Temat: kosmetyki za 5 zł?

Hej smile Chciałabym się was zapytać co sądzicie o kosmetykach ze sklepu typu "wszystko po 5 zł".   Bo moim zdaniem cena jest kusząca, ale bałabym się kupić czegokolwiek w takim sklepie (chodzi o kosmetyki). Co Wy na to?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez różyczka (2011-11-06 16:46:32)

Odp: kosmetyki za 5 zł?

Hej , akurat ja moge cos na ten temat dorzucić. Dostałam od znajomej cienie do powiek.

Strasznie bolały mnie po nich oczy i w końcu gdy ją spotkałam wyszło że tam kupiła. Niestety na moje nieszczęście bo oczy strasznie mnie paliły kilka dni. Wyrzuciłam te cienie.

Sama kiedyś w takim sklepie skusiłam się na fajny odcień lakieru do paznokci, ale śmierdział okropnie, mimo iż ładny.

Ogólnie więc ja nie polecam, ale to moje prywatne tylko doświadczenia każdy ma swój rozum.

3

Co do lakierów, to kupiłam w takim sklepie perę razy. Z tego jeden był rewelacyjny - śliczny kolor, długo się trzymał. Ale pozostałe do kitu

4

Kupuje w takich sklepach tylko lakiery do paznokci i jestem poki co zadowolona:)

I mogłabym ewentualnie fundnac sobie tusz do rzes,cienie do piewiek, ale w podkład, puder bym nie zainwestowała, bo pewnie kase wywalilabym w bloto smile

5

Ja tak samo jak Mika09 zadowolona jestem z lakierów, ale to też nie z wszystkich. Najlepsze to chyba te z zakretkami w zebre wink Jak na taką cene w miare długo sie trzymają. A z reszty rzeczy w takich sklepach chyba bym sie bała skorzystać smile

6

Wypróbowałam parę kosmetyków z tego typu sklepów. Lakiery niektóre dobre, tuszu/maskary nie polecam, cienie szczypią w oczy, więc nie polecam, bo makijaż i tak spłynie z łzami. Jedynie konturówki do oczu i błyszczyki do ust były ok.
Ale muszę stwierdzić, że nawet w drogeriach często trafiam na przereklamowane kosmetyki, które od tych ze sklepów "po 5zł" różnią się tylko ceną.

7

Ja używałam różnych kosmetyków z takich sklepów i jak dla mnie były ok. Czasem nawet w drogeri widziałam identyczne tyle, że droższe :]

8

Nie mam nic przeciw jeśli znam markę. Np. kosmetyki Ziaja są bardzo tanie i jestem z nich zadowolona, aczkolwiek nie wzielabym kosmetyku nieznanej mi marki w tak tanim sklepie. Nie wiadomo co w nich jest i czy były atestowane, a twarz jest zbyt delikatna, żeby na niej eksperymentować.

9

Ostatnio miałam okazję wejść do takiego sklepu wszystko za  5 zł , jest tych sklepików u nas strasznie dużo prawie na każdym rogu. Kosmetyki wydają się  na prawdę tanie i pozwoliłam sobie na ich kupno w domu dopiero zobaczyłam , że są one po terminie. W drugim sklepie kupiłam balsam spa za 3 zł jest ważny do 2014 roku jest dobry dla mojego ciała i powiem Wam, że kosmetyki nie które z takich sklepów nie są złe po prostu są tanie bo nie każdy może sobie pozwolić na krem nive za parę groszy czy szampon  z jakieś lepszej firmy prawda? Nie wiem czy w Waszych sklepach za 5 zł jest też bielizna?,buty? itd ; Wydaje mi się , ze te sklepy ostatnio są z myślą dla ludzi którzy mają mniejsze zarobki. Z drugiej strony nie wiem co z tuszem i cieniem do oczu bo się nie  maluję .

10

Ja lubię elseve. Ma bardzo ładny zapach.

11

W takich sklepach można w rewelacyjnej cenie kupić kosmetyk. Trzeba jednak dobrze znać swoją skórę i wiedzieć co ona 'lubi' a co nie.
Osobiście lakier do paznokci czy cień jest dla mnie ok. Nie skusiłabym się jednak na podkład, fluid. Widziałam kiedyś jeden i jego konsystencja była niezadowalająca. Stosowałam kiedyś puder sypki i nie był taki zły ;-)

12

pytanie tylko, czy lepiej wydać 5 zł w takim sklepie, czy w drogerii...
nie wydaje duzo na kosmetyki, ale za grosze moge kupic Ziaje, która jest rewelacyjna. Joanna też nie należy do drogich.
Inwestuję tylko w droższe tusze, bo to główny kosmetyk kolorowy jakiego używam. więc na tusze wydaję trochę więcej, ale nie mam ulubionego, zwykle szukam za każdym razem czegoś nowego...

a sklepy za 5 zł uwielbiam. ale nie ze względu na kosmetyki.

