BABY SĄ JAKIEŚ INNE - opinie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » BABY SĄ JAKIEŚ INNE - opinie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: BABY SĄ JAKIEŚ INNE - opinie

reklamuja go jako swietna komedie..w internecie zapowiedz jest smieszna , to fakt, poszlam na ten film, ale w polowie chcialam wyjsc, byly momenty smieszne, ale ogolnie monotonia, monotonia, monotonia...dobrze zagrany ale ile mozna ogladac rozmowe dwoch znudzonych zyciem facetow, do tego moim zdaniem rezyser przesadzil w drugiej polowie filmu z wulgaryzmamy na temat kobiet. nie polecam. a Wy co sadzicie ???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: BABY SĄ JAKIEŚ INNE - opinie

Sama zastanawiałam się, czy warto wybrać się do kina na ten film, ale w sumie takiej opinii się spodziewałam. Tak samo było z "Weekend'em" Pazury. Nie wiem, jak dla kogo, ale dla mnie stanowczo przereklamowany.Ciacho też było suuuuper, ale tylko w... zwiastunach, Naszym reżyserom już chyba się skończyły pomysły na super komedie. Prawdę mówiąc dawno nie widziałam nic ciekawego

3

Byłam wczoraj na tym filmie i powiem szczerze, że mnie sie podobał. Sam film ma formę raczej dialogu, bo przez prawie 1.5h dwóch kolesi jedzie autem i opowiadaja różne rzeczy o kobietach. Są pojedyncze sceny, w ktorych wysteuja inni ludzie, ale film głownie oparty jest na rozmowie dwóch facetow. Mnie sie podobal, bo rozwalaly mnie niektore teskty, dla mnie był śmieszny i tyle:) ale nie polecam go osobom, które nienawidza przeklinania, nie maja dystansu do siebie i nie lubia niesmacznych zartow, w tym erotycznych tongue wulgaryzmy wysteouja tam co chwile, ale sama nie jestem swieta, wiec mnie to kompletnie nie ruszalo smile

4

lewa4444, mnie weekend sie wlasnie bardzo podobal, troszke smieszyly mnie sceny rodem z matrixa, ale ogolnie dawno sie tak nie smialam ogladajac komedie.
co do Ciacha to chcialam, ale na szczescie nie poszlam na to do kina, dopiero ostatnio zobaczylam go w tv, po prostu porazka.

5

byłem na premierze tego filmu i uważam, że jest świetny. ludzie zarzucają mu, że jest beznadziejny "bo nic się nie dzieje, 2 gości jedzie samochodem i przeklina". Przecież ten film polega na dialogu, nie ma w nim być akcji, ma być rozmowa i śmieszne teksty. ja przez cały film miałem ubaw, wulgaryzmy mnie nie zniechęcały, bo sam często przeklinam, więc nie była to dla mnie udręka. i trzeba pamiętać, że to co mówią o kobietach jest tam przesadzone tylko po to by było śmiesznie. przy okazji film ma też drugie dno, którego wiele osób nie dostrzegło przez swoje ignoranckie podejście do niego. polecam każdemu ten film, bo jest to jedna z najlepszych komedii jakie ostatnio widziałem, a przy okazji film ma również przekaz (tylko tak jak mówiłem, jest on ukryty).

6

jak dla mnie to jest troche tak, ze film na pierwszy rzut oka jest o kobietach, ale tak naprawde jest o mezczyznach, faceci pokazuja w nim jacy sa, jak postrzegaja swiat, co ich drazni itp.

7

Pomijając fakt, że tego filmu można by słychać w radiu to trochę mnie zanudził. O ile na początku było śmiesznie to w końcu zaczął być męczący i to nie dlatego że nagle uświadomiłam sobie że wszystko co tam mówią o kobietach to prawda i nie było mi do śmiechu (bo takie opinie słyszałam kilka razy) big_smile

8

Jak byłam w kinie na "Północy w PAryżu" reklamowali jakąś polską komedię, pamiętam, że był tam żart w stylu "jak sprawić żeby kobieta krzyczałą jeszcze długo po stosunku - wytrzeć ch... w firankę". Ogólnie rzecz biorąc to już sama reklamówka tego filmu popsuła mi dobry nastrój, całe szczęście Woody Allen dość szybko zatarł niemiłe wrażenie. Nie oglądam wogóle polskich filmów, uważam, że żadne nie są w stanie przebić się nawet do drugiej klasy na skalę europejską

