on chce odnowić kontakty z byłymi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » on chce odnowić kontakty z byłymi

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: on chce odnowić kontakty z byłymi

witam, mam problem stary jak świat i chcę trochę uporządkować myśli na ten temat
otóż mój facet utrzymuje bardzo sporadyczne kontakty z byłą na gg (na moją prośbę, bo kiedyś to były i spotkania, i częste rozmowy itd.), ponieważ stracił już kiedyś moje zaufanie (np. nosił w komórce jej zdjęcie a mojego nie);
ostatnio mi powiedział, że zaniedbał te kontakty i chce to zmienić - odzywać się do niej itd, ale też do swoich byłych kochanek (takich na 1 raz kiedyś), proponuje, że początkowo mi te rozmowy może pokazać, ale tylko przez jakiś czas a potem to ma wrócić do normy (czyli ich nie będzie pokazywał) i sama nie wiem co mam myśleć? wiem, że mi się to wszystko nie podoba i nie rozumiem, czemu nagle mu się zatęskniło za tymi kontaktami??
dodam, że dawno temu, na początku naszego związku (jesteśmy razem 5 lat, mieszkamy razem od 4) pisał do swoich byłych kochanek "słońce", do koleżanek "kochanie", opisywał intymne nasze sprawy (techniki w łóżku np.), jak się kłóciliśmy to im wklejał co mu napisałam, kłamał, że idzie spać a siedział i gadał z nimi na gg itd itd

co o tym myślicie? co może za tym stać?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: on chce odnowić kontakty z byłymi
zdrapka napisał/a:

Mysle, że od dawna robi Cie w konia.
Problem jest szerszy, ale nie chce byc upierdliwa widząc wszędzie podobienstwa do mojego m. uzależnionego od romansów, miłości, seksu.
Tez ciągle podtrzymywał kontakty z byłymi, to mu dawało taki "miłosny haj".

3

Rany boskie, co za facet! Udusić to mało.

Słuchaj, zapytaj czym jest dla niego szacunek i wierność? Bo może dla niego to co innego niż dla ciebie, a w takim przypadku nie warto się razem męczyć?
Zapytaj go też, po co mu te kontakty i czego nie dostaje od ciebie, że szuka u innych? Może ma jakiś problem, nie czuje się dowartościowany itp.?
A jak ty reagowałaś, kiedy on mówił do byłych "słonko"?

Powiem ci, jak było w moim związku. Mój partner trzyma album, w którym ma zdjęcia swoje i swojej byłej. Nie kazałam mu tego wywalić, bo wiem, ze ma to dla niego wartość sentymentalną. Było - minęło i jest ok. Ale gdyby ta kobieta próbowała się z nim skontaktować (on z nią nie będzie, za bardo go zraniła), to myślę, że napotkałaby silny opór z mojej strony. Ja nie mam ochoty kompletnej na jakiekolwiek kontakty z eks. Rozumiem jednak, że ludzie się rozstają, bo się im wypaliło i nadal zostają przyjaciółmi. Wtedy jest sens podtrzymywać znajomość. Ale wznawiać? I to z kobietami, które miało się na jeden numerek? Porażka.

4

zdrapka napisał/a:

witam, mam problem stary jak świat i chcę trochę uporządkować myśli na ten temat
otóż mój facet utrzymuje bardzo sporadyczne kontakty z byłą na gg (na moją prośbę, bo kiedyś to były i spotkania, i częste rozmowy itd.), ponieważ stracił już kiedyś moje zaufanie (np. nosił w komórce jej zdjęcie a mojego nie);
ostatnio mi powiedział, że zaniedbał te kontakty i chce to zmienić - odzywać się do niej itd, ale też do swoich byłych kochanek (takich na 1 raz kiedyś), proponuje, że początkowo mi te rozmowy może pokazać, ale tylko przez jakiś czas a potem to ma wrócić do normy (czyli ich nie będzie pokazywał) i sama nie wiem co mam myśleć? wiem, że mi się to wszystko nie podoba i nie rozumiem, czemu nagle mu się zatęskniło za tymi kontaktami??
dodam, że dawno temu, na początku naszego związku (jesteśmy razem 5 lat, mieszkamy razem od 4) pisał do swoich byłych kochanek "słońce", do koleżanek "kochanie", opisywał intymne nasze sprawy (techniki w łóżku np.), jak się kłóciliśmy to im wklejał co mu napisałam, kłamał, że idzie spać a siedział i gadał z nimi na gg itd itd

Problemy, ot co smile Zaczyna sie od klamstwa a konczy na zdradzie.

