Pociąg kobiety do geja, transwestyty lub osoby androgynicznej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Pociąg kobiety do geja, transwestyty lub osoby androgynicznej

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Pociąg kobiety do geja, transwestyty lub osoby androgynicznej

Zastanawiam się, czy tylko jak mam taki dziwny pociąg do mężczyzn, którzy są gejami - nie spotkałam się z tym jeszcze, a znajomi śmieją się, gdy na widok jakiegoś mężczyzny w kolorowym sweterku i obcisłych rurkach, trzymającego za rękę innego faceta, odwracam się mimowolnie i robię maślane oczy i wzdycham "Jakie to słodkie!".

Wiem, że nie po wszystkich gejach widać to jakiej są orientacji, ale szczególnie podniecają mnie takie "słodkie i dziewczęce" przypadki gejów.

Tak samo mam, jeśli chodzi o mężczyzn z make-upie (niekoniecznie jeśli są homoseksualni). Mężczyzna z mocno umalowanymi oczami, ustami, w dość kobiecych strojach jest dla mnie niezwykle podniecający.

Zastanawiam się czy to ma jakąś nazwę. Wśród różnych fetyszów znalazłam coś takiego jak andromimetofilia, ale tu bodźcem seksualnym są kobiety udające mężczyzn, a czy jest coś przeciwnego?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pociąg kobiety do geja, transwestyty lub osoby androgynicznej

julia05 - przez analogię do andromimetofilii, o której piszesz, łatwo znaleźć termin "gynemimetofilia".

Jeśli po prostu wolisz oglądać takich delikatniejszych mężczyzn, może to być GUST. Jeśli to zainteresowanie mężczyznami o cechach uznawanych za kobiece sięga głęboko, można mówić o parafilii, czyli nietypowych preferencjach seksualnych.
Dawniej parafilie były uznane wręcz za zboczenia, ale dziś chyba wyszliśmy już poza zabobony. Ludzie są różni i tyle.

Sam znałem kobiety, które bardzo lubiły zdjęcia słodkich mężczyzn, także homoseksualne, zatem nie jesteś sama.

Julia05,
fetysz, czyli zaburzenie preferencji seksualnych, występuje wyłącznie u mężczyzn. Zazwyczaj wiąże się z koniecznością obecności fetyszu podczas aktu miłosnego - bez niego uzyskanie podniecenia i odbycie stosunku jest całkowicie niemożliwe.

Zainteresowanie seksualne określoną grupą bodźców, które nie są jednak całkowicie niezbędne do osiągniecia satysfkacji, są naturalne. Każdy człowiek ma indywidualne gusta i preferencje co do atrakcyjności partnera seksualnego. Jeśli nie wiąże się to z dyskomfortem, wstydem, cierpieniem - jest całkowicie naturalne i prawidłowe.

Szczególne zainteresowanie mężczyznami o cechach kobiecych może jednak wynikać z niechęci do mężczyzn, np. w konsekwencji bolesnych przeżyć w dotychczasowych związkach z nimi. Może wiązać się z utożsamianiem cech typowo męskich (atletyczną budową, szorstką urodą, męskim tylem ubioru) ze skłonnością do agresji, brakiem wrażliwości, obojętnością na kobiece uczucia itp.

Zainteresowanie seksualne cechami kobiecymi występującymi u mężczyzn może również wiązać się z preferencjami homoseksualnymi.

4

JustynaPiatkowska napisał/a:

Julia05,
fetysz, czyli zaburzenie preferencji seksualnych, występuje wyłącznie u mężczyzn.

Proszę źródła.

5 Ostatnio edytowany przez JustynaPiatkowska (2012-01-02 20:15:48)

Heathcliff,
dowolna literatura z zakresu psychologii zaburzeń (np. Carson), psychopatologii (np. Seligman) lub szczegółowo - zaburzeń życia seksualnego i parafilii (np. Imieliński, Skrzypulec, Lew-Starowicz).
Oczywiście istnieje w tej kwestii dyskusja i zdania naukowców mogą być podzielone. Nie mniej jednak powszechnie uznaje się, że zaburzenie preferencji dotyczy mężczyzn. W przypadku kobiet wykazujących zaburzone zachowania seksualne, zazwyczaj ich przyczyną okazują się inne choroby i zaburzenia psychiczne (np. schizofrenia, zaburzenia osobowości) lub trudna sytuacja psychiczna, emocjonalna, życiowa (np. związek z osobą cierpiącą na parafilię i podejmowanie ryzykownej, nietypowej aktywności seksualnej pod jej wpływem).
Perwerci podejmujący leczenie w poradniach seksuologicznych to mężczyźni. Nie spotkałam się (w praktyce zawodowej, ani w literaturze) z historią kobiety prezentujące czyste zaburzenia preferencji.

