Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Mam problem z włosami. Zauważyłam ze te wszystkie kupne odżywki do włosów nie pomagają juz na moje przesuszone włosy słońcem. Mam bardzo sianowate włosy po lecie. Może znacie jakieś naturalne odżywki do włosów ?
Zdradzę Ci mój sekret
Też miałam problem po ostanim lecie, żeby doprowadzić włosy do ładu. Odżywka jest troszkę skomplikowana - ale pomogłą i mam teraz cudowne włosy , gładkie i nawilżone mimo że namiętnie się opalam. Jest tłusta i trzeba porządnie płukać ale na prawdę jest rewelacyjna.
Składniki:
łyżka tłuszczu roślinnego (np. margaryny)
łżka oleju rycynowego
pół szklanki wody oligoceńskiej
łyżka białego octu winnego
łyżeczka gliceryny
Margarynę i olej rycynowy tzreba wymieszać i podgzrewać na małym ogniu aż do połączenia składników. W drugim naczyniu tzreba zagotować wodę, ocet i glicerynę, podgzrać ale nei dopuśćić do wrzenia. Nastepnie zawartość obu naczyń wymeiszać razem porządnie - ja je miksuję razem. Poczekać az odżywka ostygnie i nałożyć na świeżo umyte włosy. POtem STARANNIE wypłukać - to ważne !!! No i powtarzać to raz w tygodniu. Trochę jest z tym zabawy ,ale efekty super !
A ja znam fajny przepis na odżywkę do zniszczonych włosów.
Potrzebujemy :
4 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki wrzącej destylowanej wody
Przygotowanie:
wlewamy oliwę do miksera, a następnie dodajemy powoli i stopniowo wrzącą wodę. Mieszamy to wszystko na wysokich obrotach. Musi wyjść gładka emulsja. Potem nakładamy ją na włosy i wmasowujemy. Następnie nakładamy czepek kąpielowy i owijamy głowę ręcznikiem (najlepiej podgrzanym np na kaloryferze) Trzymamy odżywkę na włosach 20 minut i porządnie spłukujemy.
Olej z oliwek jest swietny, tez napary ze skrzypu itp. Babcine metody są chyba najskuteczniejsze, ale też wymagaja wiecej czasu.
Czytalam to! Tak, są to metody, na ktore trzeba miec czas. ale jak chce sie miec piekne włosy warto go na to poświecic. swoja droga fajnie ze pisza o tym.
Ale mysle, ze warto! Zreszta to, o czym piszą tutaj, to najbardziej skuteczne naturalne metody. Moja mam je stosowala i pamietam , ze zawsze miala pieeeekne włosy!
I zrobiłam wreszcie taka naturalna maseczke do włosów! ![]()
Nie zabrało mi to dużo czasu, a efekt też był niezły. Jak po dobrej drogiej odżywce.
Dobre rady!
| Forum |
|---|