5

Dobrze to nie wyglada... albo z nim powaznie porozmawiaj albo zakoncz ten zwiazek.

6

Dziewczyny maja rację. Do czego mu te kontakty? Koleżeńskie relacje mozna mieć z różnymi osobami, ale nie z tymi z którymi były bardzo intymne, bo to rodzi podejrzliwość /raz już to zrobili to czemu nie powtórzyć, jest chemia, są wspomnienia/.
Ja nie godziłabym się nawet na trzymanie albumów i zdjęć z byłym/byłą. Co innego jak są dzieci bo zdjęcia i pamiątki dotyczą ich, ale jeżeli dzieci nie było, to nie ma przeciwskazań do wywalenia tych zdjęć, do czego mu są potrzebne? Do sentymentalnych podróży w przeszłość?
A tym bardziej jeżeli rozstanie było bolesne - to co? masochista chce patrzeć na lico kobiety, która go skrzywdziła?

7 Ostatnio edytowany przez Iskra1221 (2012-01-04 18:44:40)

Moim zdaniem facet ma ochote na legalne "skoki w bok", czyli takie, na ktore teoretycznie sama mu pozwolisz. Chce uspic Twoja czujnosc, stad pomysl o poczatkowym pokazywaniu Ci rozmow - abys uwierzyla, ze rozmawia z nimi i pogodzie i ostatnio ogladanym serialu, i nie miala nic przeciwko tym kontaktom. Potem rozmowy zeszlyby oczywiscie na inne tematy, ale on nie musialby Ci juz ich pokazywac, bo przeciez umowa byla inna. Ja rozumiem, ze mezczyzna ma prawo miec przyjaciolki i chciec utrzymywac kontakt z kolezankami - to zrozumiale. Ale z kobietami, z ktorymi spedzil jedynie jedna noc? I to jeszcze tak naprawde w tajemnicy przed zona? Cos mi sie nie chce wierzyc w czystosc jego intencji. Pod zadnym pozorem nie zgadzaj sie na to. On i tak zapewne zrobic, co chce, ale musi wiedziec, ze Tobie to nie odpowiada.

Ja nie godziłabym się nawet na trzymanie albumów i zdjęć z byłym/byłą. Co innego jak są dzieci bo zdjęcia i pamiątki dotyczą ich, ale jeżeli dzieci nie było, to nie ma przeciwskazań do wywalenia tych zdjęć, do czego mu są potrzebne? Do sentymentalnych podróży w przeszłość?
A tym bardziej jeżeli rozstanie było bolesne - to co? masochista chce patrzeć na lico kobiety, która go skrzywdziła?

Tutaj sie nie zgodze. Sama trzymam w pokoju album ze zdjeciami swoich bylych i czasami lubie je przegladac, budzic mile wspomnienia. Ale to nie oznacza, ze gdyby znowu staneli przede mna tu i teraz, chcialabym do nich wrocic.

8

A do czego potrzebne są mu te kontakty tajemnicze z byłymi ???
Ma ochotę, czytaj -> chcicę , na skok w bok to niech idzie i nie wraca.
MARNY KANDYDAT NA KOGOŚ BLIŻSZEGO SERCU....... niestety... a może stety, bo jeszcze masz czas go kopnąć w rzyć  !!!!

9

Dziewczyno, nad czym Ty się w ogóle zastanawiasz?! Miej trochę szacunku do siebie i kopnij go w cztery litery, żeby mu się szybciej do tych lasek leciało.

10

Tendre77 napisał/a:

Dziewczyny maja rację. Do czego mu te kontakty? Koleżeńskie relacje mozna mieć z różnymi osobami, ale nie z tymi z którymi były bardzo intymne, bo to rodzi podejrzliwość /raz już to zrobili to czemu nie powtórzyć, jest chemia, są wspomnienia/.

