Drewniaki :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Drewniaki :)

Cześć smile
Pewnie każda z nas miała kiedyś styczność z butami typu drewniaki, zwłaszcza, kiedy byłyśmy małymi dziewczynkami.
Pomyślałam sobie, że warto byłoby o nich porozmawiać. Co prawda obecnie wyszły raczej z łask, a szkoda. wink Najczęściej można chyba spotkać je na nogach pracowników służby zdrowia.
Sporadycznie spotykam na ulicy ludzi paradujących w tego typu obuwiu. Sama chodzę w nich tylko po domu; jakiś czas temu ortopeda zalecił mi zamienienie klapek na takie buty. Posłuchałam, uwielbiam je.  smile

Niedawno marudziłam kosmetyczce o cellulicie, na co ona poleciła mi drewniaki antycellulitowe. Wyglądają nieco inaczej niż standardowe drewniaki, nietypowy kształt podeszwy rzekomo niweluje ból pleców i napina mięśnie ud, co z kolei ma powodować redukcję cellulitu.
Ciekawi mnie, czy któraś z Was miała już do czynienia z tymi butami i ma ochotę podzielić się ewentualnymi spostrzeżeniami? smile

Tymczasem ciekawi mnie, jakie są Wasze doświadczenia z drewniaczkami smile
Chodziłyście, chodzicie? Lubicie czy nie bardzo?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Drewniaki :)

Pewnie, ze chodziłam smile
Jak byłam mała to były moje ulubione buty. Tak je lubiłam, że zdarłam tą wielka podeszwę do takiego stopnia, że był prześwit smile

Pierwsze były białe, a drugie różowe smile a teraz preferuję inne obuwie, ponieważ za bardzo kojarzy mi się z personelem w szpitalu.
Przyznam się, że pierwszy raz słyszę o drewniakach  antycellulitowych.

3

Tak, chodziłam w nich bardzo dużo wink.
Teraz faktycznie dużo rzadziej są noszone niż kiedyś.
O tych antycelluitowych nie słyszałam.

4

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ4uhmiVFK1T914k-9Cyh7UgVcTF2OHiPzxUorIchz7G2c0eCXV
tak wyglądają te drewniaki antycellulitowe? Ich magia polega na tym, że bucik jest profilowany, pace są wyżej od pięty i to pewnie wpływa na redukcję cellulitu, tak?

5

Pamiętam tę modę na drewniaki. Ja miałam białe i dorysowałyśmy na nich z moją siostrą oczy i noski, żeby wyglądały jak zwierzątka. Lubiłam je, ale strasznie niewygodne były do zabawy. Ile razy mi się taki chodaczek ześlizgnął ze stopy i zamiast piętą uderzałam środkiem stopy w ten twardy kant buta. Aua... tongue

Hm, w sumie zawsze mnie zastanawiało czemu pracownicy służby zdrowia chodzą w drewniakach. Przecież to twarde jak jasna cholera, a oni w nich latają całymi dniami... Muszę zapytać mamę big_smile (pracuje w szpitalu i także chodzi w drewniakach, a jakże).

6

apoteoza, tak, o te. Na stronie producenta pisze, że kosztują 75 zł. - dość dużo jak na drewniaki. wink

kaisa_malene, w drewniakach nogi nie męczą się tak bardzo. smile Chociaż to już kwestia subiektywnych odczuć, ja mogłabym w nich wypuścić się na cały dzień na miasto i nogi nie byłyby tak zmęczone, jak po dniu na szpilkach czy wyższych sandałkach.

7

To faktycznie dużo smile
Ja jak na razie nie tęsknie do drewniaczków, ale na starość sobie kupię, będzie to taki powrót do młodości tongue

Z drewniakami tak jest, że to kwestia przyzwyczajenia, ja na początku strasznie się męczyłam podczas chodzenia, ale jak nabrałam wprawy, to nawet w nich biegałam smile Ale dobrze pamiętam jak to boli jak się człowiek potknie w tych butach, albo jak się nóżka ześlizgnie..

8

fajny temat ...
przypomniało mi się dzieciństwo smile
miałam kiedyś takie pomarańczowe, rażące i do tego dresik w tym kolorze tongue

9

hehe ja również chodziłam w takich drewniakach za dziecka:) jak sobie przypomnę to śmiać mi się chce:) a te antycellulitowe drewniaki wyglądają bardzo ładnie i z chęcią bym sobie takie kupiła tym bardziej, że niwelują cellulit, to swietna sprawa.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024