Poważny konflikt dorosłego syna z ojcem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Poważny konflikt dorosłego syna z ojcem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Poważny konflikt dorosłego syna z ojcem

Nie wiem co robić, jestem załamana. Mam już dość ciągłych awantur w domu. Moje wieloletnie małżeństwo jest w rozsypce. Mąż ma ciągle do mnie pretensje, że bronię syna. Synowi wiecznie, prawie o wszystko zwraca uwagę, ciągle coś mu przeszkadza. ta sytuacja trwa od wielu lat. Rozmowy z mężem niewiele dają. Twierdzi, że on ma rację, że syna żle wychowałam. Nie mogę już  tego dłużej wytrzymać. Proszę o radę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poważny konflikt dorosłego syna z ojcem

Dlaczego wtrącasz się do rozmowy/kłótni między ojcem a synem?
Dlaczego uważasz, że dorosły syn potrzebuje adwokata?

3 Ostatnio edytowany przez Vuk (2011-12-28 18:07:48)

Wielokropek, może dlatego że pozwoliła by toksyczny ojciec niszczył psychikę syna (skoro to trwa od lat, to zaczęło się gdy syn był jeszcze nieletni)? W końcu będzie tak, że tatuś wyłapie parę strzałów w papę i się uspokoi.

4

Moze dlatego ze kobiety lubia brac odpowiedzialnosc z wszelkie zlo swiata mimo ze nie wszystkiemu sa winne? smile

5

Sadie, a czemu uważasz, że matka nie jest winna gdy ojciec znęca się nad dzieckiem?

6

Jesli syn jest juz pelnoletni to jak slusznie Wielokropek zauwazyla nie potrzebuje juz adwokata.
A poza tym nie o winie nam tu orzekac tylko o tym jak to naprawic. Niestety, obawiam sie ze za malo mamy szczegolow by cos doradzic.

7

Vuk napisał/a:

Wielokropek, może dlatego że pozwoliła by toksyczny ojciec niszczył psychikę syna (skoro to trwa od lat, to zaczęło się gdy syn był jeszcze nieletni)? W końcu będzie tak, że tatuś wyłapie parę strzałów w papę i się uspokoi.

Na podstawie kilku zdań nie mogę ocenić kto w rodzinie jest osobą toksyczną, a kto nią nie jest. Nie mogę też udzielić jakiejkolwiek porady. Zadałam pytania, poczekam na odpowiedź i większą porcję informacji.

8

Drogie panie, jak ktoś wiecznie i o wszystko zwraca uwagę, tzn. że ma nakichane w głowie. A obopwiązkiem rodzica jest chronić dziecko, gdy drugi rodzic ma nakichane

9 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2011-12-28 19:09:50)

Znam zbyt wielu nadopiekuńczych rodziców, by ferować wyroki po kilku zdawkowych zdaniach.

Jeśli chodzi o obowiązki rodzicielskie, to mam podobne zdanie do Twojego.

Póki co, w tej sprawie mam jednak za mało informacji. Poczekam na odpowiedź autorki wątku.

Edit:
Widzę tutaj dwa problemy.
Jeden to konflikt między ojcem a synem.
Drugim jest rozpadający się związek.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Poważny konflikt dorosłego syna z ojcem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024