Ciekawe ilu ludzi zdaje sobie sprawę z faktu ,że Jezus Chrystus był rabinem ?
Ponadto sami Żydzi do dziś nie wierzą ,że Jezus był synem Boga.
Jego śmierć nie przyniosła żadnej zmiany na lepsze dla świata, co więcej kościół katolicki , którego członkowie mienią się tytułem alter-christos przez wieki i do tej pory jeszcze jest odpowiedzialny za tak straszne rzeczy,że trudno uwierzyć- wszystko oczywiście w "imię Pana". Ponadto oprócz zajmowania się głoszeniem (mocno zmodyfikowanego) słowa Bożego zajęli się dodatkowo finansami , polityką i gwałceniem dzieci na wielką skalę a Holendrzy wystąpili do trybunału w Hadze o uznanie zwierzchnika kościoła katolickiego Benedykta XVI za zbrodniarza przeciwko ludzkości.
Ciekawi mnie co tu napiszecie... ![]()
Marcinie, Chrystus nie przyszedł po to by zmieniać świat. On przyszedł, by świat zbawić od grzechu, a to nie znaczy, że ten grzech zlikwiduje, tylko, że POMIMO tego grzechu możemy osiągnąć zbawienie duszy. Świat jest taki jaki jest i jaki był, pełen grzechu i cierpienia, zmieniło się tylko to, że teraz mamy nadzieję zmartwychwstania i ci , którzy w to wierzą mają też przez to lepsze życie, bo wiedzą, że będą zbawieni.
W 4 zdaniach "streściłeś" ponad 2000 lat historii Kościoła i oczekujesz sensownej odpowiedzi? No to masz: strasznie płytkie to co napisałeś, wiedzę masz nikłą, a jej poszerzenie wymaga udzielenia Ci korepetycji, na co ochoty mi brak.