No cóż, mój partner ich nie wyrzuca, bo otwarcie przyznaje się do tego, że trzyma je na pamiątkę. Póki ich nie ogląda i nie szuka tej kobiety, to wszystko ok. Jak by zaczął - to album ląduje za oknem w trybie natychmiastowym. Ja zdjęcie z 9 lat związku w tym 2 lat małżeństwa, na którym jestem z byłym, zostawiłam jedno. Bo zajebiście ładnie na nim wyszłam, porażająco wręcz big_smile. A wycinanie go z niego nie miałoby sensu. Więcej zdjęć z eks nie posiadam. Nie potrzebuję i uważam że nie ma do czego wracać. Mojego faceta średnio rozumiem, ponieważ była okazała się podłym suczyskiem, perfidnie go zdradzając i wybitnie krzywdząc. Ja na jego miejscu spaliłabym zdjęcia a popiół wysłała jej w kopercie wink. Ale on to nie ja. Na co dzień daje mi dowody uczucia, a martwić się na zapas nie zamierzam smile.

11

Póki ich nie ogląda i nie szuka tej kobiety, to wszystko ok.

Po co wiec je trzyma, skoro nie ma prawa ich ogladac?

12

Iskra1221 napisał/a:

Póki ich nie ogląda i nie szuka tej kobiety, to wszystko ok.

Po co wiec je trzyma, skoro nie ma prawa ich ogladac?

A bo ja wiem? Nie mam w zwyczaju czepiać się o wszystko i szukać dziury w całym. Dlatego mu tego nie wypominam, jedynie od czasu do czasu, jak się na niego wkurzę smile.

13

A bo ja wiem? Nie mam w zwyczaju czepiać się o wszystko i szukać dziury w całym. Dlatego mu tego nie wypominam, jedynie od czasu do czasu, jak się na niego wkurzę

Dla mnie to troche dziwne. Nie wyobrazam sobie byc z facetem, ktory bedzie zabranial mi ogladac zdjecia moich bylych.

14

Z tymi zdjęciami to akurat najmniejszy problem (sama też gdzieś mam zdjęcia byłych, pewnie o wielu nawet nie pamiętam, ale nie zamierzam ich kasować czy wyrzucać tak jak nie kasuje i nie wyrzucam innych zdjęć). Ale po co mu kontakty z laskami, które miał na raz?! Chce podbudować swoje ego i sprawdzić czy nadal na nie działa? Takie zachowanie totalnie nie na moje nerwy.

15

Iskra1221 napisał/a:

A bo ja wiem? Nie mam w zwyczaju czepiać się o wszystko i szukać dziury w całym. Dlatego mu tego nie wypominam, jedynie od czasu do czasu, jak się na niego wkurzę

Dla mnie to troche dziwne. Nie wyobrazam sobie byc z facetem, ktory bedzie zabranial mi ogladac zdjecia moich bylych.

Nie rozumiem o co ci chodzi i po co ciągniesz temat. Ja mu niczego nie zabraniam.

16

Nie rozumiem, ja mam bardzo dobry kontakt z moim bylym narzeczonym, jego zona prosi mnie czasem o opieke nad ICH dwojka dzieci i nie widze w tym nic zlego. Ona jest jego pewna a on jej.
Jestesmy wszyscy dobrymi znajomymi. Ludzie! Jezeli ktos ma zaufanie do drugiego czlowieka to nic tego nie zmieni, badzmy ludzmi! Szanujmy siebie wzajemnie i szanujmy lata wspolnie spedzone a nie badzmy typu "czlowiek czlowiekowi wilkiem" > Takie zachowanie wyraza zazdrosc i niepewnosc o zwiazek...Niepewnosc o siebie samego. Moj drugi i ostatni w moim zyciu narzeczony tez utrzymuje kontakt ze swoja miloscia sprzed lat a mnie to w ogole nie rusza, nawet ja poznalam...Fajna dziewczyna, nie wyszlo im i koniec, nic juz do siebie nie czuja, to wszystko zdazylo sie lata temu a teraz sa po prostu przyjaciolmi, znajomymi, ludzmi, ktorzy dziela wspomnienia... Mam troche ponad 30 lat wiec to wszytsko zdazylo sie na przelomie 10-ciu lat ale to nie zmienia faktu, ze zdystansowalam sie do takiego odbierania swiata.
Zyj i daj zyc, chyba, ze kochasz za bardzo to sie odseparuj, w moim zyciu tez jest czlowiek ktorego, z wlasnego wyboru nie chce widywac poniewaz nie znioslabym jego widoku z kims innym ale to juz inny temat. Pozdrawiam

