Praca po ochronie środowiska - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Praca po ochronie środowiska

Witam kochane kobietki. Postanowiłam założyć wątek żeby się zorientować jak wygląda rynek pracy po moim kierunku. W czerwcu będę się bronić i tym samym uzyskam tytuł mgr ochrony środowiska. Czy któraś z was studiowała ten kierunek, szukała pracy, bądz pracuje zgodnie z nim? Jak pomysle ze jeszcze pare mięsiecy i bede siedziec w domu i stresowac sie ze nie mam jeszcze pracy, albo czekac cierpliwie na telefon ktory nigdy nie zadzwoni to ogarnia mnie przerazenie. Wiem ze szału na rynku nie ma, pewnie lepiej było by gdybym miala chociaz inżyniera. Czy któras doswiadczona w temacie kobitka umiała by mi coś doradzić? smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Praca po ochronie środowiska

Ja studiuję inżynierię środowioska, trochę pokrewne kierunki jak zapewnie wiesz smile ogólnie za pracą rozglądam się już od drugiego roku, tzn przeglądam oferty pracy, na co jest popyt itd. Nie czytałas ofert pracy? Ochroną środowiska średnio się interesowałam bo ja wybrałam sobie specjalizację typowo techniczną, a po Twoim kierunku to bardzo popularna jest praca w urzędach itp. Mogę się mylić.
Mam kolegę po ochronie i mówił że problem jest z pracą. Zależy jeszcze  jaki rejon Polski. A studujesz na Politechnicze, czy Uniwersytecie?

3

Studiuję ochronę środowiska na Wyższej Szkole Komunikacji i Zarządzania w Poznaniu,kierunek cieszy się dużym powodzeniem. Wiem , że jest zapotrzebowanie na specjalistów ds. ochrony środowiska. Kierunek jest dotowany przez UE więc domyślam się, że o czymś to świadczy. Myślę, że to przyszłościowy kierunek. Życzę powodzenia w poszukiwaniach:)

4

Witaj,
Ja także studiowałam ten kierunek i z pracą ciężko:/ niby przyszłościowy kierunek, interesujący i wszędzie teraz pełno o ochronie środowiska, ale jak już potrzebują jakiegoś specjalisty to zazwyczaj z doświadczeniem itd. w urzędach też marne szanse chyba że jakiś staż. ja obecnie pracuje w lab i jest ok ale zanim tam się znalazłam dużo się naszukałam już nawet nie w zawodzie, ważne żeby coś robić. pamiętam jak kończyłam studia to miałam takie wrażenie że świat stoi przede mną otworem i że znalezienie pracy nie będzie aż tak trudne. niestety rzeczywistość w dzisiejszych czasach jest inna.
mimo wszystko powodzenia śledź oferty pracy i składaj cv:)

5

na prace w tym kierunku chyba tylko nieliczni dostają, ogólnie raczej kierunek mało przyszłościowi bo poza tym że tak dużo się o tej ochronie środowiska mówi to nie za dużo się robi ale ważne że będziesz mieć wyższe wykształcenie

6 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-04-11 13:28:27)

Hej,

Chyba po każdym kierunku trudno znaleźć pracę.. Ale chcę Wam polecić stronkę spam, gdzie są ogłoszenia pracy dla osób, które skończyły ochrone środowiska i pokrewne kierunki, może coś pomoże;)

Pozdrowienia! :*

7

antonuwka napisał/a:

Studiuję ochronę środowiska na Wyższej Szkole Komunikacji i Zarządzania w Poznaniu,kierunek cieszy się dużym powodzeniem. Wiem , że jest zapotrzebowanie na specjalistów ds. ochrony środowiska. Kierunek jest dotowany przez UE więc domyślam się, że o czymś to świadczy. Myślę, że to przyszłościowy kierunek. Życzę powodzenia w poszukiwaniach:)

Ja też myślę że to przyszłościowy kierunek, a w każdym razie specjaliści ds. ochrony środowiska będą bardzo potrzebni (tylko firmy i instytucje jeszcze sobie za bardzo tego nie uswiadamiaja)

Też życze powodzenia! smile

8

meri napisał/a:

Ja też myślę że to przyszłościowy kierunek, a w każdym razie specjaliści ds. ochrony środowiska będą bardzo potrzebni (tylko firmy i instytucje jeszcze sobie za bardzo tego nie uswiadamiaja)

Tego typu oceny polecam opierać na tym co oferuje rynek pracy. Wystarczy zobaczyć czy są oferty pracy w danej dziedzinie i już wiadomo. Po ochronie środowiska niestety poszaleć nie można wink Ja skończyłam inżynierię środowiska i też szału nie ma, dlatego wyjeżdżam do Niemiec.

9

Oo, a ja właśnie się wybieram na WSKiZ na ochronę :) Faktycznie mają dofinansowanie i dla kobiet pierwszy rok studiów jest za złotówkę :)
A jeśli chodzi o pracę - różnie to bywa, mam znajomych po innych kierunkach i też jest problem z pracą. Więc niepowiedziane, że akurat po tym kierunku jest ciężko. Wg mnie to zawód przyszłości, bo ciągle się mówi na ten temat. Ja jestem dobrej myśli :)

10

ciekawy temat, sąsiadka idzie właśnie na  i myśli by rozwijać temat zawodowo, bo natura jest jej bardzo bliska

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024