Przyjaźń po związku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Przyjaźń po związku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Przyjaźń po związku?

Witam wszystkich!

Mam do was takie pytanie czy można zbudować przyjaźń po związku,kiedy jedna strona dalej kocha?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przyjaźń po związku?
Issabell napisał/a:

Witam wszystkich!

Mam do was takie pytanie czy można zbudować przyjaźń po związku,kiedy jedna strona dalej kocha?

Nie. I nie mam co do tego zadnych watpliwosci, bo to tak jakby spytac czy sie Murzyn z Eskimosem dogadaja.

3

Nie ma szans. Z jednej strony, tej ktorej kocha, to nie bedzie czysta przyjazn. Bedzie nadzieja i bedzie okropne cierpienie widzac, jak druga osoba dobrze sobie radzi po rozstaniu. przykre, ale prawdziwe, sama dlugo ludzilam sie, ze tak mozna.

4

Nie, nie, nie, i jeszcze raz nie.
Tak jak napisała Stae, jedna osoba będzie życ normalnie, szcęśliwie, zakochiwać się na nowo, a ta druga-zakochana, patrzeć na to  wszystko z łzami w oczach, cierpiąc i łudząc się, że może wszystko jeszcze się ułozy.
Najlepiej moim zdaniem jest się odizolować.

5

Haha , pamiętam jak miałam 13 lat (ponoć najgłupszy wiek) rzucił mnie chłopak,  z którym chodziłam w wakacje, w nowym roku szkolnym poznał nową dziewczynę big_smile , no cóż podczas rozstania zapytałam go - czy zostaniemy przyjaciółmi ? nadal byłam w nim zakochana wink powiedział, że Tak smile Z tej przyjaźni zrezygnowałam już na drugi dzień, on i jego nowa laska byli wrogami numer jeden ! big_smile

Ale tak całkiem poważnie, nie wierzę w przyjaźń między byłymi partnerami ( niezależenie od tego co się do niego, niej czuje) wierzę w normalne, ludzkie i poprawne relacje z eks partnerem, z którym tworzyło się związek, poza tym uważam, że te relacje są możliwe, jak minie ból, żal i smutek po rozstaniu.

6

Ehhh...w moim przypadku sytuacja nie jest prosta,bo nasz związek rozwinął się z przyjaźni,byliśmy razem 3 lata.Rozstaliśmy się właściwie w zgodzie(nie licząc faktu,ze oboje mamy trochę żalu,że tak to się skończyło)ale mój były co kilka dni pisze do mnie smsa,albo dzwoni,co słychać,jak się czuję(mam problemy zdrowotne)itp.z jednej strony cieszę się z tego kontaktu,ale z drugiej trochę mnie to boli.Nie wiem czy potrafię od tak to wszystko zakończyć...

7

Kaja83 napisał/a:

Haha , pamiętam jak miałam 13 lat (ponoć najgłupszy wiek) rzucił mnie chłopak,  z którym chodziłam w wakacje, w nowym roku szkolnym poznał nową dziewczynę big_smile , no cóż podczas rozstania zapytałam go - czy zostaniemy przyjaciółmi ? nadal byłam w nim zakochana wink powiedział, że Tak smile Z tej przyjaźni zrezygnowałam już na drugi dzień, on i jego nowa laska byli wrogami numer jeden ! big_smile

Ale tak całkiem poważnie, nie wierzę w przyjaźń między byłymi partnerami ( niezależenie od tego co się do niego, niej czuje) wierzę w normalne, ludzkie i poprawne relacje z eks partnerem, z którym tworzyło się związek, poza tym uważam, że te relacje są możliwe, jak minie ból, żal i smutek po rozstaniu.

Zgadzam się z Kają, przyjaźń nie, ale można być w poprawnych, koleżeńskich relacjach, jeśli oboje już nic do siebie nie czują i żadna ze stron nie ma żadnych złudzeń co do dalszej jakiejkolwiek przyszłości na bycie razem. Trzeba jasno zdać sobie sprawę z tego że już każde z nas ma odrębne, osobne życie, że owszem można się czasem spotkać czy pogadać, ale tylko na zasadzie koleżeństwa, nie licząc i nie oczekując już niczego, tak właśnie jest w moim przypadku. Trochę czasu zajeło mi dojście do takiej równowagi i zgody ze sobą, duzo czasu zajeło mi polubienie siebie i wreszcie spokój zagościł w moim sercu, potem pojawiły się poprawne relacje z byłym.

8

Po rozstaniu najlepiej nie smsować, nie rozmawiać ze sobą przez jakiś czas. Ochłoniemy, żal, smutek minie i wtedy można (jeżeli oczywiście tego chcemy) pozostać ze sobą w kontakcie, ale tylko na stopie koleżeńskiej.

9

Nic z tego nie będzie ani przyjaźni ani koleżeństwa.
Zawsze będzie coś do wypomnienia i ukryte pretensje tego nie da się przeskoczyć .
A wspomnienia nawet te najlepsze zniszczą całkowicie relacje miedzy wami ,przykre ale prawdziwe niestety sad

10

Przyjaźń między byłymi partnerami jest możliwa, jeśli tylko rozstali się w zgodzie, bez dramatów i oboje nie chcą być ze sobą. Jestem w stałym kontakcie z byłym, to naprawdę fantastyczny facet, ale nie dla mnie, jak się okazało.  I tyle. Teraz on ma nową dziewczynę, ja chłopaka i fajnie, on się cieszy, że ja mam kogoś, ja się cieszę, że on ma kogoś. Jak się chce, to można.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Przyjaźń po związku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024