17 Ostatnio edytowany przez tesia369 (2012-07-03 09:45:03)

Oj byłe dziewczyny to dramat:) JA jestem ze swoim facetem prawie 5 lat jesteśmy już małżeństwem:)

Zacznę od samego początku
Połączyła nas miłość od pierwszego wejrzenia smile Super nam razem było i jest. Gdzieś po miesiacu naszej znajmości  ex odezwała się do niego że za nim tęskni, że chce żeby wrócił, że przeprasza bo tam podrywała innego będąc z nim. Wybrał mnie oczywiście.

Wtedy się zaczęło pisała do niego co u nas słychać że mnie pozdrawia, Na początku każdej rozmowy pytała  mojego co ja robię. i jak dowiedziała się że mnie nie ma to rozmowa zawsze wyglądała inaczej podrywała go, opowiadała jak żałuje że go tak potraktowała. Dawała do zrozumienia iż chce z nim być. Zapraszała go na kawę do siebie itd. Mój na początku jeszcze jej odp później już rzadziej. Jego ex zaczęła wtedy też pisać do mnie, żebym dbała o T, wkurzało mnie to że pisze, ale odp że to nie jej sprawa, opier....... ja. Jakiś czas był spokój ale na każde jakąś okazję pisała słodkie sms do T. t jej od bo ja traktował jako zwykłą koleżankę byłą ale ona już nie. Ewidentnie coś od niego chciała.

W liostopadzie mój miał urodziny napisała mu bardzo słodkiego sms,(i dalej dając do zrozumienia czy jak go dobrze traktuje) T już spał, czytamy swoje wiadomości tak poźno zwłaszcza jak drugie śpi ze zwględu iż to może być coś ważnego(czesto do pracy oboje jeżdzimy jak dostaniemy sms z godzina i miejscem ). Odpisałam jej jako T żeby już nie pisała że ma jej dośc żeby dała mi spokój.
Odp czy nie jest T pijany czy mu sie coś nie pomyliło.
To ja jej że nie i chce zakończyc to znajomośc na zawsze.
Odp ok i że sam tego chciał.

(sms-y od niej i te co ja pisłam zapisałam w szablonach tak w razie czegoś żeby ewentualnie pokazać T)

A ta ex wredna rano na drugi dzień napisała że ktoś miał jego telefon i pisał od niego bo nie wierzy, że on mógłby nie chcieć z nią rozmawiać. Było tak wcześnie i nawet nie zdążyłam powiedzieć T co pisałam. Napisał jej że to ja z nią pisałam.

Ex nawymyślała głupot co do niej nie piałam, jak ją niby strasznie obrażałam, jaka byłam nie miła. T jej powiedział żeby przesłała te sms co wysłałam, Głupia przesłała jakieś inne. Pokazałam T sms jakie naprawdę przyszly mi w szablonach zapisuje sie razem z nadawcą:P 

Wkurwił się na nią opie..... ja i zakończył znajomość, Na tą chwilę sie nie odzywa i jest spokój.

Ja wiem że źle zrobiłam pisząc do niej, ale miałam jej dość chciałam żeby T zobaczył to z boku jak to wygląda. Nie powiem że na mnie nie był zły bo był za to że odp. Przeszło mu jak wytłumaczyłam iż ta ex ( nie mogę jej ścierpieć) ma zły wpływ na nasz związek .

Mam nadzieję, że w miare zrozumiale to napisałam:)

18

bzdura, koleś w ogóle nie jest wart uwagi..czemu nie może utrzymywać kontaktu z innymi koleżankami tylko prawie z tymi z którymi łączyło Go jednak coś więcej? proszę Cię..

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » on chce odnowić kontakty z byłymi

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024