Co robic?zrobił mi sie guz w miejcu intymnym...:( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Co robic?zrobił mi sie guz w miejcu intymnym...:(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Co robic?zrobił mi sie guz w miejcu intymnym...:(

Witam,wiec przejde do sedna....przez jakis czas w tym samym miejscu robily mi sie jakby pryszcze z duza iloscia ropy a teraz zaóważyłam i poczułam guz jest jakby siny fioletowy juz bez ropy boli mnie. moze ktos mi podpowie co to za choroba?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co robic?zrobił mi sie guz w miejcu intymnym...:(

Mogą to być czyraki. Napisałaś o miejscu intymnym, w którym to się pojawiło ? Na wargach sromowych ? Trochę mało danych. Zazwyczaj leczenie polega na podawaniu antybiotyku, nacięciu i zdrenowaniu, ale ....trzeba to zobaczyć na żywo żeby coś poradzić.Udaj się do ginekologa.Również może to być torbiel gruczołu Bartholina (sugerowałby to Twój opis ).

3

K_r_o napisał/a:

Mogą to być czyraki. Na pisałaś o miejscu intymnym, w którym to się pojawiło ? Na wargach sromowych ? Trochę mało danych. Zazwyczaj leczenie polega na podawaniu antybiotyku, nacięciu i zdrenowaniu, ale ....trzeba to zobaczyć na żywo żeby coś poradzić.Udaj się do ginekologa.Również może to być torbiel gruczołu Bartholina (sugerowałby to Twój opis ).

na skórze nie na wargach itp... a boli nie samowicie

4

Zapisz się na wizytę, jak nie ginekologiczną ,to chociaż pokaż to lekarzowi rodzinnemu i on Cię odpowiednio dalej poprowadzi.

5 Ostatnio edytowany przez Olinka (2012-01-13 00:23:51)

Pewnie to jakas wrzedzianka.Zbiera sie ropa i dla tego tak boli (może z zimna):( ulge może przynieśc oklad z kaktusa-aloesa.

Achaś...stara,poczciwa,maśc ichtiolowa jest dobra na takie "przypadlości"

Nie pisz, proszę, posta pod postem, a jeżeli chcesz coś dopisać użyj opcji "edytuj", o czym mówi punkt 11 Regulaminu Forum. Dziękuję za dostosowanie się do prośby i pozdrawiam, Olinka

6

mnie też jakis czas temu zrobił sie taki bolący pryszcz na wargach sromowych. Delikatnie go wycisnęłam a pózniej przez kilka dni smarowałam provag żelem, bo łagodzi podrażnienia i problem zanikł. Może jednak warto wybrać się do lekarza...

7

Przypuszczam, ze bierzesz tabletki antykoncepcyjne, i możliwe, ze to jest zakrzepica, lepiej szybko udaj sie z tym do ginekologa, bo nie ma żartów, powinna Ci przepisać oprócz tabletek anty, tabletki na zakrzepice, ja miałam coś podobnego i bolało. Oczywiscie mogę sie mylić i możesz mieć coś innego, ale nie czekaj z tym.

8

A może jest to spowodowane wrastającymi włoskami po depilacji?

9

Ancia31

Miałam kiedyś coś podobnego. Guz o okolicach intymnych, dość twardy - najpierw nie bolał. Okazało się, że było to Zapalenie gruczołu Bartholina. Podobno występuje najczęściej miedzy 30 - stym a 40 - stym rokiem życia. Może to jest to?

Ania.

10

kasandra1234 napisał/a:

stara,poczciwa,maśc ichtiolowa jest dobra na takie "przypadlości"

[/color]

Nie stosuj masci ichtiolowej, ;pod żadnym pozorem.Wiem, co mówię !!!!!

11

K_r_o napisał/a:
kasandra1234 napisał/a:

stara,poczciwa,maśc ichtiolowa jest dobra na takie "przypadlości"

[/color]

Nie stosuj masci ichtiolowej, ;pod żadnym pozorem.Wiem, co mówię !!!!!

Po prostu średniowiecze...... że już nie wspomnę o osobach, które takie rzeczy wypisują, a nie mają zielonego pojecia , co może "zdziałać" taka maść....
Sorry za szczerość, ale musiałam !

12

Najprawdopodobniej masz ropień gruczolu Barholina.Też mialam.Idż do ginekologa.Zabieg trwa krótko w znieczuleniu .Nic nie boli.Za trz dni będzie po sprawie

13

justi31 napisał/a:

Najprawdopodobniej masz ropień gruczolu Barholina.Też mialam.Idż do ginekologa.Zabieg trwa krótko w znieczuleniu .Nic nie boli.Za trz dni będzie po sprawie

Ancia31, justi31

Z tego co wiem zabieg stosowany jest jak inne metody nie skutkują - informacje od mojego ginekologa kiedy miałam z tym problem. Najpierw stosowane są jakieś maści, antybiotyk. Poza tym często samo się cofa, ale lepiej zaradzić niż ryzykować lub się męczyć. Pozdr.

14

K.R.O zaskoczylas mnie swoim stwierdzeniem.Najpierw piszesz,ze to może byc czyrak,a po moim wpisie sugerujesz ciemnogród,średniowiecze:DJeśli to jest czyrak to maśc ichtiolowa jest jak najbardziej na miejscu.Ta maśc nie zabija!

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1360

Pozdrawiam

15 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-01-15 21:15:51)

kasandra1234 napisał/a:

Ta maśc nie zabija!

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1360

Pozdrawiam

Jesteś pewna że ta maść nie zabija ???? A ja akurat w 100 % jestem pewna , że istnieje taka możliwość.Kolejny raz - wiem, co mówię.
A co do czyraka to równie dobrze może on "wyskoczyć " na d***e i również postępowanie powinno być inne niż MAŚĆ ICHTIOLOWA.

No chyba ,że jesteś LEKARZEM ????  smile:) i wiesz lepiej !

I nie bierz tak wszystkiego do siebie.Jak możesz proponować takie leczenie nie widząc osoby i tejże zmiany ???
Potem wychodzą takie cuda wianki.... że całe osiedle leczyło się np. jednymi kroplami do oczu..... i potem wielkie zdziwienie ,że nie dość, że nie pomogły to jeszcze wszyscy mają ostry stan zapalny...(to tak abstrahując....)

16

ja mialam zapalenie gruczołu bartholina, ale mnie bolało tak że wytrzymac nie moglam, na szczescie sam ropień pękł do ytego miejscowa antybiotykoteriapia, ja na wszelki wypadek stosowałam jeszcze bakterie kwasu mlekowego provag w celu uzupełnienia flory bakteryjnej

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Co robic?zrobił mi sie guz w miejcu intymnym...:(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024