Naturalne kremy - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2007-08-18 14:32:53

Kremik30
Gość Netkobiet

Naturalne kremy

Hej hej , zastanawiam się jakby tu zrobić włssny krem smile Czy któraś z was próbowała i ma jakis fajny, sprawdzony przepis ? Ja też powoli zaczynam powątpiewać w cudowne działanie tej całej chemii którą nafaszerowane są kremy na półkach sklepowych... Pzrecież kiedyś robiono naturalne kremy i kobiety miały piękną cerę. Moja babcia w ogóle nie uzywałą kremów, tylko smarowałą twarz maślanką i miała skórę jak pupa niemowlaka. No wiec, jak któraś zna jakiś fajny pzrepis to poproszę. MAm skórę normalną, Czasem wyskoczy jakis syfek - ale tylko przed okresem co jest chyba normą.

#2 2007-08-18 14:40:45

Naturella29
Gość Netkobiet

Re: Naturalne kremy

Masz rację - chemia w kremach kupnych , na pewno nie jest zdrowa dla naszej skóry. Ja od miesiąca używam kremu własnej produkcji. Do pracy stosuję nivea - bo ten kremik jest troszkę za tłusty pod makijaż. Ale na noc tylko NATURA ! Kem nadaje się do każdej skóry, poleciłąm go moim koleżankom - kazda ma inny typ cery i wszystkie były zachwycone. Potrzebujesz łyżeczkę startego wosku pszczelego, łyżeczkę witaminy E , 4 łyżeczki oleju sezamowego, ćwierć szklanki wody z kwiatów pomarańczy - można czasem dostać, jak Ci się nie uda to wody różanej, szczypta boraksu. Nastpępnie zmieszaj  witamine E i olej sezamowy i wosk pszczeli na bardzo małym ogniu i podgrzej aż wosk się rozpuści. Dodaj wodę z kwiatów pomarańczy (albo różaną) i boraks a następnie mieszając ponowanie doprowadz do zagotowania. Potem tę masę miksuj mikserem pzrez minutkę. Przelóż krem do słoiczka i wystudz. Przechowuj najlepiej w lodówce.

Stopka forum