce dla maleństwa ??

19

moim zdaniem poduszka dla maleństwa nie jest potrzebna, dziecko powinno leżeć na płaskiej powierzchni.  a wy jak myslicie?

20

ale później to mu jakaś poducha chyba będzie potrzebna ??:)

21

jak przeglądałam zestawy pościeli to były takie że razem z poszwami były wypełnienia i do podusi też więc sądzę że taka płaska podusia może być smile

22

no też taką widziałam smile Pytanie czy z pierza czy z czegoś innego smile

23

Krzywizna85 napisał/a:

no też taką widziałam smile Pytanie czy z pierza czy z czegoś innego smile

5. Pościel wypełnienie - kołderka 90 x 120 cm

Wypełnienie  wyprodukowane z wysokiej jakości włókien poliesterowych silikonowanych, wyłącznie w I gatunku. Warstwa zewnętrzna to 100% bawełna. Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości wypełnienia, kołderka długo zachowa swoją pierwotną puszystość, kształt i właściwości cieplne, jest mięciutka i lekka oraz bezpieczna dla Twojego Maleństwa. Wypełnienie jest przeszywane na brzegach, po środku pikowane, co nie pozwala na przesuwanie się wkładu w trakcie użytkowania, a przede wszystkim w trakcie prania. Wypelnienie można prać w pralce.

24

ja miałam kokos-pianka oraz gryka-pianka ale ten pierwszy wydawał mi się lepszy:)

25

my dostalismy taka płaska podusie razem z lóżeczkiem. ale na razie niunio leży na płasko.

26

również go mam , słyszlam , ze taki jest najlepszy wink

27

pomocy1234 napisał/a:

również go mam , słyszlam , ze taki jest najlepszy wink

dodatkowo mam poduszkę trójkątna podłożona pod materac, która zapobiega zachlystywaniu sie dziecka , poniewać jest leciutko położony pod kątem , koszt ok 30 zł

28

Krzywizna , Karolina poduszka dla dzieciaczka nie jest potrzebna chyba że dla Was do karmienia żeby dziecko było wyżej i sięgało do piersi , przynajmniej ja tak sobie podkładam big_smile

29

noto jest dobry pomysł Kiciu smile

30

Pisałam do tej gazety "mamo to ja". jaki materacyk jest odpowiedni. i dopisali mi tak :

"Jeszcze niedawno uważano, że materacyk powinien być twardy,wykonany z kokosa lub gryki.
Obecnie specjaliści zalecają dla maluchów materacyki sprężynujące: lateksowe lub wykonane z pianki
poliuretanowej. Takie materace dostosowują się do zmieniające pozycji ciała maluszka i ułatwiają poruszanie w czasie snu.
Wybierając materac trzeba sprawdzić czy ma atest PZH lub opinie IMID."

31

Karola dobrze, że do nich napisałaś smile A teraz czy któraś z naszych mam kupiła taki materac dla swojego maleństwa ??

32 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-09-18 15:49:21)

Ja kupiłam dla mojego maleństwa materacyk z firmy hevea w sklepie internetowym  spam Maja wszelkie mozliwe atesty i sa przyjazne dla dziecka i dla rodziców bo są w rozsądnej cenie smile Pozdrawiam.

33

my z mężem kupiliśmy dla naszej córy  gryka pianka kokos naprawdę fajny materac

34

my zakupiliśmy podobnie jak dziewczyny wyżej materac pianka- gryka- kokos. poleciła nam go pani w sklepie. kupiłam zwykłe łóżeczko, a zainwestowałam w lepszy materac.

35 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2013-08-09 09:05:28)

Odgrzewam temat, bo wczoraj natknęłam się na innym forum na coś co mnie bardzo zaniepokoiło.

Sprawa dotyczyła materaców Kokos-pianka-gryka. Kilkanaście osób napisało, że te materace po stronie gryki pokryły się pleśnią, jednocześnie mówiąc, że nie były przesikane, ulane a w domu nie ma wilgoci.

Jedni mówili, że to prowokacja, inni, że wina leży w wypełnieniu, które nie jest gryką, a jedynie łuskami gryki.

Ja póki co skłaniam się ku lateksowym materacom ale nie wiem czy to dobry kierunek.

A co Wy o tym myślicie?

