Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Witam, chciałam sie was zapytać czy udaje wam się modlić rano i wieczorem ? O ile wieczorem daję radę to rano to jakoś mi sie nie zawsze to udaje - niestety
Rozmawiałam kiedyś o tym z księdzem i on stwierdził ze wystarczy znak krzyża skoro sobie nie radzę rano z modlitwą ... no ale ja nie wiem czy wystarczy , jakoś mnie nie przekonał.
módl się wtedy kiedy uważasz za słuszne, możesz nawet w myślach i podczas wstawania-nie jest powiedziane,że musisz klęczeć przed obrazkiem czy krzyżem, wystarczy jedno dwa zdania, podziękowanie za dzień, za noc i ewentualnie prośba o wsparcie w ciągu dnia, przecież nie musisz bezmyślnie klepać paciorka!!!
ironmaiden, zgadzam sie z Toba, mozna wiele powiedziec robiac rozne czynnosci, i tez slyszalam od znajomego ksiedza,ze nei trzeba na kleczkach, bo nie ma na to o poranku czasu, wiec wystarczy nawet w drodze, po dnosem czy w myslach!!!
JA też słyszałam ze znak krzyza wystarczy czasem, gdy nie mozemy więcej - i ze taki porządny znak krzyza i jadno zdrowas świadome i w ogóle więcej znaczy niz odklepany różaniec.
Witam!
Ja sie modlę wszędzie,gdzie się tylko da...w pracy,czekając na autobus,spacerując...nie ważne gdzie i kiedy...Ważne że rozmawiasz z Bogiem i jesteś szczery sam ze sobą...Modląc się nie używam gotowych formułek,po prostu rozmawiam...Każdy ma swój sposób na modlitwę.