1

Temat: Pat&Rub Relaksujące Masło do Ciała 225 ml

http://www.patandrub.pl/uploads/product/2bf1fbddbc5e150f88c2999bf2a4587a.main.png

Opis producenta:

Nawilżające masło do ciała o konsystencji tortowego kremu z łatwością wchłania się w skórę. Bogactwo i wysokie stężenie maseł (np. masło shea, oliwkowe) i olei roślinnych sprawiają, że nawet bardzo sucha skóra jest znakomicie nawilżona i uelastyczniona. Efekt zauważysz już po pierwszym użyciu. Naturalne masło do ciała tworzy na powierzchni skóry nietłustą warstwę ochronną zapobiegającą wysuszaniu. Olejek z trawy cytrynowej poprawia wygląd skóry: wygładza i oczyszcza.
Kompozycja relaksującego masła do ciała:

?    masło shea* ? nawilża i zmiękcza
?    masło kakaowe* - natłuszcza i uelastycznia skórę, łagodzi podrażnienia
?    masło oliwkowe* ? wygładza i koi
?    olej babassu* ? uelastycznia, nawilża, jest naturalnym filtrem UV
?    olejek z trawy cytrynowej ? poprawia wygląd skóry: wygładza i oczyszcza
?    squalane (z oleju oliwkowego) ? nawilża
?    woda cytrynowa* ? działa ujędrniająco i przeciwzapalnie
?    naturalna witamina E* ? wygładza, ujędrnia, natłuszcza i nawilża
?    gliceryna roślinna* ? nawilża
?    inne roślinne substancje natłuszczające i  nawilżające*

*surowce z certyfikatem ekologicznym

INCI:

Aqua,Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Water,  Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii Fruit ( Shea Butter), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Orbignya Oleifera Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Squalane, Olive (Olea Europaea) Oil, Hydrogenated Olive Oil,  Myristyl Myristate, Glycerin, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Cetearyl Glucoside, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Parfum, Sodium Phytate, Tocopherol (mixed), Beta-Sitosterol, Squalene, Cymbopogon Schoenanthus Oil, Citral, Coumarin, Geraniol, Limonene, Linalool.
Sposób użycia:

Nawilżające masło do ciała może być stosowane zaraz po kąpieli, nawet na lekko wilgotną skórę. Odżywiaj nim całe ciało ? od szyi po stopy. Świetne do dekoltu.

Cena: 69zł

Moja opinia:

Zapach! Dziewczyny, zapach powala na kolana! Absolutnie niesamowity-trawa cytrynowa i kokos... mhmm przepiękny!!!
Bardzo fajna delikatna konsystencja, ekspresowo wchłania się w skórę, nie pozostawiając lepkiej warstwy-czyli można od razu nałożyć na siebie ubrania, bez obawy przed zatłuszczeniem ich.
Czy nawilża? Ja niestety mam bardzo suchą skórę, więc mam wysokie wymagania. To masełko jest dobre, naprawdę, ale oczekiwałam troszeczkę więcej.

Plusy:
-ZAPACH
-wielkość opakowania-aż 225 ml
-konsystencja
-dość dobre nawilżenie
-kosmetyk w 100% naturalny

Minusy:
-dostępność
-cena
-opakowanie w formie słoiczka/okrągłego opakowania-mało praktyczne

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez FollowMe (2011-12-17 17:46:28)

Odp: Pat&Rub Relaksujące Masło do Ciała 225 ml

A cena jaka? :-)
Przepraszam, jest:-)
Właśnie zastanawiam się nad tą marką- w ogóle jej nie widać w sklepach a Rusin tak promuje te swoje cudeńka:-)

3

Myślę, że warto odwiedzić ich stronę internetową. Faktycznie produkty są trudno dostępne ale to żadna przeszkoda dla fanek kosmetyków, prawda? smile

4

Kiedyś parę ich kosmetyków na ich stronie mnie kusiło ale ceny np. 60zl. za mleczko oczyszczające to trochę dużo. Tym bardziej,że można trochę dołożyć i mieć jakiś porządny kosmetyk z renomowanej firmy:-)