angina ropna a nacinanie migdalkow - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » angina ropna a nacinanie migdalkow

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: angina ropna a nacinanie migdalkow

Witam wszystkie natbabeczki wink
Jak to zawsze ludzie majacy szczęście w zyciu, 23 grudnia nabawilam się anginy. Lekarka nastraszyla mnie zabiegiem "nacinania" migsalkow zeby wypuscic ropę, bo byc może będzie taki potrzebny. Czy ktos cos takiego przechodzil albo o tym slyszal? Jak to wyglada? Czy jest bolesne? Moze troszke panikuje ale moje migdalki sa tak monstrualne że po prostu doslownie nic nie jem, bo nie mogę nic przełknąc;/ Po trzydniowej kuracji antybiotykiem stwierdzono że zastrzyki to jednyne wyjscie. Jakiejsc poprawy w wygladzie gardla nie widze, jedynie gardlo jakby troszke mniej boli.

Z gory dziekuje za odpowiedz,
Myszka

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: angina ropna a nacinanie migdalkow

Takie nacinanie czasami się stosuje, sama miałam tak robione w jednym migdale, gdy po 10 dniach antybiotyki nie zadziałały - bółu żadnego ne było i czasami jest to jedyna metoda na szybkie wyleczenie.

3

Nacinanych migdalow nie mialam, ale mialam wycinane pod narkoza, bo byly zbyt duze na znieczulenie miejcowe. I wlasni tez bardzo czesto chorowalam na anginy i tak sie doprowadzilam do takiego stanu. Nacinaja migdalki glownie malym dzieciom, a dorolym powinni wycinac, choc nie znam sie na tym za bardzo smile zabiegu nie pamietam, bo spalam, ale to co przezylam po nim to jeden wielki HORROR. Nigdy w zyciu nie czulam takiego blu. Smiem twierdzic, ze nawet porod bedzie mniej bolal hehe bol gardla przeokropny, przez porawie miesiac nie moglam nic jesc, schudlam, a zanim cokolwiek zjadlam najpierw bralam ketaniol, bo bez tego ani rusz. Dopiero bol minal tak po okolo 2 miesiach no ale pojaiwly sie juz inne problemy zwiazane z wyciciem migdalow.

4

mam angine płukam gardło i antybiotyk
czy macie jakies domowe sposoby ? to juz tydzien a ja ciagle czuje migdał

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » angina ropna a nacinanie migdalkow

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024