kobieta - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

1

Temat: kobieta

Kiedy Pan stworzył kobietę, był to już jego 6 dzień pracy i w dodatku po godzinach... Pojawił się anioł i spytał: - czemu tyle czasu Ci to zajmuje? Pan mu odpowiedział: - Widziałeś zamówienie? Musi być całkowicie zmywalna, ale nie plastykowa. Ma 200 ruchomych części i w dodatku wszystkie wymienne. Działa na kawie i resztkach jedzenia. Ma łono, w którym mieści się 2 dzieci naraz i które znika kiedy (pojęcia nie mam). Ma taki pocałunek, który leczy każdą rzecz. Od startego kolana do złamanego serca. Anioł strał się powstrzymać Pana: - To jest za dużo pracy jak na jeden dzień, lepiej poczekać ze skończeniem do jutra. - Nie mogę, powiedział Pan. Jestem tak blisko skończenia tego dzieła, które jest tak bliskim memu sercu. Anioł zbliżył się i dotknął kobiety: - Ale zrobiłeś ją taką miekką, Panie? - Ona jest miękka, ale zrobiłem ją także twardą. Nawet nie wiesz, ile może znieść lub osiągnąć. - Będzie myśleć, spytał anioł? Pan odpowiedział: - Nie tylko będzie myśleć, ale rozumować i negocjować. Anioł zauważył coś, zbliżył się i dotknął policzka kobiety. - Wydeje się, że ten model ma skazę. To nie jest skaza - sprzeciwił się Pan - to jest łza. - A po co są łzy, zapytał anioł? Pan powiedział: - Łza jest to forma, którą wyraża swoją radość, wstyd, rozczarowanie, samotność, ból i dumę. Anioł był pod wrażeniem. - Jesteś Panie geniuszem, pomyślałeś o wszystkim. To prawda, że kobiety są zdumiewające.

- Kobiety mają siłę, która zdumiewa mężczyzn. Mają dzieci, przezwyciężają trudności, dźwigają ciężary, ale obstają przy szczęściu, miłości i radości. Uśmiechają się kiedy chcą krzyczeć, śpiewają kiedy chcą płakać, płaczą kiedy są szczęśliwe i śmieją się kiedy są zdenerwowane. Walczą o to w co wierzą, sprzeciwiają się niesprawiedliwości, nie zgadzają się na "nie" jako odpowiedź, kiedy wierzą, że jest lepsze rozwiązanie.

Nie kupią sobie nowych butów, ale swoim dzieciom tak...

Idą do lekarza z przestraszonym przyjacielem, kochają bezwarunkowo, płaczą kiedy ich dzieci osiągają sukcesy i cieszą się kiedy przyjaciele odnoszą sukcesy. Łamie się im serce kiedy umiera przyjaciel, cierpią kiedy tracą członka rodziny, ale są silne kiedy nie mają skąd wziąść siły. Wiedzą, że objęcie i pocałunek może uzdrowić zranione serce.

Kobiety są różnej wielkości i różnych kształtów. Prowadzą, latają, chodzą lub wysyłają maile, żeby powiedzieć Ci, że cię kochają. Serce kobiety jest tym co powoduje, że świat się kręci. Kobiety robią więcej niż to, że rodzą. Przynoszą radość i nadzieję, współczucie i ideały. Kobiety mają wiele do powiedzienia i do dania. Tak, serce kobiety jest zadziwiające.

Wyslijcie to swoim koleżankom, przyjaciółkom i samotnym matkom. Żeby zwiększyć ich samoocenę i piękno! Wyślijcie to do mężczyzn... żeby zwiększyć ich szlachetność. I żeby umieli kochać kobietę kiedy ta zapuka do ich drzwi i żeby nie pozwolili jej odejść...

To tak ode mnie na "do widzenia".

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kobieta

I pomyśleć , że napisał to wszystko mężczyzna... No no, chyba udało Ci się mnie zaskoczyć... wink

3

Mnie także smile

4

Czy to miałao na celu uzbieranie punktów ?
Ładnie napisane smile

5 Ostatnio edytowany przez Drzazgula (2009-02-03 23:43:12)

fenix napisał/a:

Ładnie napisane smile

Nawet jeśli chodziło o punkty, to u mnie Łukasz ma dyszkę smile smile smile tongue

6

fenix napisał/a:

no wlasnie?

7

samiec napisał/a:

.... Będzie myśleć, spytał anioł? Pan odpowiedział: - Nie tylko będzie myśleć, ale rozumować i negocjować....

Tylko ten Anioł jakiś taki ... hmm  Jakże miałybyśmy nie myśleć? smile

Ladne i wydaje sie prawdziwe smile

9 Ostatnio edytowany przez robertlit (2009-02-04 14:09:08)

Samiec - jeśli już zżynasz, to przynajmniej podaj nazwisko prawdziwego autora.

To bardzo piękny tekst Pani Sylwii Ozimek.

Tutaj adres strony, gdzie można go znaleźć:

http://www.kobiety.lodz.pl/index.php?op … ;Itemid=44 >

i jeszcze tutaj:

< http://www.halinarygiel.com/Polska/Insp … obiete.pdf >

i tu:

< http://aniol01.dzienniki.styl24.pl/inde … m,11/d,15/ >

i jeszcze jako "łańcuszek szczęścia"

< http://www.holyspiritbarrie.ca/KOBIETA.pps >

10

samiec napisał/a:

To tak ode mnie na "do widzenia".

co.. już odchodzisz?

11

No...no...Samiec...:)

12

Nigdzie się nie wybieram, dobrze mi tu.

13

samiec napisał/a:

Nigdzie się nie wybieram, dobrze mi tu.

No,no,,,,,,, taki błogosławiony między niewiastami..........

14

Żeby 'łańcuszki' na forum dotarły to już się w głowie nie mieści.

15

łańcuszki, nie łańcuszki, ale jakie piękne. smile

16

aguus_ napisał/a:

Piękne, nie piękne, ale w niektórych kręgach podobne zachowanie określa się mianem "Spam'owania".

17

Krzyś napisał/a:
aguus_ napisał/a:

Piękne, nie piękne, ale w niektórych kręgach podobne zachowanie określa się mianem "Spam'owania".

Ach co tam....Miło poczytać taki tekścik....A to co sprawia przyjemność niech zwą jak chcą...:)

18

łukasz bardzo piękny tekst, nie ważne skąd  ale ważne że to mężczyzna  ofiarował go nam do przeczytania tylko podziękować

19

Lukasz piękny tekst,nieważne skąd ważne że to mężczyzna dał go nam do przeczytania

20

Magdunia - tekst, który napisała kobieta, a autorstwo przypisał sobie mężczyzna?!
Skoro tak ma działać ten świat...

21

hejka wszystkim .jest piękna pogoda zapraszam was na spacer, ja z córą idziemy w las  .Jest tak cicho ciepło  świergot ptaków cudo. Można zebrać myśli do;;; kupy;;; i naładować sie pozytywną;; energią ;;.Las wycisza i koi serce,polecam. A na obiadek ugotowałam niedzielny rosołek i krokieciki z mięskiem .(naleśniki z mięskiem obtoczone w bułeczce i obsmazone).Wam też życzę smacznego i miłej niedzieli.  Magda

22

cudowne smile

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024