13

Ja próbowałam tylko cienie do powiek, ale nie trafiłam na dobre. Po niedługi czasie zbrylały się i wyglądało, jakbym narysowała sobie kreskę na powiece hmm

14

Wiecie, kiedyś- parę dobrych lat temu kosmetyki Vollare można było kupić na bazarach, tymczasem byłam w drogerii i... widzę, że zaczęły być one wprowadzane do sklepów.
Kiedyś na takim bazarku kupiłam sypkie cienie z brokatem i byłam z nich zadowolona. Teraz w drogerii znalazłam puder w kremie.

15

ja kupuje lakiery i są ok. cienie też...ale pudry okropne !!! jak przeterminowane. dziwne są jakieś i krosty wyskakują

16

Ja kupiłam fajny czerwony błyszczyk i konturówkę, bo miałam ochotę na mega czerwone usta na imprezkę, a szkoda mi było pieniążków w drogerii, bo to jednorazowe szaleństwo. Konturówka świetna, śliczny kolor i dość dobra trwałość po nałożeniu, błyszczyk troszkę gorszy, ale i tak zadowolona z obydwu zakupów.

17

Ja bym nie zaryzykowała, chyba ze jakaś znana mi marka

18

Takim kosmetykom mówię zdecydowane NIE! Po pierwsze są to tanie chińskie podróbki,a po drugie kompletnie nie skuteczne. Raz kupiłam i więcej nie popełnię tego błędu.

19

ja z braku gotówki w portfelu poszłam do takiego sklepu i kupiłam krem, którego potrzebowałam, ale nie miałam już drobnych, a kartą płacić tych 3 zł nie będę. i muszę przyznać, że jestem zadowolona. kupiłam krem półtłusty z miodem i używam go do kremowania twarzy. jest bardzo wydajny i nie świecę się po nim. może to być efekt tego, że może być "podróbką", ale dla mnie jest to korzystne. używałam wcześniej kremu firmy Nivea i strasznie się świeciłam mimo, iż używałam minimum. kupuje tam także błyszczyki, które może nie są rewelacyjne, ale ujdzie w tłumie. kupiłam kiedyś lakier do paznokci, to był nie do użytku, tak samo "perfumy" - nie dość, że większość śmierdzi, to w dodatku utrzymywał się zapach na 2-3 godz:( kupuje tam także maskary ale kredek nie polecam, bo rysują tylko na skórze, ale nie spełniają swojego zadania, jeśli chodzi o oko:(

20

Ja że jestem facet nie używam kremów i tego typu kosmetyków. Alej jestem przeciwnikiem kupowania tego typu sklepach. Nie wiadomo co oni dają do tych kremów itp. specyfików. Niech się kupuje te najtańsze(choć tu też jestem przeciwnikiem kupowania najtańszego) ale w normalnych drogeriach, Rossmann, Natura itp. 

Ps. Muszę mojej K. wyperswadować by kupowała w normalnych drogeriach i żeby to nie były najtańsze.

21

Moja znajoma kupuje w takich sklepach lakiery do paznokci i twierdzi, że trzymają się lepiej niż te "normalne". Jakoś nie bardzo w to wierzę.

22

Ja niedawno kupiłam lakier w takim tanim sklepie bo podobał mi się kolor.
Ale po 2 dniach od otwarcia, kiedy chciałam nim poprawić paznokcie, był już tak gęsty jakby miał co najmniej rok sad

23

moja znajoma używa cieni marki Lancome, Shiseido i...... marki nieznanej, bazarowej za które zapłaciła 5.50
twierdzi, że jedne drugim nie ujmują, dobrze się rozprowadzają i mają ciekawe odcienie brązu. namówiła mnie do zakupu takich samych, ale ja rzecz jasna, pomyliłam odcienie i kupiłam jakieś inne... niby wszystko ok, tyle, że ten kolor już mi nie pasował. pokruszyłam, wymieszałam z sypkim pudrem - bronzer do twarzy jak się patrzy smile

24

Nic co do twarzy, jeśli się decyduję coś kupić to tylko lakiery do paznokci. Boję się, że dostanę uczulenie.