Naturalne toniki do twarzy - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2007-08-18 11:46:19

Klarcia32
Gość Netkobiet

Naturalne toniki do twarzy

Hej dziewczyny szukam jakichś przepisów na przyrządzenie naturalnych toników do twarzy. Ostatnio naczytałam się o tej całej chemii , którą pakują firmy kosmetyczne w toniki i stwierdziłam - koniec z tym. Trzeba zaufać naturze. Także jakbyście miały jakieś przepisy to napiszcie proszę.

#2 2007-08-18 11:51:29

Finka28
Gość Netkobiet

Re: Naturalne toniki do twarzy

Ja znam prosty i bardzo fajny przepis na tonik z zielonej herbatki. Składniki : Pół szklanki wody zródlanej ( ja używam niegazowanej nałęczowianki) oraz 3 łyżeczki liści zielonej herbaty, 5 kropelek cytrynki. Liście trzeba zalać gorącą wodą i odczekać 5 minut aż się zaparzą. Potem odcedzić i poczekać aż wystygnie napar. Potem dodać cytrynkę i za pomocą wacika możesz nałożyć to na twarz. Ja zawsze robię przed spaniem , potem poczekam aż wsiąknie przecieram twarz jeszcze wacikiem z czystą wodą i wklepuję ulubiony kremik nawilżający. Tonik jest ekstra, zresztą zielona herbata ma bardzo cenne właściwości.

#3 2007-08-18 11:52:55

hdwao
Gość Netkobiet

No zielona herbata jest super. Zawiera naturalne antyutleniacze wiec na pewno to dobry sposób na powstrzymanie procesu starzenia skóry. Wypróbuję smile

#4 2007-08-18 11:58:58

Finka28
Gość Netkobiet

Polecam smile I podaję jeszcze jeden fajny tonik. Tym razem z pietruszki smile Działa bardzo odświeżająco na skórę wiec stosuję go często po podróżach albo jak jestem zmęczona. Jest też bardzo prosty do zrobienia. Potrzeba pół szklanki posiekanej natki pietruszki ( najlepiej własnej - ja hoduję na parapecie , te sklepowe mogą być pryskane ) i szklanka wrzącej wody ( też stosuję nałęczowiankę ) Zalać posiekaną natkę pietruszki i zalać wrzątkiem. Ostudzić, odcedzić i przelać do słoiczka. Nakładam na twarz też wacikiem.

#5 2007-08-18 12:01:38

Angelka34
Gość Netkobiet

A ja podaję inny przepis - na tonik z liści bzu. Też jest nieskomplikowany i trzeba do niego pół szklanki świeżo zebranych liści bzu i wrzątek. Zalewamy liście wrzątkiem i odstawiamy do ostudzenia. I już gotowy tonik.

Stopka forum