Hej,
Mam 21 lat,mieszkam w Essen i całymi dniami siedzę sama w domu,nie pozostaje mi nic innego jak poszukać kompanki do współnego klikania i poznania się:)
Jak, to się stało, że zamknęłaś się w tych czterech ścianach?
witaj sandra
napewno znajdziesz tu wiele ciekawych znajomosci
moze opowiedz cos o sobie? tam gdzie mieszkasz nie masz znajomych?
hej:)
Mieszkam tu 2 miesiące,rzadko wychodzę bo nie znam za bardzo miasta i ludzi.Mam nadzieję,że z czasem się to zmieni.
Mój chłopak tu mieszka i pracuje 2 lata.Bardzo chciał żebym z Nim zamieszkała bo związek na odległośc to kiepska sprawa,więc tak się tu znalazłam.
Mam kilku znajomych ale są Oni dużo starsi,to bardziej Jego znajomi...moi zostali w Pl.
Starsi też potrafią być bardzo rozrywkowi
Ja mam młodsze koleżanki, ale różnica wiekowa zatarła się. Świetnie się dogadujemy, nawet wyskakujemy od czasu do czasu na piwko, czy disco. Wszystko zależy od podejścia do życia. Ja absolutnie nie czuję się na swoje trzydzieści(...) lata ![]()
Dokladnie wiem o czym mowisz, bo moja sytuacja byla identyczna. Gdy przeprowadzilam sie za granice to wszyscy znajomi zostali w Polsce. Tez nie znalam nikogo, wiec tak jak ty siedzialam przed komputerem. wszystko sie zmienilo kiedy zaczelam sie uczyc. Wlasnie tam zaczelam poznawac ludzi.
Wyjdz z tego swojego pokoju, idz sie przejdz po miescie, zobacz co ciekawego sie dzieje, moze zapisz sie na jakies warsztaty, fitness, cokolwiek.
A jak jezeli chodzi o prace? W pracy zawsze mozna poznac kogos z kim sie mozesz zakumplowac. ![]()
Jesli chcialabys pogadac to napisz mi email ![]()
Pozdrawiam
Trochę spora jest ta różnica wiekowa,bo ja mam 21 lat a jego znajomi mają po 40...więc tak nie bardzo,mam nadzieję,że rozumiesz:)
Chętnie bym poszła do pracy ale na razie muszę załatwić sobie papiery niemieckie,urodziłam się w Niemczech ale moi rodzice wróci do Pl jak byłam malutka,no i teraz wróciłam. Język w miarę znam,ale jakaś bariera jednak jest.Chciałabym poznać kogos kto też się nudzi i ma chęc poklikać:)
Wiesz dla jednych 20 lat to duzo a dla innych to wlasciwie nic. Wszystko zalezy od tego jak dana osoba sie zachowuje. jezeli natomiast ty sie nie czujesz komfortowo bedac w ich towarzystwie to jest jak najbardziej zrozumiale. Jednak nie chcialabym zebys dyskryminowala ludzi ze wzgledu na ich wiek, bo to przeciez tylko numer ![]()
to w takim razie juz sie zabieraj za skladanie tych papierow...
Pojdziesz do pracy to od razu poznasz jakis znajomych ![]()
Myślalam,ze tu na miejscu wszystko szybciej uda mi się załatwic,jednak urzednicy w urzedzie odesłali mnie z kwitkiem,powiedizli,że moją sprawę powinnam załatwić w Ambasadzie w Warszawie,więc kawał drogi przede mną.
Absolutnie nie dyskryminuję ludzi przez wiek,ale nie czuję sie dobrze wśród osób które rozmawiaja o czasach,o ktorych ja nie mam zielonego pojęcia,albo o dzieciach których ja nie mam ![]()
Za dużo wśród nich nie mam do powiedzenia,siedzę jak cicha szara myszka...
Uuu to kiepsko z tymi papierami. Mam nadzieje, ze jakos uda ci sie to wszystko dosc szybko pozalatwiac...
Nie czujesz sie dobrze wsrod starszych znajomych, to zaden problem jak juz napisalam wczesniej. To zalezy od osoby, ja lubie rozmawiac, ze starszymi ode mnie, bo maja zupelnie inny poglad na swiat niz ja, wiecej doswiadczenia i takiej ogolnej madrosci zyciowej. Jednak nie kazdemu to odpowiada i rozumiem cie w 100% ![]()
Wiadomo,że nie wszyscy starsi sa tacy sami,z innmi można na prawde spoko pogadać.Ale mowa akurat o tych,których tu poznałam...
hej wiadomo ze wiek czasem powoduje bariere. Ja teraz poznalam chlopaka o 9 lat starszego do siebie i jak narazie znajdujemy spolny jezyk ![]()
no ale 20 lat to juz naprawde spora roznica, choc ja w pracy mam duzo starszych znajomych i super sie dogaduje ;0 to po prostu zalezy od ludzi, i moze nawet bardziej od tych starszych, czy potrafia sie otworzyc przed kims mlodszym , zaakceptowac go i traktowac rowno.
Hej:) bardzo chętnie z tobą porozmawiam o wszystkim..też szukam takiej dobrej przyjaciólki choć mam 20 lat..Mam nadzieję ze ten wiek ci nie przeszkadza:) Pozdrawiam serdecznie:)
Hej Emileczka,
sorki,że dopiero teraz odpisuję ale nie zaglądałam tu ostatnio:)
Nie przeszkadza mi Twój wiek,między Nami jest w takim razie tylko 1 rok różnicy:)
Też szukam przyjaciółki ![]()
Nie potrafię sobie poradzić w życiu.. :-( nienawidzę go. Mogę prosić o pomoc?
zawsze o pomoc mozna prosic
:-)