9 Ostatnio edytowany przez heathcliff (2011-12-31 19:17:30)

Salome napisał/a:

Nie oglądam wogóle polskich filmów, uważam, że żadne nie są w stanie przebić się nawet do drugiej klasy na skalę europejską

Nie oglądasz, zatem nie wiesz. Dość typowe jest w Polsce atakowanie/lekceważenie/deprecjonowanie tego, co polskie, przy jednoczesnej nieznajomości.
Polskie kino cierpi na brak pieniędzy - odstaje zatem przy efektach specjalnych (przy tym w świetnych ostatnich filmach Triera efekty specjalne powstawały w polskim studiu), a także na próby naśladownictwa kina zagranicznego. Zauważam przy tym, że naśladownictwo wynika z przekonania, że polskie filmy nie są w stanie... i tak dalej.
Polskie filmy są polskie, tworzone przez Polaków, zatem są (mniej lub bardziej uchwytnie) INNE od filmów tworzonych gdzie indziej, jednak zwyczajną pomyłką jest mieszanie tej inności z gorszością. Pomyłką, która najczęściej wynika z nieprzyzwyczajenia do klimatu/wykonania polskich filmów, a także z przyzwyczajenia do wzorców filmowych z innych krajów. Bardzo niewielu innych krajów (na tyle niewielu, by jeszcze nie rozumieć złożoności oceny kina). smile

Polskie filmy wcale często nie ustępują poziomem wspomnianemu "O północy w Paryżu", przyjemnemu, ale dość płytkiemu i naiwnemu.

I może "w ogóle".

10

Byłam na tym filmie w kinie. Uważam, że były to pieniądze wyrzucone w błoto.
Myślałam, że film będzie trochę inny.
na początku był całkiem zabawny, potem zaczął mnie niemiłosiernie męczyć i czekałam kiedy będzie koniec.
Parę dobrych tekstów, większość zawartych w reklamach filmu.
Poza tym nie widzę żadnych innych plusów.
Więckiewicz bardzo mi nie pasował do tej roli.

11

Dla mnie osobiście ten film to totalny dramat!!! Krótko: Nie jest warty polecenia!

12

agnes91 napisał/a:

Byłam na tym filmie w kinie. Uważam, że były to pieniądze wyrzucone w błoto.
Myślałam, że film będzie trochę inny.
na początku był całkiem zabawny, potem zaczął mnie niemiłosiernie męczyć i czekałam kiedy będzie koniec.
Parę dobrych tekstów, większość zawartych w reklamach filmu.
Poza tym nie widzę żadnych innych plusów.
Więckiewicz bardzo mi nie pasował do tej roli.

Mam dokładnie te same odczucia. Początek nawet znośny, bo są te niezłe teksty, które były w reklamach, a potem dno. Generalnie to starczy obejrzeć reklamy filmu, bo tam ejst wszystko co najlepsze w tym filmie, a reszta to strata czasu.

13

Ten film nie jest może wielkim arcydziełem ale nie jest tez całkiem nieudany. Oglądałem w kinie z żona i Ona nie była zbytni nim zachwycona ale mnie sie podobał. Myślę że sam sposób narracji ciekawy. Ale zdaje sobie sprawe że to bardziej film dla facetów niz dla kobiet. Choc on ma drugie dno i to nie jest krytyka kobiet a raczej silna krytyka nas mężczyzn.
Lubie tego reżysera więc oglądam jego filmy niejako automatycznie. Choć nie jest to film najlepszy w jego filmografii. "Dzień świra" i "Nic śmiesznego " są jednak lepsze.

14

byłam na tym filmie w kinie i strasznie się zawiodłam, nudny, denny i niskobudżetowy szajs.
Nieliczne teksty śmieszne... katastrofa i nie było tam żadnego ukrytego sensu jak ktoś wspomniał to był po prostu film które miał pokazać punkt widzenia facetów w średnim na kobiety, których w ogóle nie zrozumieli przez te wszystkie lata.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » BABY SĄ JAKIEŚ INNE - opinie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024