dziwne przeczucia!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » dziwne przeczucia!!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: dziwne przeczucia!!!

Od dawna mam dziwne przeczucia ale nie takie związane z katastrofami , ze śmiercią czy liczbami w totolotku!!!
zawsze kiedy sobie nagle o kimś pomyśle,a najczęściej o czymś to po paru dniach wydarza się coś zwiazane z tym kims albo czymś!!! Przykład: Mój mąz ma kolege w USA który tam mieszka i w ciagu 5 lat był w polsce tylko 2 razy w tym na naszym ślubie, jego rodzina też tam mieszka.Jesteśmy już 2 lata po ślubie i w tamtym roku wysyłałam jego rodzicą w usa kartkę na święta i...... zaczełam się zastanawiać czy nie wysłać jej wczaśniej żeby doszła przed świętami i nagle pomyślałam CIEKAWE KIEDY PRZYLECI DO NAS ZNOWU i po 3 dniach stanoł w naszych drzwiach!!! SZOK!!! nic nie pisał że przylatuje. 2 Przykład: przed przyjazdem tego kolegi odwiedzil nas brat męża z narzeczoną i w oko mi wpadł jej zegarek i od razu w myślach pomyślałam sobie że fajnie by było sobie taki kupić!!! i okazało sie ze właśnie ten kolega męża kupił mi w prezencie zegarek!!! 3 Przykład: na święta wielkanocne pojechaliśmy do teściowej i tam był wójek mojego męża on ma 45lat a jego żona 35lat są po ślubie jakieś 6 lat i od tych 6 lat starali sie o dziecko,4 razy poroniła.Nasza córeczka miała wtedy 3 miesiące i po wyjściu juz w samochodzie powiedziałam do męza ze ona jest chyba w ciąży i okazało się ze jest!!! na listopad ma termin a nic po niej nie było widać!!! 4 Przykład: gdy oglądałam zdjęcia na nk przypomniał mi się pewien chłopak z którym trochę kręciłam i 2 dni pózniej spotkałom go w galerii jak chodził po sklepach!!!5 Przykład: nie daleko mieszka kuzym męża, wpadł do nas napić się,ale mąż był zmęczony więc poszedł spać i ja z nim zostałam....opowiadał mi o swoim koledze który zginą niedaleko naszych domów i nagle zeszliśmy z tematu i zaczoł opowiadać o swoich kolegach i ich dziewczynach.Po drugiej stronie drogi mieszkali jego dwaj koledzy z matką i nagle zaczeło mnie ciekawić czemu nie mają ojca i to że jeden z nich jeżdzi motorem!!! czułam że coś będzie z nim zwiazane ale myslałam że się okaże ze wpadnie sobie z dziewczyną ale to nie było to!!! DOKŁADNIE RÓWNY TYDZIEŃ PO TEJ ROZMOWIE ZGINĄ NA MOTORZE  o godzinie 23.30 i właśnie o tej godzinie o nim rozmawiałam:(Jest wiele takich przypadków.....na początku myślałam ze to po prostu zbieg okoliczności ale teraz wiem ze tak nie jest!!! trochę mnie to przeraża bo tego nie kontroluje!
i nie piszcie ze mam urojenia!!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dziwne przeczucia!!!

Nie przejmuj się, nie jesteś jedyna. Wiele razy zdarzało mi się "wywoływać" pewne zdarzenia myśląc o nich. Wszystko, co dopuszczamy do swojej myśli, jest możliwe. Jak np. to, że razu pewnego jadąc windą pomyślałam: "Co by było, gdybym upuściła klucze w tę 1centymetrową szparę między windą, a piętrem?" i otwierając drzwi z kluczami w ręce oczywiście je upuściłam. Spadły 8 pięter w dół (A jaka jest szansa na trafienie w taką właśnie maleńką przerwę...?). Tak samo kiedyś pomyślałam, czy kogoś kiedyś nie przytrzasnęła pewna bramka, która się otwiera jak się do niej przyłoży ważny bilet miesięczny. Oczywiście mnie musiała niedługo potem przytrzasnąć. A nie znam nikogo innego komu by się to przydarzyło. Tak samo było z moim byłym i herbatą. Byłam przekonana, że ten wrzątek na mnie wyleje i faktycznie wylał. A myślenie o kimś i spotkanie go tego samego dnia to klasyka. Albo to, że nigdy nie uczę się całości materiału na egzamin i zawsze zdaje się na przeczucie jeśli chodzi o pytania i uczę się tylko tej części. Do tej pory nie zawiodło. Do tego stopnia, że na jednym egzaminie umiałam tylko 2 zagadnienia, a dostałam pytanie odnośnie jednego z nich (na jakieś 15 możliwych). Kolega wręcz siadał za mną w ławce na zaliczeniach, bo wiedział, że mój rząd dostanie łatwiejsze pytania. Powinnam zacząć to wszystko spisywać, wyszłaby niezła książka.

Basia11241,
wrażenie przewidywania wydarzeń lub nawet wpływania na nie zdarza się nierzadko. Często dotyczy osób wrażliwych, uważnie obserwujących rzeczywistość. W otoczeniu rodziny, przyjaciół, z którymi "znamy się na wylot", "rozumiemy bez słów" często czujemy magiczne porozumienie, przeczuwanie swoich stanów emocjonalnych, planów.

W okresie nasilenia sytuacji, o których napisałaś ("przewidziałam", "akurat o tym pomyślałam") nasza ciekawość i czujność wzmaga się jeszcze silniej i nawet błahe, przypadkowe zbiegi okoliczności traktujemy jako kolejne z serii.

4

Dziękuje bardzo za odpowiedzi na mój post:)
Zdaje sobie sprawe ze niektóre sytuacje to poprostu ,,zbieg okoliczności,, i fajnie ze nietylko ja tak mam!:)
Ale muszę przyznać ze jest to czasem męczące...bo wiem ze coś się wydarzy! i to uczucie jest najgorsze bo niewiem czego się spodziewać!!!
Ta moja wrażliwość działa nietylko na to jak odbieram rózne sygnały od ludzi!!!
Nie wierze w horoskopy ale za to jestem wstanie uwieżyć w sprawdzone przepowiednie! każdy ma inne zdanie i ile ludzi tyle odpowiedzi!
Wiem jedno!!! moje przeczucia to nie byle co ,ale też nie coś nadzwyczajnego:)

pozdrawiam

Basia11241,
Twoje przeczucia mogą być Twoją cenną umiejętności, zaletą. Możesz celnie oceniać sytuacje i być dobrym doradcą dla swoich bliskich. Ale też nie warto chyba poświęcać podobnym zdarzeniom wiele uwagi, jeśli mają być szczegółowo analizowanym źródłem stresu.

Pozdrawiam!

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » dziwne przeczucia!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024