36

Ja tez zamowilam materacyk gryka kokos bo miał dobre opinie ale szczerze jak mi przyszedl do domu to mam mieszane uczucie jest dziwny w dotyku dosc twardy ta cala gryka przebija przez pokrowiec nie wiem czy to byl dobry zakup

37

Ja tez zamowilam materacyk gryka kokos bo miał dobre opinie ale szczerze jak mi przyszedl do domu to mam mieszane uczucie jest dziwny w dotyku dosc twardy ta cala gryka przebija przez pokrowiec nie wiem czy to byl dobry zakup

38

Witajcie! Ja tez początkowo chciałam kokosowy, bo oddycha, ale dowiedziałam się, że może być nieco zbyt twardy i czasem uczula maluchy. W związku z tym, że obydwoje z mężem jesteśmy alergikami, chcemy wyeliminować ewentualne uczulenia i za sprawą pozytywnych opinii wydaliśmy troszkę więcej i kupiliśmy lateksowy materac. Mimo, że jest ze sztucznych włókien, są one tak skonstruowane, że materac oddycha (w przeciwieństwie do zwykłej pianki), dopasowuje się też do krzywizn kręgosłupa, a nie jest jednocześnie zbyt miękki. Zobaczymy, mały jeszcze jakieś 2-3 tygodnie spędzi w moim brzuszku, a później będziemy testować zakup.

39 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2013-08-13 14:23:10)

Ja też się zdecyduje na lateksowy.
Sami śpimy na lateksowym, więc na dziecku też nie będę oszczędzać. W końcu materac dla dzieciątka, które bardzo dużo czasu spędzi w łóżeczku to bardzo ważny element wyposażenia.

40

my kupiliśmy gryka kokos i jestem zadowolona , nie jest za twardy ani za miękki , nawet jak położna przyszła to powiedziała , że dobry wybór , no ale każdy ma swoje zdanie smile

41

widze ze temat o materacu jest wink nie bd zakladac nowego, ale chcialam sie zapytac jak to jest z tym spaniem noworodka. w czym powinien spac? wystarczy samo przescieradlo na materac i dziecko powinno spac w rozku albo spiworku? czy nalezy kupic koldre? na roznych stronach pisza rozne rzeczy i juz sama niewiem jak jest lepiej.

odswieze troche watek - ja mam taki materac:
http://100sklepow.pl/storage/puchatkolandia/productgallery/big_1367317239816997270253296996.jpg
i chcialam go polecic zdezorietnowanym mamom, ktore maja stres przy wyborze (sama mialam), dziecko spi na nim bardzo dobrze, nie sadze, by bylo mu niewygodnie. do tego materac mozna prac recznie, co np dla mnie jest mega wazne

43

ja dla mojego małego Jasia kupiłam materacyk z łuską gryczaną i kokosem. Czytałam sporo szczególnie o właściwościach łuski gryczanej w materacach, mianowicie zapobiega wadom kręgosłupa i wspomagają leczenie wad już istniejących oraz zapobiega rozwojowi mikroflory. Koleżanka kupiła taki wcześniej od polskiego producenta comfortbe i go bardzo zachwalała więc i ja zdecydowałam się na ten sam model.

44

Ciężko jest samodzielnie wybrać odpowiedni materac dla dziecka nie znając się kompletnie na materacach. Ja mogę polecić fabrykę materacy z Nowego Sącza, gdzie na stronie mają podany numer telefonu z możliwością bezpłatnej pomocy specjalistycznej. Zadzwonisz tam i wszystkiego się dowiesz.

45 Ostatnio edytowany przez Olinka (2018-02-24 12:49:38)

my sie zdecydowaliśny na materac hypoalergiczny [spam], ma specjalnie ściągany do prania pokrowiec, wkład lateksowy do zamrażania i tak chronie małego przed roztoczami

46

Dużo z Was pisze, że wybrało materac gryka-kokos.
Szczerze mówiąc, ciężko znaleźć mi materac jedynie gryka-kokos; większość jest gryka-kokos-pianka.
Czy to właśnie taki materac miałyście czy jednak sam gryka-kokos? Jeśli sam, to może podpowiecie mi, gdzie taki kupić smile

Posty [ 46 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » MATERACYK DO ŁÓŻECZKA DLA MALEŃSTWA !!!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024