Tajlandia - ten kraj zaczął mnie fascynować. Kultura, wyśmienita kuchnia, wspaniałe miejsca, a także tajskie masaże. Czy masaże tajskie są w Polsce popularne? kojarzą się chyba głównie z "łamaniem kości", bowiem masaż tajski znacznie różni się od klasycznych masaży. To co go wyróżnia, to techniki uciskowe i wyciągające. Był ktoś z Was na takim masażu, zamierzam się gdzieś wybrać, bo naczytałam się wielu pozytywnych opinii o tych sławnych już masażach.
Ja próbowałam kilku tajskich masaży w Andarze na Powiślu i byłam bardzo zadowolona. Mają duży wybór i na prawde niezłych masażystów. Polecam zwłaszcza masaż bańską chińską. Chociaż ten ziołami i zwykły relaksacyjny też były rewelacyjne, ale ten bańką najbardziej przypadł mi do gustu bo miałam problemy z cellulitem i nijak nie mogłam się go pozbyć przez lata. A po kilku zabiegach w Andarze były widoczne efekty. Więc zdecydowanie polecam ![]()
Też mam niestety problem z cellulitem... Stosowałam różne kremy, różne preparaty, które reklamowały się jako cudotwórcze, jednak na nic się zdały. Wydałam na to trochę kasy, a dalej zostałam ze swoim problemem. Słyszałam, że masaż tajski jest dobry na wiele rzeczy i wspaniale działa rozluźniająco, odprężająco, ale że na cellulit też?? Nie wiedziałam, taa i po kilku zabiegach tak znikło po prostu? Po moich przejściach nie chce mi się wierzyć. Jak to wyglądało u Ciebie? I jak wygląda ten masaż bańką?
Jeśli chodzi o cellulit to jak najbardziej polecam. Chociaż po pierwszym masażu to przyznam, że nie widziałam żadnych efektów, a wręcz wydawało mi się, że jest gorzej niż było. Ale potem z każdym masażem było tylko lepiej! Po mniej więcej 5 to już w ogóle byłam zachwycona. I mój facet też
Tylko nie możesz się zrażać po pierwszym razie. Bo za pierwszym razem to przyznam, że troche bolesne to było. Nie jakoś bardzo, ale jednak. I miałam jakieś delikatne siniaki na nogach nawet. Ale potem chyba skóra się przyzwyczaja, bo przy drugim razie nic mnie nie bolało i siniaki też się nie pojawiły. Zresztą ta babka z Andary mówiła, że to normalne i że większość dziewczyn ma taką reakcję za pierwszym razem. Poza wiadomo - czasem trzeba pocierpieć jak się chce mieć efekty ![]()
A jak to wygląda... są takie bańki, przykłada się je do skóry i zasysa powietrze i potem masażysta masuje Cię taką bańką z zassanym powietrzem wolnymi ruchami ![]()
Taki masaż podobno pomaga też na jakieś inne rzeczy, wyciąga toksyny, modeluje sylwetkę i takie tam. I podobno pomaga uśmierzyć ból. Ale mi najbardziej zależało na cellulicie, więc tu gwarantuję, że działa ![]()
Ja chodziłam na tajski do Time Spa Zen i jestem niesamowicie wręcz zadowolona!!
Sympatyczni masażyści, ładne gabinety (w klimacie orientalnym
. Zastanawiam się teraz, czy nie pójść jeszcze na jakieś inne. Zachęciła nie ajurweda, albo wyszczuplanie bańką chińską.