Język włoski.... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Język włoski....

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Język włoski....

Nie wiem czy dobrze piszę.Jestem na 1 roku studiów tydzień temu był test z angielskiego do jakiej grupy mamy się dostać dziś się okazuje że jestem na jezyku włoskim nie wiem czy mogę sie przepisac na angielski ale mam inne pytanie włoski jest mocno ciężkim jezykiem??ktos sie kiedys go uczył?? Proszę o odpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Język włoski....

Na początku może Ci się wydać łatwy i przyjemny. Bo tak jest. Jeżeli kiedyś byłaś w Italii i zapałałaś chociażby sympatią do tego kraju (o co nietrudno), to na początku może Ci się bardzo podobać. Należy jednak pamiętać, że im dalej w las, tym więcej drzew. Z czasem staje się coraz trudniejszy, szczególnie jeżeli do tej pory uczyłaś się tylko języków germańskich i nie znasz żadnego romańskiego. No i pewna prawidłowość. Jeżeli Włochy są dla Ciebie tylko krajem na mapie i nie interesują Cię za bardzo... To szkoda Twojego czasu smile. Postaraj się przepisać do grupy angielskiej... Poza tym, angielski jest podstawą. Włoski niech będzie bonusem jeśli już. Powodzenia wink

3

Jeżeli chodzi o język Włoski, to w wymowie jest bardzo łatwy, gorzej jest w pisowni. Inaczej sie wymawia inaczej sie pisze.Ja nauczyłam sie sama tego jezyka i posługuję się nim juz od 12 lat.Ale tak jak napisała koleżanka powyżej jeżeli wolisz angielski spróbuj się pzrepisac.

4

Dziekuje za odpowiedzi okazało się że jak będzie miejsce to mam szansę jednak powątpiewam w to a wole angielski;\

5

Okruszka napisał/a:

Na początku może Ci się wydać łatwy i przyjemny. Bo tak jest. Jeżeli kiedyś byłaś w Italii i zapałałaś chociażby sympatią do tego kraju (o co nietrudno), to na początku może Ci się bardzo podobać. Należy jednak pamiętać, że im dalej w las, tym więcej drzew. Z czasem staje się coraz trudniejszy, szczególnie jeżeli do tej pory uczyłaś się tylko języków germańskich i nie znasz żadnego romańskiego. No i pewna prawidłowość. Jeżeli Włochy są dla Ciebie tylko krajem na mapie i nie interesują Cię za bardzo... To szkoda Twojego czasu smile. Postaraj się przepisać do grupy angielskiej... Poza tym, angielski jest podstawą. Włoski niech będzie bonusem jeśli już. Powodzenia wink

Dokładnie. Mi idzie jak po grudzie. Na początku fajnie było. Obecnie uważam, że samemu z tym językiem to jak walka z wiatrakami. Muszę znaleźć jakąś szkołę, bo nie dam rady. Pięknie, lekko brzmi dla mnie, ale im dalej idę tym coraz więcej kamieni spada mi pod nogi;(

6

eh dzięki dziewczyny bo nie wiedziałam co mam robić ale teraz to muszę walczyć o angielski:)

7

Dziewczyny! Strzała amora w samo serducho! Stefano poznany na wakacjach rozpalił we mnie ogień namiętności, ale jego średni angielski mnie dobija, a on twierdzi, że już lepiej się nie nauczy, więc pozostaje mi tylko zgłębić włoski jak najszybciej. Myślałam o metodzie SITA, czyli okularki i relaks, bo staram się odłożyć też trochę groszai po całym dniu przed kompem do książek.. no nie da rady. To jak, sitowała któraś? wink

8

A ja pozwolę się nie zgodzić z moimi przedmówczyniami big_smile Oczywiście uwzględniając indywidualne predyspozycje, język włoski nie jest aż tak trudny. To esencja spuścizny romańskiej, a więc jest tym bardziej interesujący dla tych, którzy nie tylko doskonale wychwytują "klimat", ale i dla tych, którzy nie maja najmniejszego problemu w komunikowaniu się w tymże właśnie języku. Już teraz wiem, że gdzieś tam po drodze mojej ścieżki życiowej zahaczę o tłumacza przysięgłego, a w najgorszym przypadku zajmę się tłumaczeniami, ale w żadnym wypadku z niego nie zrezygnuję. Auguuuuuuuuriiiiii big_smile

9

MowieGadam napisał/a:

Dziewczyny! Strzała amora w samo serducho! Stefano poznany na wakacjach rozpalił we mnie ogień namiętności, ale jego średni angielski mnie dobija, a on twierdzi, że już lepiej się nie nauczy, więc pozostaje mi tylko zgłębić włoski jak najszybciej. Myślałam o metodzie SITA, czyli okularki i relaks, bo staram się odłożyć też trochę groszai po całym dniu przed kompem do książek.. no nie da rady. To jak, sitowała któraś? wink

Na ognistego lenia trafiłaś i tyle smile Zanim będziesz się uczyć IT upewnij się, że się od mamy wyprowadzi tongue cóż, nawet jak Wam nie wyjdzie, w język warto zainwestować big_smile SITA jest skuteczna, o ile zbyt szybko nie odlecisz. Jak u Ciebie jest z odprężaniem się? U mnie było tak w sam raz, zważ że będziesz słyszeć teksty typu ?twoje ciało jest ciężkie? bla bla? no i troszkę też wzmocnić efekt robieniem ćwiczeń i polecam książeczki dla dzieci po włosku! Gramatyka w nich jest idealna, obrazki mają śmieszne smile  A, sitę można w okrojonej wersji bez okularków kupić, ale ja polecam jednak w gogle zainwestować big_smile

10 Ostatnio edytowany przez zzabajone (2013-10-07 20:16:06)

Tu masz bajeczki na przykład, ale bez obrazków smile
http://www.il-fantamondo.com/

11

ie przesadzajcie, uczylam sie jak wyjechalam do wloch, w ierwszej kolejnosci jezyk mnie przerazic, bo zdnie brzmialo jak jeden dlugi wyraz i nic nie rozumialam, ale jak sie juz czlowiek obslucha to widzi podobienstwo do angielksiego w pewnym stopniu co ulatwia.
Wymowa tak naprawde jest bardzo latwa, pisowania zreszta tez, ja nie mialam z tym zadnego problemu, nie tyle co chinczycy, ktorzy ze mna w grupie ie uczyli... dla nich to dopiero czarna magia, ale jeyk naprawde przyjemny i atwo mi sie go uczylo, tak, ze nawet sama lubilam material w domu studiowac

podzrawiam i powodzenia wink

12

@zzabajone z matronami włoskimi nie jest aż tak źle ? powiem Ci, że dla past mamuśki bym mogła ją znosić codziennie, mimo że często się z kumoszkami spotyka i plotkuje na taaaakich decybelach!
Chyba się na sitkę zdecyduje, a co tam. Nie zasypiam od razu, trochę chodziłam na techniki relaksacyjne i tylko raz sobie ucięłam komarka, ale byłam po bezsennej nocy smile koleżaneczka mi obiecała, że da okularki do przymiarki na kilka dni, więc przetestuję, ale ona bardzo chwali. Zaczęła makaronić po 2 miesiącach big_smile
@kalina88 że trudny nie jest to wiem, ale jakoś podstawy muszę złapać i się osłuchać tongue

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Język włoski....

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024