6

JustynaPiatkowska - zgadzam się, że parafilie, fetyszyzm, sadyzm, masochizm dotyczą częściej mężczyzn. To różnica ilościowa. Stwierdzenie, że coś dotyczy tylko mężczyzn (różnica jakościowa) wywołało we mnie przeróżne wspomnienia z czasów, gdy jeszcze nie odkryto orgazmu kobiety i większość zachowań tłumaczono waporami macicy. To były czasy!
Dlatego zaciekawiło mnie, jaka literatura jednoznacznie przypisuje coś tylko jednej płci (zwrócę uwagę na lata powstania dzieł). Za wymienienie dziękuję.

(Oczywiście "jakakolwiek literatura" stoi w sprzeczności z "istnieje w tej kwestii dyskusja". Albo naukowcy zgodni są, albo zgodni nie są. smile Ja bym się skłaniał ku drugiemu.
No i samo słowo "zaburzenie" nieco trąci myszką. Zaburzenie istnieje, gdy coś uprzednio pozwala zdefiniować normę. Jeśli norma istnieje jako opozycja do zaburzeń, to mamy zwykłe błędne koło definicji, czyli brak treści. Znany już Arystotelesowi. Wiesz może, czy Arystoteles pisał o orgazmie kobiecym? Bo nie pamiętam.
O ile zatem wierzę, że cokolwiek można wymyślić - można to też znaleźć w literaturze, o tyle byłbym bardzo ostrożny przy czytaniu niezbyt nowych, nawet uznanych, książek. Są bardzo kulturowo zależne w wyznaczaniu normy, a co za tym idzie - w ocenie, klasyfikacji różnorodności.

A gdy ZAKŁADA się, że czyste zaburzenie preferencji dotyczy wyłącznie mężczyzn, jest oczywiste, że nie spotka się u kobiety czystego zaburzenia preferencji. To tylko kwestia logicznego błędu. Jeśli się założy, że kubki mają zawsze poniżej 0,3 l objętości, trzeba większym naczyniom nadać inną nazwę. Nie oznacza to, że nie piję teraz zielonej herbaty z półlitrowego kubka. Oznacza, że ktoś nie chciał tego uznać. smile Nie myliłbym zatem rzeczywistości z zależnymi kulturowo twierdzeniami o niej czy też użyciem specyficznego nazewnictwa.)

Julia jeśli szukasz takiego chłopaka to zostaw jakiś namiar do ciebie albo napisz meila do mnie.
Mam 26 lat i lubię się ubierać w damskie ciuszki, może poznamy się bliżej ??

8

dowolna literatura z zakresu psychologii zaburzeń (np. Carson), psychopatologii (np. Seligman) lub szczegółowo - zaburzeń życia seksualnego i parafilii (np. Imieliński, Skrzypulec, Lew-Starowicz).
Oczywiście istnieje w tej kwestii dyskusja i zdania naukowców mogą być podzielone. Nie mniej jednak powszechnie uznaje się, że zaburzenie preferencji dotyczy mężczyzn. W przypadku kobiet wykazujących zaburzone zachowania seksualne, zazwyczaj ich przyczyną okazują się inne choroby i zaburzenia psychiczne (np. schizofrenia, zaburzenia osobowości) lub trudna sytuacja psychiczna, emocjonalna, życiowa (np. związek z osobą cierpiącą na parafilię i podejmowanie ryzykownej, nietypowej aktywności seksualnej pod jej wpływem).

Nadal niczego sie nie dowiedzielismy - DLACZEGO u mezczyzn jest to fetysz, a u kobiet co najwyzej "zaburzone zachowania seksualne"? Dlaczego kobiety nie moga  byc fetyszystkami? Ja jestem fetyszystka.

/odkopuje temat, bo interesuje mnie odpowiedz.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Pociąg kobiety do geja, transwestyty lub osoby androgynicznej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024