W czerwcu koncze 3rok dziennikarstwa i chce przeniesc sie do Warszawy na studia magisterskie...
Moje pytanie jest nastepujace? Jakie polecacie najlepsze studia II stopnia na kierunku dziennikarstwo, ALE chodzi mnie o uczelnie publiczna, taka, na ktorej (w wiekszosci) zajecia prowadza wykladowcy z Uniwersytetów. I aby to była prestiżowa uczelnia...
po stylu pisania to przepraszam że to powiem, ale czeka Cię jeszcze dużo pracy.
państwowa, prestiżowa i z dziennikarstwem to w Warszawie jest tylko UW.
na polibudzie nie ma, na APS nie ma, na ASP nie ma, na UKSW, hmmmm...
to chyba wszystkie publiczne/państwowe uczelnie w Wawie.
Ja studiuję I rok dziennikarstwa na UKSW i bardzo mi się podoba. Plotki o tym uniwersytecie, które krążą, są po prostu wyssane z palca. Takie jest moje zdanie.
Wszystko tylko nie UW. Studia są bezpłatne, ale coraz mniej prestiżowe i po prostu g..wnianie. Niczego się tam nie nauczysz, będziesz miała durne przedmioty podczas których będziesz się uczyć slajdów z durnych wykładów na pamięć. Jest jeden plus, z moich znajomych nawet ci którzy nie chodzą na zajęcia zaliczają. Więc jak na przykład chcesz pracować i mieć dzienne studia jednocześnie to jest to idealny wybór. Jak chcesz się czegoś dowiedzieć to nie tam.
Znam kilka osób po UKSW i nie narzekały, jedyne co masz teologię na dokładkę, a to nie wszystkich interesuje. Innych publicznych nie ma.